Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Vesti

Na osnovu člana 12. stav 3. Pravilnika o uslovima i merilima za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica dodelom paketa građevinskog materijala za pobolјšanje uslova stanovanja, postupku i načinu rada Komisije za izbor korisnika, broj 016-1/272-2016-3-2 od 16.12.2016. godine, a u vezi sa Ugovorom o grantu - Regionalni stambeni program – Stambeni program u Republici Srbiji, Potprojekat 4 – građevinski materijal, zaklјučenim između Komesarijata za izbeglice i migracije, „JUP Istraživanje i razvoj“ d.o.o. i opštine Bački Petrovac, Komisija za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica dodelom najmanje 10 paketa građevinskog materijala

Opširnije: Obaveštenje o javnom pozivu za dodelu paketa građevinskog materijala za pobolјšanje uslova...

Opširnije: Javna rasprava u vezi nacrta predloga Odluke o budžetu Opštine Bački Petrovac za 2017. godinuPoštovani! U skladu sa članom 116. tačka 1. i 117. stav 4. Statuta Opštine Bački Petrovac – prečišćeni tekst („Službeni list Opštine Bački Petrovac“, br. 1/2014) upućujem Vam poziv na  javnu raspravu koja će se održati dana 16.12.2016. godine (petak), u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac, ul. Kolarova 6, u Bačkom Petrovcu (na I spratu), sa početkom u 18,00 časova, gde će biti od strane predsednika Opštine Bački Petrovac odnosno rukovodioca Odelјenja za budžet, finansije i poresku administraciju Opštinske uprave opštine prezentiran i obrazložen nacrt predloga  Odluke o budžetu Opštine Bački Petrovac za 2017. godinu.

Opširnije: Javna rasprava u vezi nacrta predloga Odluke o budžetu Opštine Bački Petrovac za 2017. godinu

Opširnije: Konačna lista reda prvenstva za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica

  Na osnovu Sporazuma o donaciji zaklјučenog između Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije u okviru Regionalnog stambenog programa – Potprojekat br. 5, Ugovora o načinu sprovođenja stambene izgradnje u okviru Regionalnog stambenog programa – Stambeni program u Republici Srbiji, Potprojekat 5, zaklјučenim između Komesarijata za izbeglice i migracije, Društva sa ograničenom odgovornošću „JUP Istraživanje i razvoj” d.o.o. Beograd i Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Konačna lista reda prvenstva za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica

Opširnije: Radna poseta predsednika ureda Jana Varša u Bačkom Petrovcu

U sredu 7. decembra 2016. godine predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić sa svojim saradnicima je održao prvi radni sastanak sa predsednikom Ureda za Slovake koji žive u inostranstvu i bivšim ambasadorom SR u Srbiji JUDr. Janom Varšom, CSc. Ova radna poseta je realizovana u okviru njegovog obilaska gradova gde žive slovačke nacionalne manjine a trajaće od 6. do 9. decembra 2016. godine. Cilj posete je upoznavanje sa trenutnom situacijom i problemima Slovaka koji žive u inostranstvu.

Opširnije: Radna poseta predsednika ureda Jana Varša u Bačkom Petrovcu

Opširnije: Festival „Spievajže si, spievaj“

U nedelju 4. decembra 2016. godine u 18.00 časova u velikoj sali Slovačkog vojvođanskog pozorišta Mesni odbor Matice slovačke u Bačkom Petrovcu je organizovao 24. festival „Spievajže si, spievaj“. Na ovom festivalu slovačkih narodnih pesama, koje se organizuje svake godine, učestvuju izvođači svih uzrasta a ujedno se bira izvođač koji će predstavljati Bački Petrovac na festivalu „U pivničkom polju“ u Pivnicama.

Opširnije: Festival „Spievajže si, spievaj“

Opširnije: Prijem juniora Udruženja sportskih ribolovaca „Karaš“ kod predsednika opštine

Dana 02. decembra 2016. godine u maloj sali Skupštine opštine Bački Petrovac sa početkom u 15.00 časova predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić je sa svojim pomoćnikom primio i ugostio juniore Udruženje sportskih ribolovaca „Karaš“ iz Bačkog Petrovca, nosioce priznanja, medalja i pehara sa raznih takmičenja.

Opširnije: Prijem juniora Udruženja sportskih ribolovaca „Karaš“ kod predsednika opštine

Opširnije: Izveštaj sa 12. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac1.Razmatranje i usvajanje  Izveštaja o realizaciji godišnjeg plana rada škole za školsku 2015/2016 godinu i Godišnjeg plana rada škole za školsku 2016/2017 godinu Osnovne škole „Jozef Marčok Dragutin“ Gložan,...>

Opširnije: Izveštaj sa 12. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Obuka za početnike u poslovanjuRRA Bačka, u okviru Standardizovanog seta usluga, organizuje dvodnevne besplatne obuke:

„Obuke za početnike u poslovanju”, 12. i 13.12.2016.g. sa početkom u 10,00 časova  i 19. i 20.12.2016. g. sa početkom u 10,00 časova, namenjenu nezaposlenim licima i fizičkim licima koja žele da započnu svoj posao.

Opširnije: Obuka za početnike u poslovanju

Opširnije: Poziv za učestvovanje u Kampanji „NASILJE JE ZLOčin – PRIJAVI GA!“Savet za rodnu ravnopravnost Skupštine opštine Bački Petrovac, u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za ravnopravnost polova, Vas poziva da učestvujete u Kampanji „NASILJE JE ZLOčin – PRIJAVI GA! u okviru međunarodne Kampanje „16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama“, na tribini, koja će se održati 2. decembra 2016. godine u sali Skupštine opštine Bački Petrovac, u Bačkom Petrovcu, ul. Kolarova br. 6 (I sprat), sa početkom u 18,00 časova.

Opširnije: Poziv za učestvovanje u Kampanji „NASILJE JE ZLOčin – PRIJAVI GA!“

Opširnije: Uručeni ugovori za realizaciju stambenih rešenja u okviru projekta Regionalnog programa stambenog...

U Klubu poslanika u Beogradu dana 22.11.2016. godine su uručeni ugovori predstavnicima 53 jedinice lokalnih samouprava za realizaciju 899 stambenih rešenja namenjenih izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje do sada nisu trajno zbrinute. Stambena rešenja su dodelјena u okviru petog i proširenja četvrtog potprojekta Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji (RSP).

Opširnije: Uručeni ugovori za realizaciju stambenih rešenja u okviru projekta Regionalnog programa stambenog...

Opširnije: Izveštaj sa  8. sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (16.11.2016)Osma sednica Skupštine opštine Bački Petrovac održana je dana 16.11.2016. godine, sa početkom u 10,03 časova, na poziv predsednika Skupštine Jana Šuljana.
Sednici je prisustvovalo 28 odbornika Skupštine opštine Bački Petrovac, i to:

Opširnije: Izveštaj sa 8. sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (16.11.2016)

Opširnije: Prva poseta ambasadorke Slovačke Republike PIC-u

Dana 15.11.2016. godine ostvarena je prva poseta ambasadorke Slovačke Republike u Beogradu Dagmar Repčekove PIC-u na poziv nove direktorke Poslovnog i inovativnog centra Bački Petrovac Jane Zabunov i predsednika Opštine Bački Petrovac Srđana Simića. Tim povodom je održana prezentacija RAZVOJ MSP I REALIZOVANE REFORME čiji cilj je bio da se bliže približi stanje i perspektive slovačko – srpske privredne saradnje. Prezentaciju su održali NJ.E. Dagmar Repčekova i direktorka Jana Zabunov. Uvodna reč sa prigodnim govorom je pripala predsedniku opštine Srđanu Simiću, nakon koje je direktorka PIC-a predstavila sve atraktivne lokacije u Bačkom Petrovcu koje bi bile privlačne slovačkim investitorima.

Opširnije: Prva poseta ambasadorke Slovačke Republike PIC-u

Opširnije: Božićni bazar 2016

Poštovani izlagači,
Organizatori manifestacije Božićni bazar u Bačkom Petrovcu obaveštavaju zainteresovane izlagače, koji planiraju da se prijave, o sledećim uslovima i smernicama vezanim za manifestaciju:
Manifestacija Božićni bazar će se održati 18. decembra 2016. godine u Bačkom Petrovcu na Trgu slobode. Zvaničan početak manifestacije i programski deo je planiran za 14,00 časova.

