Podela kompostera za građane u 2024. godini

111

Biorazgradivi otpad uključujući ostatke od hrane i organske materijale, značajno doprinose smeću koje završava na deponijama svakodnevno. Ovaj otpad prilikom razlaganja oslobađa gasove staklene bašte i doprinosi klimatskim promenama. Međutim, kompostiranje nudi održivo upravljanje organskim otpadom uz istovremeno smanjenje utiacaja na životnu sredinu. Kompostiranjem građani dobijaju besplatno đubrivo za svoje bašte.

Opština Bački Petrovac već četiri godine deli besplatne drvene kompostere građanima i školama na teritoriji opštine. Sredstva za nabavku kompostera za građane su kao i svake godine predviđena u Budžetskom fondu za zaštitu životne sredine, te je na ovakav način i povećana održivost projekta, koji je opština Bački Petrovac sprovela zajedno sa Nemačkom organizacijom GIZ 2018 godine.

Dodela kompostera građanima predstavlja značajan korak napred u promociji održivih praksi upravljanja organskim otpadom čime se povećava ekološka svest građana.

U 2024. godini je prijavljeno više od 120 građana koji su želeli da dobiju kompostere. Pošto je opština Bački Petrovac u fondu za zaštitu životne sredine za 2024. godinu predvidela 400.000,00 dinara za nabavku kompostera, iste je dobilo 85 građana i  jedna škola. Svi građani koji će se upisati za kompostere iste će dobiti kad se opredele sredstva u ovoj ili sledećoj godini.

SNS plagat 2024r

IZB

UZBUNJIVANJE

sdsadas

vakcina19

kulen3

JAVNO DOSTAVLJANJE

kupci 1

baner2022

izbori2022

Popis

zastava222BANER

Budi popisivac

JAZAVAC2

za sajt

Преузимање докумената

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

банер сајт српски ћирилица

Pregled javne imovine

ex6

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика