Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

grb opstine vestiDana 29.11.2019. godine održana je 104. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 08,00 časova, po pozivu predsednika Opštinskog veća Srđana Simića.
Pored Srđana Simića sednici su prisustvovali sledeći članovi Opštinskog veća: Jan Brna, Radomir Zotović, Jan Meleg, Tatjana Zabunov i Predrag Bojanić. Sa sednice su odsustvovali sledeći članovi Opštinskog veća: Karol Verle, Milan Anušjak i Aleksandar Nakić.

Zapisnik je vodio sekretar Skupštine Opštine Bački Petrovac Rastislav Labat.
Osim članova Opštinskog veća sednici su prisustvovali i pomoćnik predsednika opštine za komunalne delatnosti Jasna Šproh, načelnik Opštinske uprave Opštine Bački Petrovac Jaroslava Čanji Jević, rukovodilac Odelјenja za opštu pravu, društvene službe i opšte zajedničke poslove Dušan Rašeta i rukovodilac Odelјenja za budžet, finansije i poresku administraciju Milena Nišić.
Sednicu je otvorio Srđan Simić, koji je sve prisutne pozdravio, nakon čega je usvojen sledeći dopunjen

 

D N E V N I  R E D

 

1. Razmatranje predloga i donošenje Rešenja o koeficijentima za utvrđivanje poreza na imovinu za nepokretnosti obveznika koji vode poslovne knjige u Opštini Bački Petrovac u zonama;
2. Razmatranje predloga i donošenje Rešenja o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2020. godinu na teritoriji Opštine Bački Petrovac;
3. Razmatranje Predloga za odobrenje posebnih programa kojima se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta u Opštini Bački Petrovac u 2019. godini, te donošenje rešenja o odobravanju posebnih programa kojima se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta u Opštini Bački Petrovac u 2019. godini;
4. Pitanja i predlozi.

Povodom 1. tačke dnevnog reda, nakon rasprave, doneto Rešenje o koeficijentima za utvrđivanje poreza na imovinu za nepokretnosti obveznika koji vode poslovne knjige u Opštini Bački Petrovac u zonama, u predloženom tekstu.
Povodom 2. tačke dnevnog reda, nakon rasprave, doneto je Rešenje o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2020. godinu na teritoriji Opštine Bački Petrovac, u predloženom tekstu.
Povodom 3. tačke dnevnog reda, nakon rasprave, doneta su rešenja o odobravanju posebnih programa kojima se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta u Opštini Bački Petrovac u 2019. godini u predloženom tekstu.
Povodom 4. tačke dnevnog reda vodila se diskusija u vezi dostavlјanja izveštaja o realizaciji projekta rekonstrukcije i sanacije evangelističke crkve u Magliću, dostavlјanja izveštaja o komasaciji u KO Bački Petrovac, sudskoj odluci koja se odnosi na predsednicu Komisije za komasaciju u KO Bački Petrovac, sudskoj odluci u vezi garaža koje koristi JKP „Progres“ Bački Petrovac, imenovanja novog nadzora za radove na evangelističkoj crkvi u Magliću, grejanja prostorija Slovačkog vojvođanskog pozorišta, Biblioteke „Štefan Homola“ Bački Petrovac i Turističke organizacije Opštine Bački Petrovac, kupovine mnjača, kao i u vezi problematike raspoređivanja novog radnika na radno mesto sekretara Opštinskog veća.
Nakon što su obrađene sve tačke dnevnog reda Srđan Simić se zahvalio prisutnima na saradnji i zaklјučio sednicu u 08,45 časova.