Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Projekt sanacije Kulturnog centra 01

Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Небојша Маленковић и председник Општине Бачки Петровац Павел Марчок потписали су 1. јуна 2015. године Уговор о додели средстава за реализацију пројекта санације и партерног уређења Културног центра у Бачком Петровцу. Додељеним средствима путем конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у области културе, у укупном износу од 7.220.022,59 динара, Управа за капитална улагања АП Војводине пружа подршку Општини Бачки Петровац да санацијом постојећег објекта Културног центра обогати културно-уметнички живот и настави да промовише културу словачке и других националних заједница који живе у нашој локалној заједници. За реализацију пројекта општина је обезбедила 1.500.000,00 динара у свом буџету.

Projekt sanacije Kulturnog centra 02

Пројектом санације и партерног уређења Културног центра биће обезбеђени бољи услови рада јавних установа које се налазе у склопу овог центра. Бачки Петровац има богато позоришно стваралаштво, како професионално тако и аматерско, које ће у реконструисаном простору пронаћи своју сцену. Изградњом летње позорнице у дворишту Културног центра решиће се проблем недостатка простора на отвореном за потребе одвијања манифестације Дани Петровца и других културних догађања. Уређењем дворишта деца и особе са инвалидитетом, чије просторије су смештене у његовој близини, моћи ће несметано да се крећу, без препрека. Реализацијом овог пројекта, обезбедиће се и простор за културно-уметничко друштво које тренутно нема своје просторије.
Реорганизација постојећих просторија и партерно уређење дворишта Културног центра Бачки Петровац омогућиће одржавање већег броја културно-уметничких активности у овој заједници,што ће у великој мери допринети промоцији мултикултуралног идентитета Општине Бачки Петровац.

Projekt sanacije Kulturnog centra 03

Projekt sanacije Kulturnog centra 04

Projekt sanacije Kulturnog centra 05

Projekt sanacije Kulturnog centra 06