Вести

„Spievajže si, spievaj“ 2022

 

U nedelju 04. decembra 2022. godine održan je 30 Festival mladih pevača slovačke narodne muzike „Spievajže si, spievaj“ u Slovačkom vojvođanskom pozorištu. Ovogodišnji festival je svečano otvorila predsednica Opštine Bački Petrovac Jasna Šproh.

Опширније: „Spievajže si, spievaj“ 2022

OTVOREN 7. FESTIVAL NARODNE NOŠNJE  SLOVAKA U SRBIJI

 

Sedmi po redu Festival  narodne nošnje Slovaka u Srbiji  otvoren je u Kisaču 3. decembra. Na otvaranju je bila i predsednica Opštine Bački Petrovac  Jasna Šproh. Cilj ovog lepog festivala je ukazati na  našu tradiciju, šarenu raznolikost običaja Slovaka iz naših opština i gradova,   narodnu umetnost, lepotu nošnji, te mladim generacijama približiti  slovačko narodno stvaralaštvo, da bi bile ponosne na  svoje pretke i njihovo kulturno nasleđe.   Jedan od ciljeva festivala je  podstaći  interesovanje mladih za svoju prošlost i tradiciju u slovačkim naseljima, otkriti semantičko značenje nošnje kao nosioca tradicije i slovačkog identiteta u istoriji Slovak u Srbiji. Festival na svoj način spaja tradiciju, kulturu, mitove, legende sa modernim umetničkim izrazom a na njemu mladi umetnici, fotografi, pevači, igrači, pozorišni glumci, koreografi, kompozitori, folkloristi, modni kreatori, krojači i vezilje imaju priliku da se izraze, da pokažu svoju kreativnost i tako otkriju nove pravce i podstaknu razvoj savremenog etno-stvaralaštva.

Tekst: Pavel Surovi

Foto: Valid Cifrić

Опширније: OTVOREN 7. FESTIVAL NARODNE NOŠNJE  SLOVAKA U SRBIJI

Sto godina osnivanja LD „Gložan“

 

U subotu 03. decembra 2022. godine održana je svečana Skupština Lovačkog društva „GLOŽAN“ iz Gložana kao i proslave 100 godina od osnivanja tamošnjeg Lovačkog društva.

Tim povodom lovci su organizovali celodnevne aktivnosti koje su se završile svečanom večerom, dodelo priznanja i plaketa. Takođe je u čast ovog jubileja izdata i knjiga.

Опширније: Sto godina osnivanja LD „Gložan“

Podela sadnica ukrasnog drveća

 

Opština Bački Petrovac dana 02.12.2022 organizuje podelu sadnica ukrasnog drveća koje mogu građani preuzeti u 10 časova u parku pored pijace u Bačkom Petrovcu. Svaki građanin može dobiti jednu sadnicu i može da je posadi na javnoj površini. Sadnice su obezbeđene iz sredstava fonda za zaštitu životne sredine opštine Bački Petrovac.

Dodeljeni ugovori sportskim organizacijama u opštini Bački Petrovac

 

U sredu 30. novembra 2022. godine predsednica Opštine Bački Petrovac Jasna Šproh svečano je uručila  ugovore organizacijama u oblasti sporta za sufinansiranje realizacije posebnog programa kojim se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta za 2022. godinu. Na ovaj način podržano je  11 sportskih organizacija a Odlukom o budžetu Opštine Bački Petrovac za 2022. godinu za ovu namenu izdvojen je iznosi od 2.000.000,00 dinara.

Опширније: Dodeljeni ugovori sportskim organizacijama u opštini Bački Petrovac

Srbija u ritmu Evrope 2022

 

Povodom najvećeg dečijeg muzičkog takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“ koje se ove godine održao u oktobru mesecu u gradu Srbobran, predsednica Opštine Bački Petrovac Jasna Šproh zajedno sa predsednikom Skupštine opštine Janom Jovankovičem su danas primili decu iz naše opštine koja su učestvovala na ovogodišnjoj manifestaciji u pratnji sa direktorom televizijskog programa i takmičenja “Srbija u ritmu Evrope” gospodinom Igorom Karadarevićem i izvršnim direktorom manifestacije “Srbija u ritmu Evrope” gospodinom Davidom Makević.

 

Опширније: Srbija u ritmu Evrope 2022

Izveštaj sa 86. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Опширније: Izveštaj sa 86. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 24.11.2022. godine održana je 86. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 10,00 časova, po pozivu predsednice Opštinskog veća Jasne Šproh.
Na sednici su su bili prisutni sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh, , Srđan Stojanović i Gavra Govorčin , Mihal Hatala i Ondrej Bovđiš.
Opravdano odstni: Bojana Ilišević.

Izveštaj sa XXIV sednice Skupštine Opštine Bački Petrovac

Опширније: Izveštaj sa XXIV sednice Skupštine Opštine Bački PetrovacDana 02.11.2022. godine održana je XXIV sednica Skupštine Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 17,05 časova, na poziv predsednika Skupštine opštine dr Jana Jovankoviča.

Sednici su pored dr Jana Jovankoviča prisustvovali sledeći odbornici Skupštine opštine:  Jan Šulјan, Tatiana Vujačić, Dragica Pejković, Veroslava Slјuka Cerovski,  Jan Čanji, Ana Stojanović, Martina Martinko Sabolčki, Branislav Huđan, Branislav Kozarov, Lazar Popadić, Miroslav Čeman, Jarmila Balažova, Momčilo Gagić, Karolina Halupka, Dragan Krčmar, Jelena Ninković, Rajko Perić, Srđan Ilijevski, Nemanja Pojužina, Želјko Bosančić i Samuel Valo.

Odsutni: Darko Stojanović, Tatiana Nosalј i Miroslav Stupavski. 

Izveštaj sa 85. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Опширније: Izveštaj sa 85. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 09.11.2022. godine održana je 85. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 10,00 časova, po pozivu predsednice Opštinskog veća Jasne Šproh.
Na sednici su su bili prisutni sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh, , Srđan Stojanović i Gavra Govorčin , Mihal Hatala i Ondrej Bovđiš.
Opravdano odstni: Bojana Ilišević.

Podrška đacima prvog razreda gimnazije

U petak 04. novembra  2022. godine sa početkom u 12:00 časova u svečanoj sali gimnazije Opština Bački Petrovac je realizovala uručenje vaučera đacima prvacima Gimnazije ''Jan Kolar'' u Bačkom Petrovcu, koji su obezbeđeni budžetom opštine za 2022. godinu. Ovom prilikom je dodeljeno 82 vaučera u iznosu od 10.000,00 dinara.

Vaučere je direktorki gimnazije Jarmili Vrbovski uručila predsednica opštine Jasna Šproh zajedno sa predsednikom Skupštine opštine dr Janom Jovankovičom, v.d. direktorom ZU Dom zdravlja “Bački Petrovac” dr. Janom Šuljanom i članom Opštinskog veća Mihalom Hatalom.

Obeležavanje 200. godina evangelističke crkve u Magliću

Опширније: Obeležavanje 200. godina evangelističke crkve u Magliću

Prošli vikend 29. i 30. oktobar je bio posvećen obeležavanju 200. godina postojanja evangelističke crkve u Magliću. Tim povodom opštinu Bački Petrovac posetio je gradonačelnik partnerskog grada Kirchheim unter Teck  Pascal Bader sa svojom delegacijom, predstavnici Udruženja za uzgoj kulture, međunarodno razumevanje i brige o domovini između grada Kirchheim unter Teck i Bačkog Petrovca kao i predstavnici Domovinska zajednica Buljkes (HOG).

Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka

Опширније: Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka

U sredu 02.11.2022. godine u vremenu od 10.30 do 13.00 časova u Bačkom Petrovcu na Trgu slobode je bila realizovana medijska promocija dobrovolјnog služenja vojnog roka. Organizatori ove promocije su bili centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad i kancelarija Ministarstva odbrane za opštinu Bački Petrovac.

OBAVEŠTENJE

Опширније: OBAVEŠTENJE

U Bačkom Petrovcu na Trgu slobode u sredu 02.11.2022. godine u vremenu od 10.30 do 13.00 časova realizovaće se medijska promocija dobrovolјnog služenja vojnog roka. Organizatori ove promocije su Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad i Kancelarija Ministarstva odbrane za Opštinu Bački Petrovac.

Izveštaj sa 84. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Опширније: Izveštaj sa 84. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 26.10.2022. godine održana je 84. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 09,00 časova, po pozivu predsednice Opštinskog veća Jasne Šproh.
Na sednici su su bili prisutni sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh, , Srđan Stojanović i Gavra Govorčin , Mihal Hatala i Ondrej Bovđiš.
Opravdano odstni: Bojana Ilišević i Srđan Simić.

Обележен 28. октобар

Опширније: Обележен 28. октобар

У петак 28. октобра 2022. године са почетком у 10.00 часова у дворишту Словачког војвођанског позоришта у Бачком Петровцу наша општина је полагањем венаца обележила 28. октобар и 81. годишњицу од трагичног страдања бораца за слободу у народноослободилачком рату. Венце су положили председница општине Јасна Шпрох и председник Савета Месне заједнице Бачки Петровац Јан Лачок.

Popis

baner2022

blue-christmas-2-1348885-Recovered.jpg

sdsadas

JAVNO DOSTAVLJANJE

kulen3

sns baner

vakcina19

izbori2022

JAZAVAC2

za sajt

Преузимање докумената

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

банер сајт српски ћирилица

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика