Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Vesti

Opširnije: Od Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine 17,5 miliona za izgradnju puta u industrijskoj zoni i...
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević uručili su danas u Pokrajinskoj vladi ugovore predstavnicima gradova, opština i zdravstvenih institucija, koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva za finansiranje i sufinansiranje projekata na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Ukupan iznos dodeljenih sredstava je 1.404.436.320,oo dinara i taj iznos dobiće 39 opština i 11 institucija za realizaciju 68 projekata.

Opširnije: Od Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine 17,5 miliona za izgradnju puta u industrijskoj zoni i...

Opširnije: Izveštaj sa 18. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac1. Razmatranje i usvajanje Izveštaja o finansijskom poslovanju PU „Včielka“ Bački Petrovac za 2016 godinu,
2. Razmatranje i usvajanje Izveštaja o radu pravobranilaštva Opštine Bački Petrovac za 2016.godinu,
3. Razmatranje i usvajanje Izveštaja o radu Opštinske uprave Opštine Bački Petrovac za 2016.godinu,..>

Opširnije: Izveštaj sa 18. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: II Međunarodni festival kobasica Klobasafest 2017

Opština Bački Petrovac zajedno sa Mesnom zajednicom Bački Petrovac organizovali su dana 18. februara 2017. godine II Međunarodni festival kobasica Klobasafest 2017. Učestvovale su 32 ekipe sa teritorije Opštine Bački Petrovac, iz Novog Sada, Beograda, Aradca, Kisača i drugih gradova, te gosti iz Slovačke i Rumunije odnosno iz Martina i Nadlaka.
Na festivalu su zainteresovani mogli učestvovati kao članovi takmičarske ekipe, kao prodavci vlastitih proizvoda ili kao posetioci koji su glasanjem ocenjivali kvalitet izrađenih kobasica. Osim degustacije ponuđenih specijaliteta, posetioci su mogli da se zabave, zaigraju, zapevaju uz slovačku muziku ili igraju tombolu.

Opširnije: II Međunarodni festival kobasica Klobasafest 2017

Opširnije: Izveštaj sa 17. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacPredsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić je za 08.02.2017. godine sazvao 17. sednicu Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac.

Sednici Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac su prisustvovali predsednik Opštine Bački Petrovac Simić Srđan, i članovi Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac – Aleksandar Nakić, Jan Meleg, Zotović Radomir, Werle Karol, Bojanić Predrag, Anušjak Milan i Tatjana Zabunov.

Opširnije: Izveštaj sa 17. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa X sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (30.01.2017.)Deseta sednica Skupštine opštine Bački Petrovac održana je dana 30.01.2017. godine, sa početkom u 18,03 časova, na poziv predsednika Skupštine Jana Šuljana.
Sednici je prisustvovalo 30 odbornika Skupštine opštine Bački Petrovac,

Opširnije: Izveštaj sa X sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (30.01.2017.)

Opširnije: Poseta potpredsednika Vlade AP Vojvodine Opštini Bački Petrovac

U četvrtak 02. februara 2017. godine Opštinu Bački Petrovac je zvanično posetio potpredsednik Pokrajinske vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu i turizam g. Ivan Đoković. Poseta je bila realizovana u maloj sali Skupštine opštine Bački Petrovac sa početkom u 12.00 časova gde je održan radni sastanak sa predsednikom Opštine Bački Petrovac Srđanom Simićem. Sastanku su prisustvovali i saradnici predsednika opštine kao i pokrajinska poslanica AP Vojvodine dr Tatijana Vujačić. Cilj ove posete kao i samog radnog sastanka je bio predočenje plana i programa lokalne samouprave u 2017. godini, infrastrukturnih projekata, podsticajnih mera i mogućnosti za unapređenje saradnje u predstojećem periodu.

Opširnije: Poseta potpredsednika Vlade AP Vojvodine Opštini Bački Petrovac

Opširnije: Obeležavanje školske slave Svetog Save

Dana 27. januara 2017. godine u Osnovnoj školi „ Žarko Zrenjanin“ u Magliću je tradicionalno obeležena školska slava Sveti Sava. Tim povodom u goste su pristigli roditelji i prijatelji škole, postavljena je slavska trpeza gde su kolačari i sveštenstvo uz slavsku sveću lomili kolač.

Opširnije: Obeležavanje školske slave Svetog Save

Opširnije: Pušten u rad video nadzorU petak 27. januara 2017. godine predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić je posetio Policijsku stanicu u Bačkom Petrovcu. Cilj ove posete je bio uključivanje sistema video nadzora opšte namene na saobraćajnici  glavnog puta u Bačkom Petrovcu kod ulaza iz pravca Novog Sada. Sredstva za ovu namenu su obezbeđena od strane Pokrajinske Vlade. Primopredaja ove opreme je ostvarena 19. januara 2017. godine između Opštine Bački Petrovac i Ministarstvo unutrašnjih poslova PS u Bački Petrovac.

Opširnije: Pušten u rad video nadzor

Opširnije: Obilazak Poslovnog inovativnog centra Pokrajinskog sekretara za privredu i turizam

Dana 20. januara 2017. godine Opštinu Bački Petrovac je posetio potpredsednik Pokrajinske vlade koji je ujedno i pokrajinski sekretar za privredu i turizam g. Ivan Đoković. Poseta je bila realizovana povodom obilaska Poslovnog inovativnog centra u Bačkom Petrovcu.

Pokrajinskog potpredsednika g. Ivana Đokovića su u PIC-u primili predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić sa svojim saradnicima kao i direktorka centra gđa Jana Zabunov.

Opširnije: Obilazak Poslovnog inovativnog centra Pokrajinskog sekretara za privredu i turizam

Opširnije: Javna tribina za poljoprivrednike u Opštini Backi Petrovac

U utorak 17. januara 2017. godine sa početkom u 18:00 časova u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac održana je javna tribina za poljoprivrednike sa teritorije naše opštine. Ova tribina je realizovana od strane Opštine Bački Petrovac, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Instituta za ratarstvo i povrtarstvo NS SEME Novi Sad.

Poljoprivrednicima se kao domaćin ispred Opštine Bački Petrovac pozdravnim govorom obratio njen predsednik Srđan Simić koji je naglasio da Opština Bački Petrovac u saradnji sa sekretarijatom i institutom po prvi put organizuje ovakvu vrstu tribine i da na ovakav način žele edukativno da podstaknu i pomognu poljoprivrednicima u pripremama za predstojeću sezonu sadnje i održavanje mehanizacije kao i da im se predoče sredstva koje je Pokrajinska vlada za njih izdvojila i ove godine. Imenovani se ujedno zahvalio svim prisutnim na saradnji i njihovom brojnom odazivu, jer poljoprivreda je još uvek nosilac razvoja u našoj opštini.

Opširnije: Javna tribina za poljoprivrednike u Opštini Backi Petrovac

Opširnije: Radni sastanak preventivnih mera zbog vanrednih situacija

Dana 13. januara 2016. godine sa početkom u 11.00 časova u maloj sali Skupštine opštine Bački Petrovac, predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić sa svojim saradnicima je održao prvi radni sastanak sa predstavnicima Okružnog štaba za vanredne situacije Južnobačkog upravnog okruga, načelnikom i komandantom štaba Južnobačkog okruga za vanredne situacije g. Milanom Novakovićem, načelnikom Uprave za vanredne situacije Novi Sad g. Draganom Cvetićaninom i načelnikom Odeljenja za upravljanje rizikom u upravi za vanredne situacije u Novom Sadu g. Vladimirom Ragaji.

Opširnije: Radni sastanak preventivnih mera zbog vanrednih situacija

Opširnije: Dodela paketića deci romske nacionalnosti

Povodom predstojećih praznika u velikoj sali Skupštine opštine je u četvrtak 29. decembra 2016. godine sa početkom u 16.00 časova bila organizovana dodela paketića deci romske nacionalnosti. Ova akcija je bila sprovedena od strane Udruženja „Čirikli“ i Udruženja Roma Bački Petrovac koje predvodi predsednik udruženja Miroslav Necić.

Opširnije: Dodela paketića deci romske nacionalnosti

Opširnije: Uređenje kanalske mreže

Dana 29. decembra 2016. godine predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić je sa svojom saradnicom Tatjanom Zabunov, članom Opštinskog veća zaduženom za oblast  poljoprivrede i poljoprivrednicima sa teritorije naše opštine obišao kulpinski atar. Razlog obilaska je bio uređenje kanalske mreže od 4,2 km i za tu namenu su iz Javnog vodovodnog preduzeća „ Vode Vojvodine „  Novi Sad  dobijena sredstva od 4 miliona dinara.

Opširnije: Uređenje kanalske mreže

Opširnije: Izveštaj sa IX sednice Skupštine opštine Bački Petrovac 28.12.2016.Deveta sednica Skupštine opštine Bački Petrovac održana je dana 28.12.2016. godine, sa početkom u 09,02 časova, na poziv predsednika Skupštine Jana Šuljana.
Sednici je prisustvovalo 27 odbornika Skupštine opštine Bački Petrovac,

Opširnije: Izveštaj sa IX sednice Skupštine opštine Bački Petrovac 28.12.2016.

Opširnije: Čestitka

Prijatne novogodišnje i božićne praznike,
puno zdravlјa, sreće, lјubavi i porodičnog blagostanja u novoj 2017. godini
svojim sugrađanima i svim ljudima dobre volje želе

        predsednik Opštine                   predsednik Skupštine opštine
Bački Petrovac                                     Bački Petrovac
Srđan Simić.                                        dr Jan Šuljan

Opširnije: Čestitka

Opširnije: Edukacija maturanata o bezbednosti u saobraćaju

Dana 20.12.2016. godine u Gimnaziji „Jan Kolar“ u Bačkom Petrovcu Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji Opštine Bački Petrovac na čelu sa predsednikom Srđanom Simićem i članovima Saveta prof. Jaroslavom Lekarom i Nebojšom Stojisavlјevićem realizovao je edukaciju za učenike završne godine tj. maturante.

U sklopu akcije „Još uvek vozim“ predavanja  vrše lica sa invaliditetom koja su invalidnost stekla u saobraćajnim nezgodama, pa je tako gost Opštine Bački Petrovac i gimnazije bio Slavolјub Avdić sa svojim saradnicima iz Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije.

Opširnije: Edukacija maturanata o bezbednosti u saobraćaju

Opširnije: Doček Nove godine 2017

Opština Bački Petrovac organizuje doček Nove godine na Trgu slobode, sa početkom u 21. časova. Za dobro raspoloženje će se potruditi: Gaga & the Gentlemen, The Crash, Industrijski kombinat, Triler band i DJ AS FM.

Vatromet u ponoć. Sve ste dobrodošli.

Opširnije: Doček Nove godine 2017

Opširnije: Božićni bazar 2016

U nedelju 18. decembra 2016. godine se u Bačkom Petrovcu na Trgu slobode održala manifestacija Božićni bazar. U organizaciji iste su, osim predstavnika lokalne samouprave, učestvovali Turistička organizacija Opštine Bački Petrovac, Odeljenje za privredu, urbanizam, komunalno – stambene i inspekcijske poslove i JKP „Progres „ Bački Petrovac.

Cilj ove manifestacije, koja se već tradicionalno održava po sedmi put svake godine, je pokrenuti božićno raspoloženje tokom celog adventnog perioda i Božića i izmamiti građane na ulice Petrovca, ponuditi im program i sadržaj po ugledu na božićne bazare u drugim evropski državama.

Opširnije: Božićni bazar 2016

Na osnovu člana 12. stav 3. Pravilnika o uslovima i merilima za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica dodelom paketa građevinskog materijala za pobolјšanje uslova stanovanja, postupku i načinu rada Komisije za izbor korisnika, broj 016-1/272-2016-3-2 od 16.12.2016. godine, a u vezi sa Ugovorom o grantu - Regionalni stambeni program – Stambeni program u Republici Srbiji, Potprojekat 4 – građevinski materijal, zaklјučenim između Komesarijata za izbeglice i migracije, „JUP Istraživanje i razvoj“ d.o.o. i opštine Bački Petrovac, Komisija za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica dodelom najmanje 10 paketa građevinskog materijala

Opširnije: Obaveštenje o javnom pozivu za dodelu paketa građevinskog materijala za pobolјšanje uslova...

Opširnije: Javna rasprava u vezi nacrta predloga Odluke o budžetu Opštine Bački Petrovac za 2017. godinuPoštovani! U skladu sa članom 116. tačka 1. i 117. stav 4. Statuta Opštine Bački Petrovac – prečišćeni tekst („Službeni list Opštine Bački Petrovac“, br. 1/2014) upućujem Vam poziv na  javnu raspravu koja će se održati dana 16.12.2016. godine (petak), u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac, ul. Kolarova 6, u Bačkom Petrovcu (na I spratu), sa početkom u 18,00 časova, gde će biti od strane predsednika Opštine Bački Petrovac odnosno rukovodioca Odelјenja za budžet, finansije i poresku administraciju Opštinske uprave opštine prezentiran i obrazložen nacrt predloga  Odluke o budžetu Opštine Bački Petrovac za 2017. godinu.

Opširnije: Javna rasprava u vezi nacrta predloga Odluke o budžetu Opštine Bački Petrovac za 2017. godinu

Strana 20 od 23