Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Vesti

Opširnije: Obaveštenje o podeli dečijih auto sedišta

Obaveštavaju se građani naše opštine da će u toku meseca novembra tekuće godine biti organizovana podela dečijih auto sedišta u organizaciji Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Bački Petrovac. Naime, posredstvom Fonda za bezbednost saobraćaja Opštine Bački Petrovac planirana su novčana sredstva za ovu namenu a pored podele samih sedišta biće organizovano i edukativno predavanje na temu pravilne upotrebe i značaja dečijih auto sedišta.

Opširnije: Obaveštenje o podeli dečijih auto sedišta

Opširnije: Pozivamo Vas na tribinu „Put ka uspehu“

Opština Bački Petrovac Vas poziva na tribinu i podelu knjiga  „PUT KA USPEHU“ koja će se realizovati u ponedeljak 27. novembra 2017. godine sa početkom u 19.00 časova u velikoj Sali Skupštine opštine Bački Petrovac.

 Tribina je odložena sa 14. novembra na 27.novembar.

Opširnije: Pozivamo Vas na tribinu „Put ka uspehu“

Opširnije: Potpisivanje Ugovora sa izvođačem radova DOO „PUT INVEST“ za projekat puta Bački Petrovac - Kulpin

U petak 03. novembra 2017. godine sa početkom u 14.00 časova u maloj sali Skupštine opštine Bački Petrovac realizovano je potpisivanje Ugovora između Opštine Bački Petrovac koju zastupa njen predsednik Srđan Simić i DOO „PUT INVEST“ Sremska Kamenica koga zastupa Ivan Plazonić.

Naime, predmet Ugovora je izvođenje radova na ojačanju i rehabilitaciji kolovozne konstrukcije puta od Bačkog Petrovca do Kulpina.

Opširnije: Potpisivanje Ugovora sa izvođačem radova DOO „PUT INVEST“ za projekat puta Bački Petrovac - Kulpin

Opširnije: Izveštaj sa 34. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 12.10.2017. godine održana je 34. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 15,05 časova, po pozivu predsednika Opštinskog veća Srđana Simića.

Opširnije: Izveštaj sa 34. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Obaveštenje JKP „Progres“ Bački Petrovac

Obaveštavaju se građani i pravna lica naselja Bački Petrovac da će se u petak 03. novembra 2017. vršiti UGRADNJA HIDRANATA U ABC BLOKOVIMA U BAČKOM PETROVCU u periodu od 08.00 do 13.00 časova te u istom periodu neće biti vode u naseljenom mestu Bački Petrovac.

Molimo građane da se pripreme i obezbede dovoljnu količinu vode dok se isti radovi ne završe.

Opširnije: Obeležen 28. oktobar

Već 76. godinu Opština Bački Petrovac kao i njeni građani brižljivo neguju uspomenu na žrtve okupatora i pale borce u NOR-u. Tim povodom je u subotu 28. oktobra 2017. godine sa početkom u 10.00 časova u dvorištu Slovačkog vojvođanskog pozorišta obeleženo sećanje na iste polaganjem venaca i kratkim kulturno-umetničkim programom. Vence su položili predsednik opštine Srđan Simić i njegov zamenik Jan Brna koji se ujedno i obratio skupu.

Opširnije: Obeležen 28. oktobar

Opširnije: Obaveštenje za građane povodom radova na državnom putu IIa reda kroz Bački Petrovac

Obaveštavamo građane naše opštine i građane koji tranzitiraju kroz Bački Petrovac da su u toku radovi na pojačanom održavanju državnog puta IIA reda broj 111, deonica kroz naselјe Bački Petrovac te da se radovi izvode u 3 faze.

Opširnije: Obaveštenje za građane povodom radova na državnom putu IIa reda kroz Bački Petrovac

Opširnije: Pažlјivko u poseti Opštini Bački Petrovac

Dana 17.10.2017. godine prvi put u gostima u našoj opštini bio je Pažlјivko sa predstavnicima Agencije za bezbednost saobraćaja.

Naime, Savet za bezbednost saobraćaja opštine Bački Petrovac na čelu sa predsednikom opštine Srđanom Simićem, ugostio je predstavnike Agencije za bezbednost saobraćaja, načelnika sektora za lokalne samouprave Branka Stamatovića sa njegovim saradnicima i tom prilikom održan je prvi zajednički sastanak sa članovima Saveta naše opštine. Na sastanku je pored predloženog dnevnog reda bilo reči i o merama koje je lokalna samouprava preduzela u cilјu unapređenja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju kao i predlozima i merama čija se realizacija planira za naredni period.  

Opširnije: Pažlјivko u poseti Opštini Bački Petrovac

Opširnije: Započeti radovi na rekonstrukciji državnog puta IIA reda

Povodom Dana Opštine Bački Petrovac 16. oktobra 2017. godine sa početkom u 13:00 časova po završetku svečane sednice Skupštine opštine predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić zvanično je otvorio početak radova na Rekonstrukciji - pojačanom održavanju državnog puta IIA reda br. 111 u Bačkom Petrovcu deonica od km 31 + 520 (ukrštaj sa Masarikovom ulicom ) do km 33 + 460.

Opširnije: Započeti radovi na rekonstrukciji državnog puta IIA reda

Opširnije: Obeležen Dan Opštine Bački Petrovac

Svečanom sednicom u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac 16. oktobra 2017. godine sa početkom u 12 časova obeležen je Dan Opštine Bački Petrovac. Dan opštine se tradicionalno održava 15. oktobra, ali izuzev i ove godine, proslava je pomerena za jedan dan.

Opširnije: Obeležen Dan Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Prvi Jesenji sajam poljoprivrede u Bačkom Petrovcu

U subotu 14. oktobra 2017. godine sa početkom u 10.00 časova na vašarištu u Bačkom Petrovcu je održan prvi Jesenji polјoprivredni sajam na kojem se prezentovalo stočarstvo, polјoprivredni proizvodi, mehanizacija, stari zanati, ekološka polјoprivredna proizvodnja, etno i ekoturizam. Bilo je prisutno više od 25 izlagača sa teritorije naše opštine a i šire, među kojima su bili i naša udruženja žena, penzionera, privatnika, sa raznim domaćim proizvodima kao što su med, sirevi, kobasice i drugo.

Opširnije: Prvi Jesenji sajam poljoprivrede u Bačkom Petrovcu

Opširnije: Nacrt Lokalnog antikorupcijskog plana (LAP) za Opštinu Bački Petrovac Na osnovu Plana i programa rada Radne grupe za izradu Lokalnog antikorupcijskog plana za Opštinu Bački Petrovac, koji je usvojen na sednici dana 28.09.2017. godine, javnosti Opštine Bački Petrovac se upućuje na javnu raspravu izrađen nacrt Lokalnog antikorupcijskog plana (LAP) za Opštinu Bački Petrovac, radi upoznavanja te davanja predloga, primedbi i sugestija na isti.

Opširnije: Nacrt Lokalnog antikorupcijskog plana (LAP) za Opštinu Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 33. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 02.10.2017. godine održana je 33. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 08,05 časova, po pozivu predsednika Opštinskog veća Srđana Simića.

Opširnije: Izveštaj sa 33. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša

U sklopu Petrovačkog jesenjeg poljoprivrednog sajma. 14. oktobra 2017 od 10h na Vašarištu u Bačkom Petrovcu biće takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša.

Opširnije: Takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša

Opširnije: Dečija nedelja - prijem đaka kod predsednika opštine

U okviru Dečije nedelje, kao i svake godine, dana 06. oktobra 2017. godine zgradu Opštine Bački Petrovac su posetili učenici Osnovne škole „Jan Čajak“ iz Bačkog Petrovca. Sedmake je primio predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić sa saradnicima, svojim zamenikom Janom Brnom i sekretarom Skupštine opštine Bački Petrovac Svetoslavom Majerom. Ovom prilikom su učenicima bliže objasnili način rada lokalne samouprave, predstavili glavne organe lokalne samouprave i sproveli ih u kratak obilazak zgrade opštine.

Opširnije: Dečija nedelja - prijem đaka kod predsednika opštine

Opširnije: Slovačka kuhinja na jubilarnom 50. Međunarodnom sajmu turizma

Dana 05. oktobra 2017. godine sa početkom u 13.00 časova na jubilarnom 50. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, Opština Bački Petrovac zajedno sa Ambasadom Slovačke Republike u Srbiji u okviru manifestacije Gastroplanet je predstavila nacionalnu kuhinju Slovaka koju je prezentovala Nacionalna kuća „Aroma „ iz Bačkog Petrovca. Pored slovačkih tradicionalnih specijaliteta, našli su se i suveniri sa slovačkim motivima koje je prezentovala Ana Ljeginj kao i čuveni petrovački kulen proizvođača Karla Horvata iz Bačkog Petrovca. Sva jela i običaje Slovaka su kratkom prezentacijom dočarali predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić i Nj.E. Dagmar Repčekova, ambasadorka Slovačke Republike u Srbiji i ujedno su pozdravili cenjene goste među kojima su se našli Ištvan Pastor, predsednik Skupštine APV i Velimir Stanojević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Opširnije: Slovačka kuhinja na jubilarnom 50. Međunarodnom sajmu turizma

Opširnije: Prvaci dobili opremu za bezbednost u saobraćaju

Dana 25. i 26. septembra 2017. godine je održana tradicionalna akcija podela poklon paketa đacima prvacima u vidu edukativnog materijala o bezbednosti saobraćaja, reflektujućih prsluka, marama koja su obezbeđena iz sredstava Fonda za bezbednost u saobraćaju Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Prvaci dobili opremu za bezbednost u saobraćaju

Opširnije: Izveštaj sa XV sednice SO Bački Petrovac 22.09.2017. godPetnaesta sednica Skupštine opštine Bački Petrovac održana je dana 22.09.2017. godine, sa početkom u 10,05 časova, na poziv predsednika Skupštine Jana Šulјana.

Opširnije: Izveštaj sa XV sednice SO Bački Petrovac 22.09.2017. god

Strana 13 od 21