15. sednica Opštinskog veća

Na 15. sednici Opštinskog veća koja je održana 23. februara 2009. godine razmatrano je 11 tačaka dnevnog reda. Osim svih članova Opštinskog veća sednici su prisustvovali i predlagači pojedinih tačaka kao i gosti: narodni poslanik Pavel Marčok, državni sekretar i predsednik Skupštine opštine Jan Sabo i pokrajinski poslanik Jan Bohuš.
Članovi su razmatrali dnevni red i predložena akta na sledeći način:

1. Prihvaćena Odluka o izradi Plana detaljne regulacije za radnu zonu u Gložanu. Ukupna površina obuhvata Plana iznosi cca 30,82 ha. Rok za izradu Predloga Plana je 4 meseca od dana stupanja na snagu ove odluke a izradiće ga JP „Zavod za urbanizam Vojvodine“. Predlog se upućuje na javni uvid u trajanju od 30 dana.
2. Prihvaćen Program rada Turističke organizacije za 2009. godinu, kojim se planira dalji razvoj turizma u našoj opštini, stvaranje uslova za smeštaj turista, organizovanje turističko – informativne delatnosti, organizovanje kulturnih, sportskih i drugih manifestacija, izrada Programa i plana razvoja turizma na osnovu strategije države i drugo.
3. Prihvaćena Odluka o izradi master plana strategije razvoja turističke subregije opština Bač, Bačka Palanka i Bački Petrovac.
4. Utvrđen je predlog Odluke o manifestacijama u Opštini Bački Petrovac kojim se utvrđuju manifestacije od značaja za sve Slovake u Srbiji, od značaja za opštinu i od značaja za mesnu zajednicu. Formirana je radna grupa koja će predloženu Odluku dati na razmatranje mesnim zajednicama.
5. Prihvaćen je predlog Odluke o poveravanju poslova i zbrinjavanja napuštenih životinja. Ova delatnost bi se poverila na obavljanje Društvu za zaštitu životinja i ekologiju „Pet Angels“ sa sedištem u Kikindi.
6. Prihvaćen je predlog Programa zaštite i unapređenja životne sredine za 2009. godinu.
7. Usvojeno je Rešenje kojim se uređuje način utvrđivanja plata izabranih i imenovanih lica u opštini, postavljenih lica od strane Skupštine opštine i Opštinskog veća i predsednika opštine, zaposlenih u Opštinskoj upravi Opštine Bački Petrovac i Direkciji za građevinsko zemljište, putnu privredu i komunalne delatnosti i mesnim zajednicama Opštine Bački Petrovac.
8. Prihvaćena je Informacija o naplati zakupa stana u državnoj svojini koju je dostavilo JKP „Progres“ iz Bačkog Petrovca sa zaključkom da se na narednoj sednici razmatra konkretan predlog rešenja problema gazdovanja stambenim fondom.
9. Prihvaćen je Predlog za regulisanje duga po osnovu korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini AD PD „Maglić“ i predlaže se Ministarstvu poljoprivrede da se sa AD PD „Maglić“ potpiše Protokol, kojim bi se regulisalo korišćenje zemljišta i isplata duga tog preduzeća na ime zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta od 2006. do 2009. godine. 

SNS plagat 2024r

IZB

UZBUNJIVANJE

sdsadas

vakcina19

kulen3

JAVNO DOSTAVLJANJE

kupci 1

baner2022

izbori2022

Popis

zastava222BANER

Budi popisivac

JAZAVAC2

za sajt

Преузимање докумената

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

банер сајт српски ћирилица

Pregled javne imovine

ex6

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика