Vidovdan 2010.

vidovdan2010.jpg 

U petak 25. juna, u Magliću je počela proslava Vidovdana,  koji se svake godine slavi s blagoslavom Srpske pravoslavne crkve. Sastavni deo  seoske slave je bio prijem kod predsednika Saveta Mesne zajednice Maglić.
Sve prisutne je najpre pozdravio predsednik Saveta dr Rajko Perić, koji je u  svom izlaganju izneo  pojedine aktivnostima urađene tokom cele godine, gde spada kompletno asfaltiranje svih puteva u Magliću, izgradnja prečistača otpadnih voda, odvod otpadnih voda iz domaćinstava i završetak je kompletne komasacije u k.o. Maglić. U realizaciji je  izgradnja novog pravoslavnog hrama, koji nosi naziv Kneza Lazara. Među započete projekte može se uvrstiti i Projekat „ Iskorištavanje termalnih izvora“, koji obuhvata  postavljanje krova iznad bazena, čime bi bazen u Magliću postao termalni   a  njegova izgradnja bi iznosila 80 miliona dinara. 
Seoska slava je dalje nastavljena u ponedeljak 28. juna, dolaskom predstavnika Srpske pravoslavne crkve na čelu sa Miladinom Ostojićom. Glavni cilj njihove posete je bilo osvećenje novih zvona.
Proslava Vidovdana se završila bogatim kulturno- umetničkim programom. Meštanima su se predstavila kulturno-umetnička društva „Vila“ iz Novog Sada i „Đura Jakšić“ iz Maglića.

SNS plagat 2024r

IZB

UZBUNJIVANJE

sdsadas

vakcina19

kulen3

JAVNO DOSTAVLJANJE

kupci 1

baner2022

izbori2022

Popis

zastava222BANER

Budi popisivac

JAZAVAC2

za sajt

Преузимање докумената

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

банер сајт српски ћирилица

Pregled javne imovine

ex6

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика