MARBO PRODUCT URUČIO DONACIJU LOPTI OSNOVNOJ ŠKOLI „ŽARKO ZRENJANIN“ U MAGLIĆU

maglicSkola10

Kao deo donacije namenjene svim osnovnim školama na teritoriji Srbije, kompanija Marbo Product uručila je dana 07. juna 2018. godine donaciju lopti za fudbal, košarku, odbojku i rukomet Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ u  Magliću (opština Bački Petrovac), gde se nalazi i jedna od dve proizvodne fabrike ove kompanije na području Zapadnog Balkana. U okviru kampanje brenda Chipsy „Pokaži fudbalsku strast“ više od 7000 lopti stići će do više od 1200 osnovnih škola. Donacija se realizuje uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

 „Veliko mi je zadovoljstvo što danas u Magliću, mestu koje ima sve i u kom se nalazi i naša fabrika, uručujemo lopte za fudbal, košarku, odbojku i rukomet. Iako će lopte stići do svih osnovnih škola na teritoriji Srbije, za nas kao kompaniju veoma je važno da posebnu pažnju ukažemo opštini Bački Petrovac u kojoj žive zaposleni u našoj fabrici u Magliću, kao i školi „Žarko Zrenjanin“, a koju pohađaju deca naših zaposlenih. Ovom prilikom želeo bih da se zahvalim i gospodinu Simiću, predsedniku opštine Bački Petrovac, a koja je naš partner uvek kada realizujemo inicijative na lokalnom nivou, odnosno u Magliću, ali i na teritoriji cele opštine. Donacijom lopti u Magliću, sigurni smo da će naši đaci biti najbolji ambasadori fizičkih aktivnosti, timskog duha i fer pleja, aktivno koristeći naše lopte““ istakao je Danijel Nedinić, menadžer fabrike Marbo Product u Magliću.  

Cilj donacije je popularizacija sporta među osnovcima i podsticanje rasta i razvoja dece na principima zdravih životnih stilova, kao i prevencija gojaznosti među decom školskog uzrasta. Donacija se realizuje i kao jedna u nizu aktivnosti koje će kompanija sprovesti kao deo podrške Nacionalnom programu za prevenciju gojaznosti kod dece i odraslih, koju sporovodi Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i kao deo kampanje „Teži ravnoteži“.

„ O značaju fabrike Marbo Produkt ne treba previše govoriti jer svi vrlo dobro znamo koliko znači za našu sredinu a najviše za Maglić. Najveće privredno društvo su u našoj lokalnoj samoupravi, nadam se da će i dalje da se razvijaju a značaj fabrike je svakako i na nacionalnom nivou. Posebno bih želeo da se zahvalim jer kampanju „ Pokaži fudbalsku strast“ započinjemo upravo u Magliću. Podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva omladine i sporta već imaju ali i podršku Opštine Bački Petrovac u nameri da doniraju lopte svim školama na prostoru Srbije, Bosne i Hercegovine kao i Crne Gore. Da nam se deca bave sportom, da nam se deca pravilno razvijaju. Hvala Marbu kao društveno odgovornoj kompaniji“ rekao je Srđan Simić, predsednik Opštine Bački Petrovac.

Pored osnovnih škola na teritoriji Srbije, Marbo Product će istu vrstu donacije uputiti i svim osnovnim školama u Crnoj Gori, kao i u Bosni i Hercegovini. Na taj način će svi osnovci iz regiona dobiti priliku da se aktivno bave fizičkim aktivnostima i timskim sportovima.

maglicSkola01

maglicSkola02

maglicSkola03

maglicSkola04

maglicSkola05

maglicSkola06

maglicSkola07

maglicSkola08

maglicSkola09

maglicSkola11

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика