Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Bunar u Glozanu

Дана 30. јануара 2015. године у 10.00 часова у Улици ослободилачкој поред пијаце, званично су отпочети радови на изградњи новог бунара за снабдевање пијаћом водом становника Гложана. Радове су обишли председник Општине Бачки Петровац Павел Марчок, председник Савета Месне заједнице Гложан и посланик у Скупштини АПВ Јан Бохуш, директор д.о.о. „Глоаквалис“ из Гложана Самуел Вало и помоћник председника општине Ондреј Бенка. Овом приликом су присутне представнике медија ближе информисали о самој инвестицији, која износи око 10.000.000,00 динара, при чему је 4.000.000,00 динара обезбедила Општине Бачки Петровац из буџета општине а остала средства су обезбеђена путем пројекта из Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство Владе АПВ.

Овом приликом се председник Савета Месне заједнице Гложан захвалио председнику општине за издвојена финансијска средства и нагласио да је нови бунар са квалитетном и здравом пијаћом водом грађанима Гложана потребан, чиме ће се побољшати и сам квалитет њиховог живота.
Председник Општине Бачки Петровац Павел Марчок појаснио је да је ово прва од сличних инвестиција, које планира наша општина. Планирано је припајање канализационе мреже насељеног места Кулпин на пречистач отпадних вода у Бачком Петровцу и изградња фабрике пијаће воде, чиме би се решило водоснабдевање здравом пијаћом водом грађана наше општине.

 

Bunar u Glozanu 2

Bunar u Glozanu 3

Bunar u Glozanu 4