Opširnije: Božićni bazar 2016

Opširnije: Međunarodna konferencija u Pragu i proslava državnog praznika

U Slovačkom domu u Pragu u petak 28.10.2016. godine održana je III. međunarodna konferencija „BEZBEDNOSTNI I KRIZNI MENADŽMENT U REALNOJ SREDINI“. Istog dana obeležena je i 98. godišnjica proglašenja nezavisne država Českoslovačke i  sećanje na prvog predsednika ČSR polaganjem venaca na grob T. G. Masarika.

Opširnije: Međunarodna konferencija u Pragu i proslava državnog praznika

Opširnije: Obeležavanje 28. oktobra

U petak 28. oktobra 2016. godine sa početkom u 10.00 časova u dvorištu Slovačkog vojvođanskog pozorišta u Bačkom Petrovcu naša opština je obeležila 75. godišnjicu tragičnog stradanja boraca za slobodu u narodnooslobodilačkom ratu.

Pri obeležavanju ovog istorijskog dana za našu opštinu prisutni su bili predstavnici lokalne samouprave na čelu sa predsednikom Opštine Bački Petrovac Srđanom Simićem, predstavnik udruženja SUBNOR-a Jan Kanja, predstavnici javnih preduzeća, institucija, udruženja, učenici viših razreda Osnovne škole „ Jan Čajak“ sa profesorom istorije i učenici Gimnazije „Jan Kolar“.

Opširnije: Obeležavanje 28. oktobra

Opširnije: Izveštaj sa VII sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (26.10.2016)Sedma sednica Skupštine opštine Bački Petrovac održana je dana 26.10.2016. godine, sa početkom u 10,02 časova, na poziv predsednika Skupštine Jana Šuljana.
Sednici je prisustvovalo 28 odbornika Skupštine opštine Bački Petrovac, i to:

Opširnije: Izveštaj sa VII sednice Skupštine opštine Bački Petrovac (26.10.2016)

Opširnije: Poseta predstavnika KIA i Volkswagen kod predsednika Opštine Bački Petrovac

Dana 25.10.2016. godine Opštinu Bački Petrovac su posetili predstavnici fabrika automobila iz Slovačke, KIA iz Žilina i Volkswagen iz Bratislave. Cenjene goste je primio predsednik opštine Srđan Simić sa svojim saradnicima. U okviru ove posete predsednik opštine je sa predstavnicima fabrike automobila održao radni sastanak.

Opširnije: Poseta predstavnika KIA i Volkswagen kod predsednika Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Dan Opštine Bački Petrovac

Dan Opštine Bački Petrovac se tradicionalno proslavlja 15. oktobra, izuzev ove godine, kada je isti uz svečanu proslavu obeležen u petak 14.10.2016. godine. Petnaesti oktobar je ujedno i datum koji se u Opštini Bački Petrovac obeležava kao Dan oslobođenja od okupatora u Drugom svetskom ratu.

Tim povodom u 10. 00 časova položeni su venci kod spomenika palim borcima na Trgu slobode u Bačkom Petrovcu. Vence su položili predstavnici opštine na čelu sa predsednikom Opštine Bački Petrovac Srđanom Simićem i predstavnik SUBNOR-a Pavel Kanja.

Opširnije: Dan Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Zasađeno drvo generacije povodom proslave Dana škole

Gimnazija „Jan Kolar“ sa domom učenika Bački Petrovac dana 07.10.2016. godine svečano obeležava 97. godišnjicu  od osnivanja škole. Tim povodom su u dvorištu gimnazije zasađena tri drveta magnolije koja simbolizuju novu generaciju  učenika ove obrazovne ustanove, u čijoj sadnji su učestvovali đaci prvih razreda sa svojim razrednim starešinama. Prisutan je bio i predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić sa svojom pomoćnicom za komunalne delatnosti Jasnom Šproh i Ana Medveđova, direktorka gimnazije.   

Opširnije: Zasađeno drvo generacije povodom proslave Dana škole

Strana 18 od 20