24. sednica Opštinskog veća

U četvrtak 16. jula 2009. godine održano je 24. zasedanje Opštinskog veća.
Prva tačka dnevnog reda je bio predlog Odluke o sprovođenju komasacije u Opštini Bački Petrovac i to u k. o. Bački Petrovac i k. o. Kulpin. Članovi Opštinskog veća su se usaglasili da je sprovođenje komasacije neophodno, naročito u ovim katastarskim opštinama. Da podsetimo, komasacija je sprovedena u Gložanu pre više godina, u Magliću je u toku, dok k.o. Bački Petrovac i Kulpin nisu sprovele komasaciju. Sledeći razlog za sprovođenje komasacije je mogućnost korišćenja sredstava iz opštine i pokrajine. Naime, sredstva iz zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini mogu se ulagati samo u zemljište. Takođe, Izvršno veće AP Vojvodine je nedavno usvojilo Program mera za unapređivanje poljoprivrede, kojim su predviđena sredstva za započinjanje novih postupaka komasacije u Vojvodini, te za realizaciju započetih aktivnosti u tom procesu kao što je komasacija u k. o. Maglić. O ovom predlogu će se izjasniti odbornici Skupštine opštine Bački Petrovac.

Članovi su usvojili predlog izmene Odluke o mreži ustanove za decu predškolskog uzrasta. Radi se o potrebama roditelja dece za upis u određene vaspitne grupe. Izmena je u povećanju jednog radnika na pola radnog vremena.
Na dnevnom redu je bilo i razmatranje informacije iz oblasti kulturnog amaterizma, rada kulturno-umetničkih društava i rada iz oblasti sporta i fizičke kulture. U vezi sa tim, članovi su dali predlog Rešenja za izmene Rešenja o raspodeli sredstava budžeta za ove oblasti. Na žalost radi se o smanjenju sredstava određenih za kulturno-umetnička društva, udruženja građana, sportska udruženja i manifestacije.
Takođe je bio razmatran zapisnik o inspekcijskom nadzoru u Zdravstvenoj ustanovi Dom zdravlja „Bački Petrovac“, kao i predlog za imenovanje članova ispred Skupštine opštine za Upravni i Nadzorni odbor JKP „Komunalac“ iz Maglića.

SNS plagat 2024r

IZB

UZBUNJIVANJE

sdsadas

vakcina19

kulen3

JAVNO DOSTAVLJANJE

kupci 1

baner2022

izbori2022

Popis

zastava222BANER

Budi popisivac

JAZAVAC2

za sajt

Преузимање докумената

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

банер сајт српски ћирилица

Pregled javne imovine

ex6

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика