Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

regionalnistambeniprojekt1

Дана 31. октобра 2015. године у Српском народном позоришту у Новом Саду одржана је свечаност поводом уручивања уговора о реализацији три протпројекта Регионалног стамбеног пројекта Републике Србије (РСП) укупне вредности 47,5 милиона евра.

Захваљујући опредељеним средствима, у оквиру другог, четвртог и петог потпројекта РСП-а, биће обезбеђено више од 2000 трајних и одрживих стамбених решења намењених избеглим лицима са територије 61 општине и града у Републици Србији.

На основу уговора закљученог између Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, „ЈУП истраживање и развој“ доо Београд и Општине Бачки Петровац, а у оквиру петог потпројекта РСП-а, изградиће се стамбени објекат у насељеном месту Кулпин, којим ће се решити стамбене потребе 3 најугроженијих породица избеглица са подручја Општине Бачки Петровац.

Стамбени објекат ће се градити на парцели у јавној својини Општине Бачки Петровац, од средстава Банке за развој Савета Европе а избор корисника ће се спровести у складу са Приручником о спровођењу пројекта.

Свечаност је организована под покровитељством првог потпредседника Владе Републике Србије и министра спољних послова Ивице Дачића а догађају су присуствовали и комесар за избеглице и миграције Републике Србије Владимир Цуцић, шеф делегације ЕУ у Републици Србији њ.е. Мајкл Давенпорт, амбасадор Сједињених Америчких Држава њ.е. Мајкл Д. Кирби, амбасадор Републике Турске њ.е. Мехмет Кемал Бозај, заменик директора Генералног директората за зајмове и друштвени развој Развојне банке Савета Европе Стефан Селен, шеф Представништва УНХЦР за Србију Ханс Фридрих Шодер, вршилац дужности шефа Мисије ОЕБС Мајкл Ујехара, директор Јединице за управљање пројектом Истраживање и развој доо Београд, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, као и представници општина и градова Републике Србије. 

За Општину Бачки Петровац уговор је свечано преузео заменик председника Општине Бачки Петровац Мирослав Чеман у присуству повереника за избеглице и миграције Општине Бачки Петровац Растислава Лабата.

regionalnistambeniprojekt2