Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Vesti

Opširnije: Izveštaj sa XV sednice SO Bački Petrovac 22.09.2017. godPetnaesta sednica Skupštine opštine Bački Petrovac održana je dana 22.09.2017. godine, sa početkom u 10,05 časova, na poziv predsednika Skupštine Jana Šulјana.

Opširnije: Izveštaj sa XV sednice SO Bački Petrovac 22.09.2017. god

Opširnije: Izveštaj sa 32. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 15.09.2017. godine održana je 32. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 09,05 časova, po pozivu predsednika Opštinskog veća Srđana Simića.

Opširnije: Izveštaj sa 32. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 31. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 12.09.2017. godine održana je 31. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 12,05 časova, po pozivu predsednika Opštinskog veća Srđana Simića.

Opširnije: Izveštaj sa 31. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: 29. Petrovački maraton

Dana 24. septembra 2017. godine je održan 29. Petrovački maraton sa startom na školskom igralištu OŠ „Jan Čajak“ u Bačkom Petrovcu u 9,00 časova, gde su učestvovala deca predškolskog uzrasta i niži razredi osnovnih škola a drugi start je bio na Trgu slobode u Ulici maršala Tita sa početkom u 10,00 časova, gde su učestvovali viši razredi osnovnih škola, srednjoškolci i ostali ljubitelji ove sportske manifestacije.

Opširnije: 29. Petrovački maraton

Opširnije: Uspešno završeni radovi na ambulanti u Magliću

U okviru konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti zdravstvene zaštite od 19.01.2017.godine od strane Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, Opštini Bački Petrovac su dodeljena sredstva u iznosu od 3.341.620,00 din za adaptaciju ambulante u Magliću. Učešće Opštine na projektu iznosilo je 200.000,00 din.

Opširnije: Uspešno završeni radovi na ambulanti u Magliću

Opširnije: Obilazak radova saobraćajnice S5 u industrijskoj zoni

U utorak 19. septembra 2017. godine delegacija Opštine Bački Petrovac na čelu sa predsednikom Srđanom Simićem je obišla radove na izgradnji saobraćajnice S5 u industrijskoj zoni u Bačkom Petrovcu na katastarskim parcelama broj 6798/5 i 7424/1 k.o. Bački Petrovac koja je dužine 418 metara. Radovu zvanično počeli 25. avgusta 2017. godine a juče je započet drugi završni sloj asfaltiranja ove saobraćajnice.

Opširnije: Obilazak radova saobraćajnice S5 u industrijskoj zoni

Opširnije: Prezentacija kompanije Ferrero

Dana 18. septembra 2017. godine u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac sa početkom u 19.00 časova održana je prezentacija kompanije Ferrero koja je svetski lider u preradi lešnika i u Srbiji je prisutna kroz kooperantsku mrežu koju želi da proširi na 10.000 hektara zasada lesaka.

Tema prezentacije je bila „Projekat podizanja zasada lesaka u Srbiji„ koju su predstavnici ove kompanije konkretnije predočili svim prisutnim i bliže objasnili sve mogućnosti i uslove saradnje sa ovom kompanijom, kompletan proces gajenja lešnika kao i mogućnost kreditiranja putem Credit Agricol banke, jedina banka u Srbiji koja kreditira zasade lesaka sa grejs periodom od 4 godine.

Opširnije: Prezentacija kompanije Ferrero

Opširnije: Obaveštenje o prezentaciji kompanije Ferrero

Opština Bački Petrovac i kompanija Ferrero Vas pozivaju na prezentaciju sa temom proizvodnje lešnika i saradnje sa kompanijom Ferrero. Kompanija Ferrero je svetski lider u preradi lešnika, i u Srbiji je prisutna kroz kooperantsku mrežu koju želi da proširi na 10.000 hektara zasada leske. Ukoliko ste zainteresovani da čujete nešto više o samoj saradnji sa Ferrerom pozivamo Vas da prisustvujete prezentaciji koja će se održati 18. septembra 2017. godine sa početkom u 19.00 časova u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac.

Opširnije: Uručeni poklon paketi đacima prvacima

Početak škole je događaj pun emocija za đake prvake, početak novog perioda života, zbog čega ostaje u sećanju za ceo život. Roditelji se uvek trude da taj događaj učine što lepšim za svoju decu, ali bez sumnje je sav potreban školski materijal takođe veliki trošak za budžet porodice. Opština Bački Petrovac je i ove godine izašla u susret roditeljima dece koja su krenula u prvi razred osnovne škole na teritoriji naše opštine izdvojivši određena sredstva iz budžeta opštine i pripremila za njih poklon pakete u vidu školskog pribora.

Opširnije: Uručeni poklon paketi đacima prvacima

Opširnije: 29. Petrovački maraton

 Dana 24. septembra 2017. godine u nedelju će se održati 29. Petrovački maraton sa startom na Školskom igralištu OŠ „Jan Čajak“ u Bačkom Petrovcu u 9,00 časova (predškolska deca i niži razredi OŠ) i na Trgu slobode u ulici Maršala Tita u 10,00 časova (viši razredi OŠ, srednjoškolci i ostali).    

 Učesnici maratona će moći da se takmiče u 8 različitih kategorija:

Opširnije: 29. Petrovački maraton

Opširnije: Prezentacija Razvojnog fonda APV

U sredu 06. septembra 2017. godine sa početkom u 19:30 časova u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac održana je prezentacija Razvojnog fonda AP Vojvodine koju su prezentovali njihovi predstavnici iz sektora za kredite gđa Jelena Trenkić i g. Toma Sikirić.

Tema prezentacije su bili usvojeni novi konkursi Nadzornog odbora Razvojnog fonda Vojvodine za pravna lica, preduzetnike i registrovana polјoprivredna gazdinstva.

Opširnije: Prezentacija Razvojnog fonda APV

Opširnije: Obaveštenje o prezentaciji Razvojnog fonda Vojvodine

Obaveštavaju se sva pravna lica, preduzetnici i registrovana poljoprivredna gazdinstva da će se u sredu 06. septembra 2017.  godine sa početkom u 19:30 časova u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac održati prezentacija Razvojnog fonda Vojvodine.

Tema prezentacije će biti usvojeni novi konkursi Nadzornog odbora Razvojnog fonda Vojvodine za pravna lica, preduzetnike i registrovana poljoprivredna gazdinstva.

Opširnije: Obaveštenje o prezentaciji Razvojnog fonda Vojvodine

Opširnije: Poseta guvernera Narodne banke SR Jozefa Makuha u Bačkom Petrovcu

Dana 11. avgusta 2017. godine u prostorijama Biblioteke „Štefan Homola“ u Bačkom Petrovcu sa početkom u 10:00 časova je realizovana izložba novčanica i kovanog novca od nastanka Slovačke Republike sve do danas ( 1993-2017).

Izložbu su svečano otvorili guverner Narodne banke Slovačke Republike Jozef Makuh i predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić.

Opširnije: Poseta guvernera Narodne banke SR Jozefa Makuha u Bačkom Petrovcu

Opširnije: Predsednik opštine primio uspešnog robotičara

Predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić je zajedno sa svojim pomoćnikom za sport i društvene delatnosti Srđanom Stojanovićem dana 28. jula 2017. godine u maloj sali Skupštine opštine Bački Petovac, primio i ugostio Miloša Botića iz Maglića studenta mehatronike, koji je u maju ove godine zajedno sa svojim timom predstavio Srbiju na takmičenju Eurobot u Francuskoj gde su osvojili drugo mesto u izradi dva autonomna robota, koja izvršavaju određene zadatke.

Opširnije: Predsednik opštine primio uspešnog robotičara

Opširnije: Bački Petrovac u kampanji „Učim+Znam=Vredim“

 Opština Bački Petrovac priključila se kampanji promocije najboljih učenika na bilbordima „Učim+Znam=Vredim“, koju sprovodi Udruženje za promociju društvene odgovornosti iz Novog Sada. Od jeseni u Bačkom Petrovcu i Gložanu biće na bilbordima istaknuto šest najuspešnijih đaka iz tih sredina koji su u minuloj školskoj godini postigli zapažene rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

 Tim povodom predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić primio je delegaciju Udruženja za promociju društvene odgovornosti, a nakon sastanka fotografisani su i učenici čija će lica krasiti bilborde na području opštine.

Opširnije: Bački Petrovac u kampanji „Učim+Znam=Vredim“

Opširnije: Novi odbojkaški teren u Kulpinu

Dana 27. jula 2017. godine Opština Bački Petrovac u saradnji sa JKP „Progres“ Bački Petrovac izgradila je teren za odbojku na pesku u naselјenom mestu Kulpin. Novi teren se nalaze pored stadiona FK Kulpin.

Izgradnjom ovog igrališta građani Kulpina su dobili novi sportsko-rekreativni prostor, gde će moći u narednom periodu da uživaju u svom omilјenom sportu – odbojci.

Opširnije: Novi odbojkaški teren u Kulpinu

Opširnije: Obaveštenje iz Elektrodistribucije „Novi Sad“ Zbog planiranih radova na električnoj mreži u Gložanu, obaveštavaju se građani Gložana da će dana 27. jula 2017. godine ostati bez struje u periodu od 8:00 do 14:00 časova.

Opširnije: Opštini Bački Petrovac dodeljeno 90.572.294,40 dinara

U ponedelјak 24. jula 2017. godine u 11.00 časova u sali 23/I  predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedelјko Kovačević uručili su ugovore predstavnicima gradova, opština, zdravstvenih institucija i institucija socijalne zaštite, koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva na javnim konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Sredstva su dodelјena za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, obrazovanja, zdravstvene  i socijalne zaštite.

Opširnije: Opštini Bački Petrovac dodeljeno 90.572.294,40 dinara

Opširnije: Program SNS 2017

Opširnije: Program SNS 2017

Strana 10 od 17