Okrugli sto „Zajedno u borbi protiv nasilja nad ženama“

Okrugli-sto-Zajedno-u-borbi-protiv-nasilja-nad-zenama-1.jpg 
Dana 26. novembra 2014. godine u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac održan je okrugli sto pod nazivom „Zajedno u borbi protiv nasilja nad ženama“. Okrugli sto je održan u okviru kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ , koja se na teritoriji naše države održava već više od 10 godina i predstavlja samo jednu u nizu aktivnosti koje se sprovode na teritoriji Vojvodine. Iste se realizuju u cilju jačanja svesti o različitim vrstama nasilja nad ženama, koje se svakodnevno dešava, kako kod nas tako i širom sveta.
S tim u vezi, ovim aktivnostima se želi skrenuti pažnja javnosti na problem rodno zasnovanog nasilja.
Od velike je važnosti da nadležne institucije preuzmu odgovornost, da reaguju, zaštite i spreče nasilje nad ženama, te su stoga u okviru kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" pozvani da uzmu učešće i razmene svoja iskustva sa drugim učesnicima predstavnici regionalnih i lokalnih vlasti, Ministarstva unutrašnjih poslova, pravosudnih organa, centra za socijalni rad, te nevladine organizacije.
U organizaciji okruglog stola su učestvovali članovi i članice Saveta za ravnopravnost polova Opštine Bački Petrovac dok je sama aktivnost održana zahvaljujući pokrajinskim institucijama.
Na početku se prisutnim obratio predsednik Opštine Bački Petrovac Pavel Marčok a zatim i predsednica opštinskog Saveta za ravnopravnost polova Katarina Zornjanova . 
Učesnice okruglog stola koje su govorile na navedenu temu su bile:
- Maja Sedlarević, zamenica koordinatorke Ženske parlamentarne mreže Skupštine APV,
- Danica Todorov , zamenica pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana za oblast ravnopravnosti polova i 
- Vesna Šijački, direktorka Zavoda za ravnopravnost polova.
Okrugli-sto-Zajedno-u-borbi-protiv-nasilja-nad-zenama
 

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика