Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

naslovna

Дана 09.06.2020. године у малој сали Скупштине Општине Бачки Петровац је реализовано свечано потписивање Меморандума о међуопштинској сарадњи у области одрживог развоја Општине Бач, Општине Бачки Петровац и Општине Бачка Паланка у оквиру формирања Локалне акционе групе „Равница Бачке“ . Овај меморандум испред својих општина су потписали председник Општине Бачки Петровац Срђан Симић, председник Општине Бач Борислав Антонић и у име председника Општине Бачка Паланка Зоран Јовичин у присуству свих чланова Тима за формирање ЛАГ-а.

ЛАГ (Локална Акциона Група) представља локална приватна, јавна, цивилна, развојна партнерства овлашћена да имплементирају локалне развојне стратегије финансиране под ЛИДЕР осовином Европског пољопривредног фонда за рурални развој (EAFRD - European Agricultural fund for rural development (2014-2020). ЛИДЕР се у оквиру новог програма руралног развоја ЕУ 2014 – 2020 ослања на приоритетну осу 6 која се односи на промоцију социјалне укључености, смањење сиромаштва и економски развој у руралним подручјима.

Иницијатива за формирање Локалне акционе групе покренута је од стране све три општине и до сада је одржано 7 састанак, где су били присутни представници цивилног, јавног и приватног сектора. На састанцима се договарало о називу ЛАГ-а , седишту, његовом функционисању и начину на који општина може да пружи подршку. Следећи корак је одржавање оснивачке Скупштине. За потребе оснивања удружења , потребно је да оснивачи буду из сваке општине по један представник из цивилног приватног и јавног сектора. Испред Општине Бачки Петровац за сада оснивању ЛАГ-а приступили су Удружење пчелара, Музеј војвођанских Словака и СЗР Огласник-пољопривредни огласник.

1

2

3

4

ZAIZBORE2020

Преузимање докумената

BANER RAZVOJ

Virtuelni matičar

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

informator o radu

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

sistem48
Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj
Канцеларија за локални економски развој
Savet za praćenje primene kodeksa ponašanja funkcionera

Invest in Backi Petrovac

Regionalna razvojna agencija Bačka
NALED logo
Lokalna akademska mreža

baner uprava za kapitalna ulaganja

RFVbannerM

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj
Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj

MICS baner

csr

SPG

bannerEupravazasajt

Ukljucivanje mladih