UPOZORENjE POŠTUJTE ZAKON I TIME SPREČITE POŽARE NA OTVORENOM PROSTORU I ŠUMSKE POŽARE!

U narednom periodu biće pojačan inspekcijski nadzor na terenu, a nadležna inspekcija će kažnjavati sve koji pale vatru u šumama, u okolini šuma, kao i organske ostatke posle žetve •
Od početka februara na teritoriji Republike Srbije evidentirano je ukupno 1.492 požara na otvorenom prostoru, što je enormno povećanje u odnosu na isti period prošle godine kada je ovakvih požara bilo 226. Samo tokom vikenda na teritoriji Republike Srbije evidentirano je 466 požara na otvorenom prostoru.


Podsećamo da je Zakonom o zaštiti od požara (član 50.) zabranjeno spaljivanje ostataka strnih useva, spaljivanja smeća na otvorenom prostoru i spaljivanja biljnih ostataka i za to je zaprećena kazna za pravna lica od 300.000 do 1.000.000 dinara, a za fizička lica 10.000 dinara. Takođe, članom 46. istog Zakona zabranjeno je loženje vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume, izuzev na određenim i za to obeleženim mestima, u skladu sa propisanim merama zaštite od požara. Za nepoštovanje ove odredbe Zakona zaprećena je kazna za fizička lica od 10.000 do 50.000 dinara.
Iako je zakonom o zaštiti od požara i drugim zakonima zabranjeno spaljivanje strnih useva, spaljivanje smeća na otvorenom prostoru i spaljivanje biljnih ostataka, ova pojava je i dalje veoma zastupljena na celoj teritoriji Republike Srbije.

 

 

Poster

Spaljivanje

Spalovanie

SNS plagat 2024r

IZB

UZBUNJIVANJE

sdsadas

vakcina19

kulen3

JAVNO DOSTAVLJANJE

kupci 1

baner2022

izbori2022

Popis

zastava222BANER

Budi popisivac

JAZAVAC2

za sajt

Преузимање докумената

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

банер сајт српски ћирилица

Pregled javne imovine

ex6

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика