Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Vesti

Opširnije: Prezentacija kompanije Ferrero

Dana 18. septembra 2017. godine u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac sa početkom u 19.00 časova održana je prezentacija kompanije Ferrero koja je svetski lider u preradi lešnika i u Srbiji je prisutna kroz kooperantsku mrežu koju želi da proširi na 10.000 hektara zasada lesaka.

Tema prezentacije je bila „Projekat podizanja zasada lesaka u Srbiji„ koju su predstavnici ove kompanije konkretnije predočili svim prisutnim i bliže objasnili sve mogućnosti i uslove saradnje sa ovom kompanijom, kompletan proces gajenja lešnika kao i mogućnost kreditiranja putem Credit Agricol banke, jedina banka u Srbiji koja kreditira zasade lesaka sa grejs periodom od 4 godine.

Opširnije: Prezentacija kompanije Ferrero

Opširnije: Obaveštenje o prezentaciji kompanije Ferrero

Opština Bački Petrovac i kompanija Ferrero Vas pozivaju na prezentaciju sa temom proizvodnje lešnika i saradnje sa kompanijom Ferrero. Kompanija Ferrero je svetski lider u preradi lešnika, i u Srbiji je prisutna kroz kooperantsku mrežu koju želi da proširi na 10.000 hektara zasada leske. Ukoliko ste zainteresovani da čujete nešto više o samoj saradnji sa Ferrerom pozivamo Vas da prisustvujete prezentaciji koja će se održati 18. septembra 2017. godine sa početkom u 19.00 časova u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac.

Opširnije: Uručeni poklon paketi đacima prvacima

Početak škole je događaj pun emocija za đake prvake, početak novog perioda života, zbog čega ostaje u sećanju za ceo život. Roditelji se uvek trude da taj događaj učine što lepšim za svoju decu, ali bez sumnje je sav potreban školski materijal takođe veliki trošak za budžet porodice. Opština Bački Petrovac je i ove godine izašla u susret roditeljima dece koja su krenula u prvi razred osnovne škole na teritoriji naše opštine izdvojivši određena sredstva iz budžeta opštine i pripremila za njih poklon pakete u vidu školskog pribora.

Opširnije: Uručeni poklon paketi đacima prvacima

Opširnije: 29. Petrovački maraton

 Dana 24. septembra 2017. godine u nedelju će se održati 29. Petrovački maraton sa startom na Školskom igralištu OŠ „Jan Čajak“ u Bačkom Petrovcu u 9,00 časova (predškolska deca i niži razredi OŠ) i na Trgu slobode u ulici Maršala Tita u 10,00 časova (viši razredi OŠ, srednjoškolci i ostali).    

 Učesnici maratona će moći da se takmiče u 8 različitih kategorija:

Opširnije: 29. Petrovački maraton

Opširnije: Prezentacija Razvojnog fonda APV

U sredu 06. septembra 2017. godine sa početkom u 19:30 časova u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac održana je prezentacija Razvojnog fonda AP Vojvodine koju su prezentovali njihovi predstavnici iz sektora za kredite gđa Jelena Trenkić i g. Toma Sikirić.

Tema prezentacije su bili usvojeni novi konkursi Nadzornog odbora Razvojnog fonda Vojvodine za pravna lica, preduzetnike i registrovana polјoprivredna gazdinstva.

Opširnije: Prezentacija Razvojnog fonda APV

Opširnije: Obaveštenje o prezentaciji Razvojnog fonda Vojvodine

Obaveštavaju se sva pravna lica, preduzetnici i registrovana poljoprivredna gazdinstva da će se u sredu 06. septembra 2017.  godine sa početkom u 19:30 časova u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac održati prezentacija Razvojnog fonda Vojvodine.

Tema prezentacije će biti usvojeni novi konkursi Nadzornog odbora Razvojnog fonda Vojvodine za pravna lica, preduzetnike i registrovana poljoprivredna gazdinstva.

Opširnije: Obaveštenje o prezentaciji Razvojnog fonda Vojvodine

Opširnije: Poseta guvernera Narodne banke SR Jozefa Makuha u Bačkom Petrovcu

Dana 11. avgusta 2017. godine u prostorijama Biblioteke „Štefan Homola“ u Bačkom Petrovcu sa početkom u 10:00 časova je realizovana izložba novčanica i kovanog novca od nastanka Slovačke Republike sve do danas ( 1993-2017).

Izložbu su svečano otvorili guverner Narodne banke Slovačke Republike Jozef Makuh i predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić.

Opširnije: Poseta guvernera Narodne banke SR Jozefa Makuha u Bačkom Petrovcu

Opširnije: Predsednik opštine primio uspešnog robotičara

Predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić je zajedno sa svojim pomoćnikom za sport i društvene delatnosti Srđanom Stojanovićem dana 28. jula 2017. godine u maloj sali Skupštine opštine Bački Petovac, primio i ugostio Miloša Botića iz Maglića studenta mehatronike, koji je u maju ove godine zajedno sa svojim timom predstavio Srbiju na takmičenju Eurobot u Francuskoj gde su osvojili drugo mesto u izradi dva autonomna robota, koja izvršavaju određene zadatke.

Opširnije: Predsednik opštine primio uspešnog robotičara

Opširnije: Bački Petrovac u kampanji „Učim+Znam=Vredim“

 Opština Bački Petrovac priključila se kampanji promocije najboljih učenika na bilbordima „Učim+Znam=Vredim“, koju sprovodi Udruženje za promociju društvene odgovornosti iz Novog Sada. Od jeseni u Bačkom Petrovcu i Gložanu biće na bilbordima istaknuto šest najuspešnijih đaka iz tih sredina koji su u minuloj školskoj godini postigli zapažene rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

 Tim povodom predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić primio je delegaciju Udruženja za promociju društvene odgovornosti, a nakon sastanka fotografisani su i učenici čija će lica krasiti bilborde na području opštine.

Opširnije: Bački Petrovac u kampanji „Učim+Znam=Vredim“

Opširnije: Novi odbojkaški teren u Kulpinu

Dana 27. jula 2017. godine Opština Bački Petrovac u saradnji sa JKP „Progres“ Bački Petrovac izgradila je teren za odbojku na pesku u naselјenom mestu Kulpin. Novi teren se nalaze pored stadiona FK Kulpin.

Izgradnjom ovog igrališta građani Kulpina su dobili novi sportsko-rekreativni prostor, gde će moći u narednom periodu da uživaju u svom omilјenom sportu – odbojci.

Opširnije: Novi odbojkaški teren u Kulpinu

Opširnije: Obaveštenje iz Elektrodistribucije „Novi Sad“ Zbog planiranih radova na električnoj mreži u Gložanu, obaveštavaju se građani Gložana da će dana 27. jula 2017. godine ostati bez struje u periodu od 8:00 do 14:00 časova.

Opširnije: Opštini Bački Petrovac dodeljeno 90.572.294,40 dinara

U ponedelјak 24. jula 2017. godine u 11.00 časova u sali 23/I  predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedelјko Kovačević uručili su ugovore predstavnicima gradova, opština, zdravstvenih institucija i institucija socijalne zaštite, koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva na javnim konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Sredstva su dodelјena za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, obrazovanja, zdravstvene  i socijalne zaštite.

Opširnije: Opštini Bački Petrovac dodeljeno 90.572.294,40 dinara

Opširnije: Program SNS 2017

Opširnije: Program SNS 2017

 Opštinsko veće Opštine Bački Petrovac poziva proizvođače stočne hrane sa teritorije Opštine Bački Petrovac da u skladu sa mogućnostima i preporukom Južnobačkog upravnog okruga br. 906-06-1/2017-01 od 26.06.2017. godine, učestvuju u pružanju humanitarne pomoći našim sugrađanima na Kosovu i Metohiji.

 Pored Južnobačkog upravnog okruga organizaciji prikuplјanja pomoći priklјučila se i Gradska organizacija Crvenog krsta Grada Novog Sada u vidu skladištenja i distribucije stočne hrane.

Opširnije: Preporuka proizvođačima stočne hrane

Opširnije: Tribina za motocikliste i mopediste

Dana 13.07.2017. godine u velikoj sali Opštine Bački Petrovac Savet za bezbednost saobraćaja na putevima Opštine Bački Petrovac i Agencija za bezbednost saobraćaja zajednički su realizovali tribinu namenjenu motociklistima i mopedistima na području naše opštine.  

Opširnije: Tribina za motocikliste i mopediste

Opširnije: Opština Bački Petrovac prva u Srbiji potpisala Ugovor za manifestaciju „Srbija u ritmu Evrope“

U četvrtak 06. jula 2017. godine u maloj sali Skupštine Opštine Bački Petrovac sa početkom u 12:00 časova pristupilo se svečanom potpisivanju Ugovora o saradnji između Opštine Bački Petrovac i organizacije „ EUROPIAN CAPITAL ADVISORS MANAGEMENT „ s.r.o. pod čijim pokroviteljstvom je manifestacija „ Srbija u ritmu Evrope „.

Opširnije: Opština Bački Petrovac prva u Srbiji potpisala Ugovor za manifestaciju „Srbija u ritmu Evrope“

Opširnije: Prijave za Vašar umetnosti 2017

Pozivamo sve zainteresovane da se prijave za Vašar umetnosti koji će se održati 5. avgusta 2017. godine na Trgu slobode u Bačkom Petrovcu u sklopu kulturne manifestacije Slovačke narodne svečanosti 2017. Sve potrebne informacije nalaze se u prijavi koju možete preuzeti sa link ispod.

Svi ste srdačno dobro došli!

Opširnije: Prijave za Vašar umetnosti 2017

Opširnije: Projekat „Održivost ujedinjenja“

Program “Evropa za građane i građanke” je program Evropske Unije koji ima za cilј promovisanje saradnje, evropskog identiteta i evropskog građanstva, a namenjen je prvenstveno zemlјama članicama ali je otvoreni i za zemlјe koje su u procesu pristupanja za članstvo u Evropskoj Uniji.

U okviru poziva koji je bio otvoren do marta 2017. godine programa „Evropa za građane i građanke” za meru 2.1 Bratimljenje gradova podneto je ukupno 482 predloga projekata iz 24 države, a odobreno je 134 projekta.

Opširnije: Projekat „Održivost ujedinjenja“

Opširnije: Deca iz YMCA u poseti kod predsednika opštine

U okviru letnjeg kampa u organizaciji nevladine organizacije YMCA Srbija, koja se već tradicionalno održava svake godine za vreme letnjeg raspusta, Opštinu Bački Petrovac su dana 26. juna 2017. godine posetila deca iz Osnovne škole „Jan Čajak„ iz Bačkog Petrovca koja su učesnici ovog kampa u pratnji volontera YMCA. Decu je u velikoj sali Skupštine opštine primio predsednik opštine Srđan Simić zajedno sa zamenikom Janom Brnom i načelnicom Opštinske uprave Milinom Labat.

Opširnije: Deca iz YMCA u poseti kod predsednika opštine

Strana 11 od 17