Председник општине Павел Марчок свечано потписао Уписницу Повеље о родној равноправности на локалном нивоу

Povelјa o rodnoj ravnopravnosti 01

Дана 20. јануара 2016. године одржана је 18. седница Савета за родну равноправност Општине Бачки Петровац, у оквиру које је председник општине Павел Марчок свечано потписао Уписницу Повеље о родној равноправности на локалном нивоу.

Седници Савета су осим чланица и чланова Савета и председника општине присуствовали и координаторка за родну равноправност СКГО и национална координаторка за праћење примене Европске повеље о родној равноправности на локалном нивоу Розета Алексов, затим заменик председника Скупштине општине Бачки Петровац Спасоје Проданов, чланица Општинског већа Општине Бачки Петровац Катарина Мелегова Мелихова и директорка Центра за социјални рад Општине Бачки Петровац Александра Арсенин.

Povelјa o rodnoj ravnopravnosti 02

У току седнице Савета присутни су упознати са садржином Одлуке Скупштине општине Бачки Петровац о усвајању Европске повеље о родној равноправности на локалном нивоу донете 29. децембра 2015. године, као и о значају исте и обавезама које произилазе на основу њеног усвајања. Ради евидентирања наше општине као општине која је усвојила Повељу, председник општине је свечано  потписао Уписницу Повеље која ће се послати Опсерваторији Савета европских општина и региона са седиштем у Бриселу.

Povelјa o rodnoj ravnopravnosti 03

Povelјa o rodnoj ravnopravnosti 04

Povelјa o rodnoj ravnopravnosti 05

 

pdf.png Evropska povelja o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou

 

 

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика