Сакупљање токсичне амбалаже

ambalaze

Дана 25.09.2018. године је  Општина Бачки Петровац, Инспекција за заштиту животне средине  у заједништву са удружењем СЕЦП-а (Удружење иностраних произвођача хемијских препарата) по други пут ове године организовала сакупљање празне  амбалаже од пестицида и хербицида, које  су користили пољопривредници у производњи и грађани за прскање у баштама.

Удружење СЕЦП-а је обезбедило и пластичне зелене џакове који су били подељени грађанима. Акција сакупљања је почела у Кулпину, где се акцији придружило  9 грађана и 1 предузеће. Даље се сакупљање вршило у Бачком Петровцу, где је учествовало 39 грађана и 1 предузеће а на крају у Гложану  је празну  амбалажу донело 2 грађана. Акција која је почела у 10.00  а завршила се у 14.00 часова била је веома успешна, јер  је  сакупљено  више од пола тоне овог токсичног отпада, који ће се даље дистрибуирати путем СЕЦП-а у спалионице у ЕУ. За учешће у акцији грађани ће добити захвалнице, вреће за следећу сезону и саднице украсног дрвећа.

Општина Бачки Петровац се свим грађанима и предузећима  захваљује на учешћу у акцији јер  и на овакав начин бринемо о нашој животној средини.

SNS plagat 2024r

IZB

UZBUNJIVANJE

sdsadas

vakcina19

kulen3

JAVNO DOSTAVLJANJE

kupci 1

baner2022

izbori2022

Popis

zastava222BANER

Budi popisivac

JAZAVAC2

za sajt

Преузимање докумената

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

банер сајт српски ћирилица

Pregled javne imovine

ex6

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика