Proslava Dana opštine

Opština Bački Petrovac 15. oktobra obeležava kao svoj praznik – Dan opštine. Ovog datuma pre 65 godina naša opština je oslobođena od fašističkog okupatora. Svake godine stavljanjem venca na spomenik palim borcima u II. svetskom ratu  na Trgu slobode prisećamo se žrtava rata iz naše opštine.
Takođe, održana je svečana sednica Skupštine opštine na kojoj je sve prisutne pozdravio predsednik Skupštine opštine Miroslav Pucovski.
Predsednik opštine Vladimir Turan je u svom obraćanju rekao: „Zaboravimo na sednice i svakodnevne obaveze. Pogledajmo oko sebe, pokušajmo sumirati prošlu godinu, otkrijmo šta smo radili od oktobra do oktobra, kako nam je bilo, kuda smo krenuli. Neću Vam ovde čitati dug spisak izvršenih poslova koji su iza nas. Želim samo napomenuti da ćemo uraditi sve, da bi već konačno u Petrovcu i u Kulpinu imali kanalizaciju. Da ćemo upravo osnovani Poslovni i inovativni centar iskoristiti za to, da pokrenemo aktivnosti na poslovnom planu i doprinesemo razvoju privrede, da ljudima omogućimo zaposlenje, da im život bude bolji i kvalitetniji. Tome teži i osposobljavanje industrijskih zona u našim naseljenim mestima. Imamo viziju dugovečnog razvoja naše opštine i upravo dovršavamo njegovu strategiju. Na dobrom smo putu spajanja poljoprivrednog zemljišta, intenzivnijeg rada na poljima. Nastojimo raditi za naše građane. Konačno, zato smo ovde.“ 

Prisutnima su se obratili i: narodni poslanik Skupštine Republike Srbije Pavel Marčok, državni sekretar Ministarstva infrastrukture Rajko Perić, direktor Fonda za kapitalna ulaganja Momčilo Milović, predsednica Matice slovačke u Jugoslaviji Katarina Melegova Melihova i predsednica Opštinske organizacije Saveza boraca II. svetskog rata Zuzana Königova. 

SNS plagat 2024r

IZB

UZBUNJIVANJE

sdsadas

vakcina19

kulen3

JAVNO DOSTAVLJANJE

kupci 1

baner2022

izbori2022

Popis

zastava222BANER

Budi popisivac

JAZAVAC2

za sajt

Преузимање докумената

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

банер сајт српски ћирилица

Pregled javne imovine

ex6

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика