OPŠTINSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE OPŠTINE BAČKI PETROVAC OPŠTINSKA UPRAVA BAČKI PETROVAC

APEL OPŠTINSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE OPŠTINE BAČKI PETROVAC
NA GRAĐANE DA POŠTUJU ZABRANE O PALjENjU VATRE NA OTVORENOM

Period veoma toplog i suvog vremena pogoduje nastanku i razvoju požara na otvorenom prostoru. Takvi požari se veoma brzo šire i mogu zahvatiti velike površine, tako da predstavljaju realnu opasnost za živote i zdravlje građana a mogu prouzrokovati i velike materijalne štete. Opštinski štab za vanredne situacije Opštine Bački Petrovac apeluje na sve svoje građane da budu odgovorni i poštuju zakon, kao i da budu veoma oprezni prilikom upotrebe otvorenog plamena i da, ukoliko primete požar, odmah o tome obaveste vatrogasno - spasilačku jedinicu na broj telefona 193.Spaljivanje trave i niskog rastinja na otvorenom prostoru, ostataka strnih useva, smeća i biljnih ostataka, kao i loženje vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume je zabranjeno Zakonom o zaštiti od požara (član 50).
Za nepoštovanje ovih zakonskih odredbi zaprećene su i propisane novčane kazne. Kazne za fizička lica koja prekrše odredbe ovog Zakona kreću se od 10.000 do 50.000 dinara a za pravna od 300.000 do 1.000.000 dinara.
Lice, koje je izazvalo požar je dužno da vatrogasno - spasilačkoj jedinici nadoknadi troškove intervencije.

Opštinski štab za vanredne situacije će u narednom periodu, zajedno sa nadležnim inspekcijskim službama i poljočuvarima, pojačati nadzor i obilazak terena radi pronalaženja neodgovornih građana, koji ne poštuju zakonske odredbe i njihovog procesuiranja, a sve u cilju smanjenja broja požara na otvorenom prostoru i povećanja bezbednosti naših građana.

slika2


Predsednica opštine
Jasna Šproh

SNS plagat 2024r

IZB

UZBUNJIVANJE

sdsadas

vakcina19

kulen3

JAVNO DOSTAVLJANJE

kupci 1

baner2022

izbori2022

Popis

zastava222BANER

Budi popisivac

JAZAVAC2

za sajt

Преузимање докумената

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

банер сајт српски ћирилица

Pregled javne imovine

ex6

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика