Održani Petrovački pozorišni dani

U Bačkom Petrovcu od 4. do 7. septembra 2009. g. su po četrnaesti  put održani Petrovački pozorišni dani u organizaciji Slovačkog vojvođanskog pozorišta iz Bačkog Petrovca. Na otvaranju festivala prisutnima su se obratili: direktor pozorišta Pavel Čanji, predsednik opštine Bački Petrovac Vladimir Turan, ambasador Slovačke Republike u Srbiji NJ. E. Igor Furđik a festival je otvorila potpredsednica Izvršnog veća APV i pokrajinska sekretarka za informisanje Ana Tomanova Makanova. 

Prvog dana festivala premijerno je  izvedena  pozorišna predstava Slovačkog vojvođanskog pozorišta „Bračne igre“od  Matjaža Zupančića u režiji Mihala Babjaka. Radi se o komediji koja oslikava krizu braka kao instituciju  savremenog sveta. U predstavi su igrali: Mihal Čiljak, Janja Urbanček – Fejzulahi, Ana Hrćan – Leskovac i Ivan Sabolčki.
Drugi dan  ljubitelji festivala imali su mogućnost pogledati dve pozorišne izvedbe. Najpre su se predstavili glumci Slovačkog pozorišta „Vertigo“ iz Budimpešte sa pozorišnom predstavom „Dvoje“ autora Juliusa Barča – Ivana u režiji  Korenči Štefana.
U večernjim časovima pred punom salom održana je predstava „Mrtve duše“ u izvedbi Narodnog pozorišta „Toše Jovanovića“ iz Zrenjanina. Delo velikog ruskog realiste Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, po rečima režisera predstave Ljuboslava Majere, govori o totalnom kolapsu moralnih normi u društvu u kome živimo.
Treći dan festivala označila je monodrama autorskog projekta Tatjane Kecman iz Beograda. Predstava je rađena po motivima teksta „Kako nastaje pozorišna predstava“ autora Karela Čapeka a autorka je ovaj projekat nazvala „Iza scene“.
Na ovogodišnjim pozorišnim danima u Petrovcu iz Slovačke Republike je gostovalo Pozorište „Jozef Gregor Tajovski“ iz Zvolena. Gosti iz Slovačke izveli su predstavu „Šofer lejdi Dejzi“ u režiji Mihala Spišiaka.
Ovogodišnji festival je zatvorilo Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada. Glumci pozorišta odigrali su dramu „Painkillers“ autorke Nede Radulović  u režiji Ive Milošević. 

SNS plagat 2024r

IZB

UZBUNJIVANJE

sdsadas

vakcina19

kulen3

JAVNO DOSTAVLJANJE

kupci 1

baner2022

izbori2022

Popis

zastava222BANER

Budi popisivac

JAZAVAC2

za sajt

Преузимање докумената

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

банер сајт српски ћирилица

Pregled javne imovine

ex6

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика