Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Вести

Опширније: Извештај са 10. седнице Скупштине општине Бачки Петровац (30.01.2017.)

 Десета седница Скупштине општине Бачки Петровац одржана је дана 30.01.2017. године, са почетком у 18,03 часова, на позив председника Скупштине Јана Шуљана.

 Седници је присуствовало 30 одборника Скупштине општине Бачки Петровац,

Опширније: Извештај са 10. седнице Скупштине општине Бачки Петровац (30.01.2017.)

Опширније: Посета потпредседника Владе АП Војводине Општини Бачки Петровац

У четвртак 02. фeбруара 2017. године Општину Бачки Петровац је званично посетио потпредседник Покрајинске владе АП Војводине и покрајински секретар за привреду и туризам г. Иван Ђоковић. Посета је била реализована у малој сали Скупштине општине Бачки Петровац са почетком у 12.00 часова где је одржан радни састанак са председником Општине Бачки Петровац Срђаном Симићем. Састанку су присуствовали и сарадници председника општине као и покрајинска посланица АП Војводине др Татијана Вујачић. Циљ ове посете као и самог радног састанка је био предочење плана и програма локалне самоуправе у 2017. години, инфраструктурних пројеката, подстицајних мера и могућности за унапређење сарадње у предстојећем периоду. 

Опширније: Посета потпредседника Владе АП Војводине Општини Бачки Петровац

Опширније: Обележавање школске славе Светог Саве

Дана 27. јануара 2017. године у Основној школи „ Жарко Зрењанин“ у Маглићу је традиционално обележена школска слава Свети Сава. Тим поводом у госте су пристигли родитељи и пријатељи школе, постављена је славска трпеза где су колачари и свештенство уз славску свећу ломили колач. 

Опширније: Обележавање школске славе Светог Саве

Опширније: Пуштен у рад видео надзор

У петак 27. јануара 2017. године председник Општине Бачки Петровац Срђан Симић је посетио Полицијску станицу у Бачком Петровцу. Циљ ове посете је био укључивање система видео надзора опште намене на саобраћајници  главног пута у Бачком Петровцу код улаза из правца Новог Сада. Средства за ову намену су обезбеђена од стране Покрајинске Владе. Примопредаја ове опреме је остварена 19. јануара 2017. године између Општине Бачки Петровац и Министарство унутрашњих послова ПС у Бачки Петровац.

Опширније: Пуштен у рад видео надзор

Опширније: Обилазак Пословног иновативног центра Покрајинског секретара за привреду и туризам

Дана 20. јануара 2017. године Општину Бачки Петровац је посетио потпредседник Покрајинске владе који је уједно и покрајински секретар за привреду и туризам г. Иван Ђоковић. Посета је била реализована поводом обиласка Пословног иновативног центра у Бачком Петровцу.

Покрајинског потпредседника г. Ивана Ђоковића су у ПИЦ-у примили председник Општине Бачки Петровац Срђан Симић са својим сарадницима као и директорка центра гђа Јана Забунов.

Опширније: Обилазак Пословног иновативног центра Покрајинског секретара за привреду и туризам

Опширније: Јавна трибина за пољопривреднике у Општини Бачки Петровац

У уторак 17. јануара 2017. године са почетком у 18:00 часова у великој сали Скупштине општине Бачки Петровац одржана је јавна трибина за пољопривреднике са територије наше општине. Ова трибина је реализована од стране Општине Бачки Петровац, Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство и Института за ратарство и повртарство НС СЕМЕ Нови Сад.

Пољопривредницима се као домаћин испред Општине Бачки Петровац поздравним говором обратио њен председник Срђан Симић који је нагласио да Општина Бачки Петровац у сарадњи са секретаријатом и институтом по први пут организује овакву врсту трибине и да на овакав начин желе едукативно да подстакну и помогну пољопривредницима у припремама за предстојећу сезону садње и одржавање механизације као и да им се предоче средства које је Покрајинска влада за њих издвојила и ове године. Именовани се уједно захвалио свим присутним на сарадњи и њиховом бројном одазиву, јер пољопривреда је још увек носилац развоја у нашој општини.

Опширније: Јавна трибина за пољопривреднике у Општини Бачки Петровац

Опширније: Radni sastanak preventivnih mera zbog vanrednih situacija

Dana 13. januara 2016. godine sa početkom u 11.00 časova u maloj sali Skupštine opštine Bački Petrovac, predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić sa svojim saradnicima je održao prvi radni sastanak sa predstavnicima Okružnog štaba za vanredne situacije Južnobačkog upravnog okruga, načelnikom i komandantom štaba Južnobačkog okruga za vanredne situacije g. Milanom Novakovićem, načelnikom Uprave za vanredne situacije Novi Sad g. Draganom Cvetićaninom i načelnikom Odeljenja za upravljanje rizikom u upravi za vanredne situacije u Novom Sadu g. Vladimirom Ragaji.

Опширније: Radni sastanak preventivnih mera zbog vanrednih situacija

Опширније: Додела пакетића деци ромске националности

Поводом предстојећих празника у великој сали Скупштине општине је у четвртак 29. децембра 2016. године са почетком у 16.00 часова била организована додела пакетића деци ромске националности. Ова акција је била спроведена од стране Удружења „Чирикли“ и Удружења Рома Бачки Петровац које предводи председник удружења Мирослав Нецић.

Опширније: Додела пакетића деци ромске националности

Опширније: Уређење каналске мреже

Дана 29. децембра 2016. године председник Општине Бачки Петровац Срђан Симић је са својом сарадницом Татјаном Забунов, чланом Општинског већа задуженом за област  пољопривреде и пољопривредницима са територије наше општине обишао кулпински атар. Разлог обиласка је био уређење каналске мреже од 4,2 км и за ту намену су из Јавног водоводног предузећа „ Воде Војводине „  Нови Сад  добијена средства од 4 милиона динара.

Опширније: Уређење каналске мреже

Опширније: Izveštaj sa IX sednice Skupštine opštine Bački Petrovac 28.12.2016.Deveta sednica Skupštine opštine Bački Petrovac održana je dana 28.12.2016. godine, sa početkom u 09,02 časova, na poziv predsednika Skupštine Jana Šuljana.
Sednici je prisustvovalo 27 odbornika Skupštine opštine Bački Petrovac,

Опширније: Izveštaj sa IX sednice Skupštine opštine Bački Petrovac 28.12.2016.

Опширније: Честитка

Пријатне новогодишње и божићне празнике,
пуно здравља, среће, љубави и породичног благостања у новој 2017. години
својим суграђанима и свим људима добре воље желe

               председник Општине                           председник Скупштине општине
 Бачки Петровац                                  Бачки Петровац
 Срђан Симић.                                    др Јан Шуљан

Опширније: Честитка

Опширније: Едукација матураната о безбедности у саобраћају

Дана 20.12.2016. године у Гимназији „Јан Колар“ у Бачком Петровцу Савет за безбедност саобраћаја на путевима на територији Општине Бачки Петровац на челу са председником Срђаном Симићем и члановима Савета проф. Јарославом Лекаром и Небојшом Стојисављевићем реализовао је едукацију за ученике завршне године тј. матуранте.

У склопу акције „Још увек возим“ предавања  врше лица са инвалидитетом која су инвалидност стекла у саобраћајним незгодама, па је тако гост Општине Бачки Петровац и гимназије био Славољуб Авдић са својим сарадницима из Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије.

Опширније: Едукација матураната о безбедности у саобраћају

Опширније: Дочек Нове године 2017

Општина Бачки Петровац организује дочек Нове године на Тргу слободе, са почетком у 21. часова. За добро расположење ће се потрудити: Gaga & the Gentlemen, The Crash, Индустријски комбинат, Трилер банд и ДЈ АС ФМ.

Ватромет у поноћ. Све сте добродошли.

Опширније: Дочек Нове године 2017

Опширније: Божићни базар 2016

У недељу 18. децембра 2016. године се у Бачком Петровцу на Тргу слободе одржала манифестација Божићни базар. У организацији исте су, осим представника локалне самоуправе, учествовали Туристичка организација Општине Бачки Петровац, Одељење за привреду, урбанизам, комунално – стамбене и инспекцијске послове и ЈКП „Прогрес „ Бачки Петровац.

Циљ ове манифестације, која се већ традиционално одржава по седми пут сваке године, је покренути божићно расположење током целог адвентног периода и Божића и измамити грађане на улице Петровца, понудити им програм и садржај по угледу на божићне базаре у другим европски државама. 

Опширније: Божићни базар 2016

Na osnovu člana 12. stav 3. Pravilnika o uslovima i merilima za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica dodelom paketa građevinskog materijala za pobolјšanje uslova stanovanja, postupku i načinu rada Komisije za izbor korisnika, broj 016-1/272-2016-3-2 od 16.12.2016. godine, a u vezi sa Ugovorom o grantu - Regionalni stambeni program – Stambeni program u Republici Srbiji, Potprojekat 4 – građevinski materijal, zaklјučenim između Komesarijata za izbeglice i migracije, „JUP Istraživanje i razvoj“ d.o.o. i opštine Bački Petrovac, Komisija za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica dodelom najmanje 10 paketa građevinskog materijala

Опширније: Obaveštenje o javnom pozivu za dodelu paketa građevinskog materijala za pobolјšanje uslova...

Опширније: Јавна расправа у вези нацрта предлога Одлуке о буџету Општине Бачки Петровац за 2017. годину

Поштовани! У складу са чланом 116. тачка 1. и 117. став 4. Статута Општине Бачки Петровац – пречишћени текст („Службени лист Општине Бачки Петровац“, бр. 1/2014) упућујем Вам позив на  јавну расправу која ће се одржати дана 16.12.2016. године (петак), у великој сали Скупштине општине Бачки Петровац, ул. Коларова 6, у Бачком Петровцу (на И спрату), са почетком у 18,00 часова, где ће бити од стране председника Општине Бачки Петровац односно руководиоца ОдеЉења за буџет, финансије и пореску администрацију Општинске управе општине презентиран и oбразложен - нацрт предлога Одлуке о буџету Општине Бачки Петровац за 2017. годину.

Опширније: Јавна расправа у вези нацрта предлога Одлуке о буџету Општине Бачки Петровац за 2017. годину

Опширније: Коначна листа реда првенства за доделу помоћи за решавање стамбених потреба избеглица

  На основу Споразума о донацији закљученог између Банке за развој Савета Европе и Републике Србије у оквиру Регионалног стамбеног програма – Потпројекат бр. 5, Уговора о начину спровођења стамбене изградње у оквиру Регионалног стамбеног програма – Стамбени програм у Републици Србији, Потпројекат 5, закљученим између Комесаријата за избеглице и миграције, Друштва са ограниченом одговорношћу „ЈУП Истраживање и развој” д.о.о. Београд и Општине Бачки Петровац

Опширније: Коначна листа реда првенства за доделу помоћи за решавање стамбених потреба избеглица

Опширније: Радна посета председника уреда Јана Варша у Бачком Петровцу

У среду 7. децембра 2016. године председник Општине Бачки Петровац Срђан Симић са својим сарадницима је одржао први радни састанак са председником Уреда за Словаке који живе у иностранству и бившим амбасадором СР у Србији ЈУДр. Јаном Варшом, ЦСц. Ова радна посета је реализована у оквиру његовог обиласка градова где живе словачке националне мањине а трајаће од 6. до 9. децембра 2016. године. Циљ посете је упознавање са тренутном ситуацијом и проблемима Словака који живе у иностранству.

Опширније: Радна посета председника уреда Јана Варша у Бачком Петровцу

Опширније: Фестивал „Спиевајже си, спиевај“

У недељу 4. децембра 2016. године у 18.00 часова у великој сали  Словачког  војвођанског позоришта   Месни одбор Матице словачке у Бачком Петровцу је организовао  24. фестивал „ Спиевајже си, спиевај“.  На овом фестивалу словачких народних песама, које  се организује сваке године, учествују извођачи свих узраста а уједно се бира извођач који ће представљати Бачки Петровац на фестивалу „У пивничком пољу“ у Пивницама.

Опширније: Фестивал „Спиевајже си, спиевај“

Опширније: Пријем јуниора Удружења спортских риболоваца „Караш“ код председника општине

Дана 02. децембра 2016. године у малој сали Скупштине општине Бачки Петровац са почетком у 15.00 часова председник Општине Бачки Петровац Срђан Симић је са својим помоћником примио и угостио јуниоре Удружење спортских риболоваца „Караш“ из Бачког Петровца, носиоце признања, медаља и пехара са разних такмичења.

Опширније: Пријем јуниора Удружења спортских риболоваца „Караш“ код председника општине

JLIB_HTML_PAGE_CURRENT_OF_TOTAL

ZAIZBORE2020

Преузимање докумената

BANER RAZVOJ

Virtuelni matičar

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

informator o radu

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac