Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Vesti

Opširnije: Na najvećem dečijem muzičkom takmičenju u Srbiji -

Na Prvoj srpskoj televiziji deca naše opštine se takmiče u televizijskom prenosu direktno iz grada Niša 16. Juna, sa početkom od 14h. Dvadeset dve  zemlje Evrope i 22 grada Republike Srbije se bore za prvo mesto, koje će odrediti iz kojeg grada ili opštine u Srbiji će sledeće godine Prva srpska televizija prenositi ovaj najveći dečiji muzički spektakl u regionu. Gledanost na Prvoj srpskoj televiziji je zagarantovana, a glasanje za naše predstavnike počinje 01. Juna i traje sve do kraja televizijskog programa.

Opširnije: Na najvećem dečijem muzičkom takmičenju u Srbiji - "Srbija u ritmu Evrope" i Opština Bački...

Opširnije: Obeleženi Dani Petrovca 2018

Ovogodišnji Dani Petrovca već tradicionalno su organizovani poslednji vikend u maju i to od 25.05. do 27.05.2018. godine. U petak su program proslave otpočeli penzioneri koji su u svojim prostorijama organizovali sportska takmičenja u bilijaru, šahu i pikadu. Predvečernje sate su bile rezervisane za izložbe u Biblioteci „Štefana Homolu“ i Udruženju petrovačkih likovnih umetnika. Svečanosti ovom danu je doprinela Svečana akademija Saveta Mesne zajednice Bački Petrovac koja se odvijala u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac. Ove godine je zvučala nekako neobično u istorijskom svojstvenom duhu, na kojoj su bila obeležena sledeća sportska i istorijska jubileja:

Opširnije: Obeleženi Dani Petrovca 2018

Opširnije: „Tancuj, tancuj….“

Dana 26. maja 2018. godine održan je 48. festival „Tancuj, tancuj…“ koji se svake godine održava u Gložanu poslednji vikend u maju. Program se sastoji od narodnih igara i pesama u interpretaciji učesnika koji dolaze iz svih sela i gradova u kojima žive Slovaci i gosti iz Republike Slovačke.

Opširnije: „Tancuj, tancuj….“

Opširnije: Poseta ministra Popovića  Opštini Bački Petrovac

Ambasada Slovačke Republike u Beogradu u saradnji sa  SIEA – Slovačkom  inovacionom i energetskom agencijom  iz Bratislave i Poslovnim i inovativnim  centrom  (PIC) organizovala je dana 21.05.2018. godine sa početkom u 09.00 časova u prostorijama PIC  u  Bačkom Petrovcu  workshop na temu kako poboljšati i integrisati inovativne elemente poslovanja, bilo da je to  poljoprivreda, prehrambena, metalska, elektrotehnička,  građevinska industrija  odnosno  zdravstvo, medije, kultura ili  turizam. 

Opširnije: Poseta ministra Popovića Opštini Bački Petrovac

Opširnije: Vršenje roditeljskog prava u sudskim postupcima i uloga supervizora

Centar za socijalni rad opštine Bački Petrovac je dana, 15.05.2018. godine obeležio Međunarodni dan porodice održavanjem okruglog stola na temu „Vršenje roditeljskog prava u sudskim postupcima i uloga supervizora“ u maloj Sali opštine Bački Petrovac.

Opširnije: Vršenje roditeljskog prava u sudskim postupcima i uloga supervizora

Opširnije: Poseta delegacije Opštine Bački Petrovac gradu Kirchheim unter Teck

Delegacija iz Opštine Bački Petrovac na čelu sa predsednikom opštine Srđanom Simićem je imala tu čast da u danima 09. do 14.05.2018. godine boravi u gradu Kirchheim unter Teck u pokrajini Baden- Virtemberg, Nemačka u okviru proslave „Dana Evrope“. Povod ove zvanične posete je prethodilo prošlogodišnjim potpisivanjem sporazuma o partnerskoj saradnji koji je svečano potpisan 05. maja 2017. godine u Bačkom Petrovcu. Ovo partnerstvo i prijateljstvo je izraz tradicionalnih prijateljskih odnosa ranije uspostavljenih direktnih kontakata predstavnika opštine i grada kao i dugogodišnje saradnje Domovinske zajednice Bulkes i Mesne zajednice Maglić.

Opširnije: Poseta delegacije Opštine Bački Petrovac gradu Kirchheim unter Teck

Opširnije: Predstavljena Opština Bački Petrovac u Temišvaru, Rumunija

U sredu 16. maja 2018. godine  u Temišvaru je realizovana zajednička promocija Opštine Bački Petrovac, Akva parka “Petrolend” Bački Petrovac i Turističke organizacije Opštine Bački Petrovac u saradnji sa NJ.E. Vladanom Tadićem, generalnim konzulom Republike Srbije u Temišvaru, Rumunija.

Opširnije: Predstavljena Opština Bački Petrovac u Temišvaru, Rumunija

Opširnije: Izveštaj sa 50. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 08.05.2018. godine održana je 50. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 08,00 časova, po pozivu predsednika Opštinskog veća Srđana Simića.

Pored Srđana Simića sednici su prisustvovali sledeći članovi Opštinskog veća: Jan Brna, Karol Verle, Radomir Zotović, Milan Anušjak, Jan Meleg, Tatjana Zabunov i Predrag Bojanić. Svoje odsustvo je opravdao Aleksandar Nakić.

Zapisnik je vodio sekretar Opštinskog veća Rastislav Labat.

Opširnije: Izveštaj sa 50. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Uručeni ugovori udruženjima građana

U ponedeljak 07. maja 2018. godine u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac sa početkom u 10.00 časova održano je svečano potpisivanje ugovora o finansiranju godišnjih programa od javnog interesa između predsednika Opštine Bački Petrovac Srđana Simića i predstavnika udruženja.

Opširnije: Uručeni ugovori udruženjima građana

andriod1

Sistem 48 predstavlja jedinstven informacioni sistem koji služi za efikasnije upravljanje i kvalitetniju kontrolu rada javnih preduzeća i službi Opštinske uprave.  Objedinjujući rad javnih i javno-komunalnih preduzeća i inspekcijskih službi, Sistem 48 omogućava rešavanje problema i zahteva građana, raspolaganje sredstvima na nov, moderan i funkcionalan način zasnovan isključivo na tehničkim podacima i činjenicama.

Opširnije: Android aplikacija za sistem 48

Opširnije: Izveštaj sa 49. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 26.04.2018. godine održana je 49. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 08,00 časova, po pozivu predsednika Opštinskog veća Srđana Simića.
Pored Srđana Simića sednici su prisustvovali sledeći članovi Opštinskog veća: Jan Brna, Karol Verle, Radomir Zotović, Milan Anušjak, Jan Meleg, Tatjana Zabunov, Predrag Bojanić i Aleksandar Nakić.

Opširnije: Izveštaj sa 49. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 48. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 17.04.2018. godine održana je 48. (telefonska) sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, u periodu od 09,00 do 11,00 časova.
Pored Srđana Simića kontaktirani su sledeći članovi Opštinskog veća: Jan Brna, Karol Verle, Predrag Bojanić, Radomir Zotović, Milan Anušjak, Jan Meleg, Tatjana Zabunov i Aleksandar Nakić.

Zapisnik je sastavio sekretar Opštinskog veća Rastislav Labat.

Opširnije: Izveštaj sa 48. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 47. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 12.04.2018. godine održana je 47. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 08,00 časova, po pozivu predsednika Opštinskog veća Srđana Simića.
Pored Srđana Simića sednici su prisustvovali sledeći članovi Opštinskog veća: Karol Verle, Radomir Zotović, Milan Anušjak, Jan Meleg, Tatjana Zabunov, Predrag Bojanić i Aleksandar Nakić. Svoje odsustvo sa sednice je opravdao Jan Brna.

Opširnije: Izveštaj sa 47. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Poseta predsednika Pokrajinske vlade  Igora Mirovića Opštini Bački Petrovac

U petak 13. aprila 2018. godine predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je Opštinu Bački Petrovac u pratnji direktora Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedelјka Kovačevića.

Opširnije: Poseta predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića Opštini Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 41. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Dana 29.01.2018. godine održana je 41. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 12,00 časova, po pozivu predsednika Opštinskog veća Srđana Simića.

Pored Srđana Simića sednici su prisustvovali sledeći članovi Opštinskog veća: Jan Brna, Karol Verle, Radomir Zotović, Milan Anušjak, Jan Meleg, Tatjana Zabunov, Predrag Bojanić i Aleksandar Nakić.

Opširnije: Izveštaj sa 41. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: PROGRAM RADA SKUPŠTINE OPŠTINE BAČKI PETROVAC, ZA  2 0 1 8.  GODINUNa osnovu člana 116. stav 1. tačka 3. Statuta Opštine Bački Petrovac – prečišćeni tekst („Službeni list Opštine Bački Petrovac“, br. 1/2014), u prilogu ovog dopisa dostavlјa Vam se nacrt okvirnog Programa rada Skupštine opštine Bački Petrovac za 2018. godinu na javnu raspravu radi davanja predloga, sugestija i primedbi na isti.

Svoje predloge, sugestije i primedbe na nacrt okvirnog Programa rada Skupštine opštine Bački Petrovac za 2018. godinu možete dostaviti do 31.01.2018. godine, na adresu:

Opširnije: PROGRAM RADA SKUPŠTINE OPŠTINE BAČKI PETROVAC, ZA 2 0 1 8. GODINU

Opširnije: Novi LED brzinski displeji

U decembru mesecu Opština Bački Petrovac je preko sredstava opštinskog Fonda za bezbednost saobraćaja u Kulpinu postavila dva LED brzinska displeja u zoni škole. Naime brzinski displeji su postavlјeni pored opštinskog puta br. 2 Bački Petrovac-Kulpin u Ulici maršala Tita kako bi se unapredila bezbednost saobraćaja, posebno dece u zoni škole. Led brzinski displeji rade preko solarnog i električnog napajanja i pokazuju dve emocije (srećni i tužni smajli) u skladu sa izmerenom brzinom.

Opširnije: Novi LED brzinski displeji

Opširnije: Završeni radovi na adaptaciji OŠ „Jan Čajak“ Bački Petrovac

U sredu 03. januara 2018. godine predsednik Opštine Bački Petrovac Srđan Simić je sa svojim saradnicima obišao  završetak radova na Osnovnoj školi „Jan Čajak“ u Bačkom Petrovcu na kojoj je izvršena adaptacija objekta sa zamenom stolarije. Uspešno je zamenjena  kompletna spoljna stolarija i urađeni svi prateći radovi.

Opširnije: Završeni radovi na adaptaciji OŠ „Jan Čajak“ Bački Petrovac

Opširnije: Blahoželanie

Opširnije: Blahoželanie

Strana 10 od 20