Izveštaj sa sajma turizma u Bratislavi 2013. god.

izvestaj-turisticke-1.jpg
Turistička organizacija Opštine Bački Petrovac je po peti put nastupila na sajmu turizma „ITF SLOVAKIATOUR” u Bratislavi, u periodu od 24. do 27. januara, zajedno sa turističkom organizacijom Vojvodine i sa lokalnim turističkim organizacijama Opština Bačka Palanka, Odžaci, Bačka Topola, Senta i Kovačica. Pored turističkih organizacija na štandu je bila i prisutna turistička agencija Magelan iz Novog Sada.
Sajam turizma u Bratislavi je jedan od najznačajnih događaja iz oblasti turizma u Slovačkoj i jedan od prestižnih događaja u Evropi. Na 19. sajmu turizma u Bratislavi nastupilo je preko 400 izlagača iz 21. zemlje na prostoru od 17500 m2.
Odluka da se nastupi na sajmu turizma u Bratislavi donešena je na osnovu dosadašnjeg pozitivnog iskustva iz prethodnih godina,kao i zbog velikog interesovanja Slovačkih turista za naše tržiste. Pripremljen je novi reklamni materijali,uradjen je baner,kako bi ponuda bila što bolje predstavljena. Štand je od prvog dana sajma bio izuzetno posećen. Zadovoljan sam celokupnom ovogodišnjom posetom sajma i očekujem da će prezentacija naše Opštine još više privući turista,kako iz Slovačke tako i iz ostalih zemalja.
Opštinu Bački Petrovac predstavio sam putem propagandnog materijala i u direktnom kontaktu sa posetiocima sajma. Predstavljene su sve značajne turističke atrakcije i manifestacije karakteristične za naše područje.
 c_704_330_16777215_00_images_stories_vesti_2013_izvestaj-turisticke-4.jpg
Predsednik Slovačke Ivan Gašparovič i ambasadorka Srbije u Slovačkoj Radmila Hrustanović,u poseti našem štandu.
 Ludovit Pomichal novinar iz - Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí. Uradili smo intervju na slovačkom jeziku. Tema je bila turizam u Opštini Bački Petrovac. Koje se sve kulturne manifestacije odigravaju tokom godine,šta najviše privlači turiste da posete našu opštinu i da se ponovo rado vraćaju. Zanimali su ih statistički podaci Aqua Parka Petroland,koliko ga je ljudi posetilo u sezoni 2012. Kako otvaranje AquaParka utiče na turizam,smeštajne kapacitete,da li postoji zainteresovanost za otvaranjem novih smeštajnih kapaciteta… Otvorena su mnoga radna mesta,da li to znači da mladi ne moraju da idu u velike gradove da bi pronašli posao… Osim propagandnog materijala i sa direktnim kontaktom posetioca sajma,intervju predstavlja jos jedan vid promocije.
 
c_704_330_16777215_00_images_stories_vesti_2013_izvestaj-turisticke-2.jpg
Ambasadorka Srbije  Radmila Hrustanović je u par navrata posetila naš štand,pokazala je veliko interesovanje za sve izlagače iz Srbije.
 
Trećeg dana sajma pozvani smo da budemo gosti u ambasadi Srbije. Održan je svečani prijem i koktel. Ambasadorka Srbije Radmila Hrustanović pričala je o saradnji između Srbije i Slovačke. Iako su krizna vremena postoji veliko interesovanje da Slovačka putem raznih investicija ulaže u Srbiju. Najbolji primer je upravo Bački Petrovac,gde je slovačka firma investirala u Aqua Park Petroland samim tim otvorena su mnoga radna mesta. Pošto je grana turizam jedina u usponu ovakva investicija jako je značajna kako za turizam tako i Opštinu Bački Petrovac.
izvestaj-turisticke-3.jpg

SNS plagat 2024r

IZB

UZBUNJIVANJE

sdsadas

vakcina19

kulen3

JAVNO DOSTAVLJANJE

kupci 1

baner2022

izbori2022

Popis

zastava222BANER

Budi popisivac

JAZAVAC2

za sajt

Преузимање докумената

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

банер сајт српски ћирилица

Pregled javne imovine

ex6

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика