Mesna zajednica Bački Petrovac Vas poziva da posetite Međunarodni festival kobasica Klobásafest 2018 koji će biti održan u Bačkom Petrovcu, 17. februara 2018. godine, u Vrbari. Možete doći kao član takmičarske ekipe, kao izlagač i prodavati vlastite proizvode ili kao posetilac koji će svojim glasanjem oceniti kvalitet proizvedenih kobasica.
Dođite na žurku, zapevajte i zaigrajte u ritmu dobre muzike, probajte različite kobasice, čvarke i druge proizvode sa zabijačke (svinjokolje), napravite svoju kobasicu i pobedite ili kupujući tombolu možete oceniti proizvedene kobasice i dobiti vredne nagrade.
Zainteresovani za takmičenje u pravljenju kobasica mogu se javiti u Mesnu zajednicu Bački Petrovac na tel. 021 780 032. Obrazac prijave i detalje o Međunarodnom festivalu kobasica možete preuzeti sa web strane www.petrovec.org.rs/klobasafest .
Prostor za prodaju vlastitih proizvoda možete rezervisati u Turističkoj organizaciji Opštine Bački Petrovac preko telefona broj 021 780 478.
Program
10.30 Prijavljivanje i raspoređivanje takmičarskih ekipa
11.00 Nastup muzičke grupe Trio Mio
11.30 Svečano otvaranje manifestacije
11.30 Početak takmičenja u pravljenju svežih kobasica i čvaraka
12.00 Prodaja prženih kobasica i čvaraka
12.30 Degustacija i ocenjivanje kobasica na štandovima takmičarskih ekipa
14.00 Izvlačenje dobitnika nagrada na tomboli
15.00 Dodela diploma i nagrada
15:30 Narodno veselje
Uslovi i pravila takmičenja
Ekipa je sastavljena od 4 člana.
Kotizacija za takmičarsku ekipu iznosi 7000 dinara. Uplatu kotizacije treba izvršiti najkasnije do 09.02.2018. godine. Uplatu možete izvršiti na račun broj 160-421138-87 (primalac: Ugostiteljska radnja Vrbara, svrha uplate: Festival) ili lično na osnovu dogovora sa organizatorom manifestacije.
U ceni kotizacije je uračunato:
10kg mlevenog svinjskog mesa za proizvodnju kobasica
Upotreba plastične posude za mešanje mesa
Usoljena i oprana tanka svinjska creva 15m
Higijenske rukavice (4x)
Kecelje sa logom Klobásafest 2018 (4x)
Sto i prostor za proizvodnju kobasica
Uslužno prženje kobasica za degustaciju i ocenjivanje (2kg za svaku ekipu)
Narezan hleb
Takmičarska ekipa donosi:
So, papriku, beli luk, kim i druge tajne sastojke za kobasice
Specijalna creva za proizvodnju tradicionalnih kobasica
Mašinu za punjenje kobasica
Vlastite proizvode za dekoraciju štanda takmičarske ekipe
Folklornu nošnju, dres ili drugu vrstu odeće za prezentaciju ekipe
Ukrasne predmete za dekoraciju stola i degustaciju prženih kobasica
Od proizvedenih kobasica takmičarska ekipa uzorke predaje Stručnom žiriju 3 x 1 kg pojedinačno upakovane u kese sa logom ekipe.
Organizacioni odbor