Vesti

99. sednica ( telefonska/elektronska) Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: 99. sednica ( telefonska/elektronska) Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 14.06.2023. godine održana je 99. (telefonska/elektronska) sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac.

Kontaktirani su sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh, Dragan Krčmar, Srđan Stojanović, Ondrej Bovđiš, Mihal Hatalјa, Gavra Govorčin i Bojana Ilišević.

Aktivnosti rada Kancelarije za romska pitanja Opštine Bački Petrovac

Dana 14.06.2023 obavljen je obilazak romskih porodica radi sprovođenja aktivnosti popunjavanja Anketnih listića za izborni nastavni predmet - romski jezik sa elementima nacionalne kulture. Porodice su posetili zamenik predsednika opštine Dragan Krčmar, koordinator Kancelarije za romska pitanja Danijela Bogdanović i predsednik udruženja Roma Bački Petrovac Miroslav Necić. U razgovoru sa roditeljima i decom, uočeno je veliko interesovanje i želja da deca uče svoj maternji romski jezik. Popunjene ankete su predate OŠ „Jan Amos Komenski“ u Kulpinu sa čime je i otpočela zvanična procedura oko uvođenja romskog jezika sa elemetima nacionalne kulture u nastavni plan i program. Koordinatorka je istakla da je ova aktivnost najznačajnija jer predstavlja očuvanje kulturnog identiteta romske nacionalne zajednice.

REPUBLIČKA PAŽLJIVKOVA SMOTRA 2023

Opširnije: REPUBLIČKA PAŽLJIVKOVA SMOTRA 2023

Dana 14.06.2023. godine u prostorijama „Šumadija sajma“ u Kragujevcu održana je finalna faza-republička smotra, kampanje pod nazivom „Pažlјivkova smotra 2023“ u realizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja. Naša opština se po prvi put plasirala u finalnu fazu ovog takmičenja sa ekipom učenika drugog razreda OŠ „Jan Čajak“ iz Bačkog Petrovca.

Obeležen Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi

Opširnije: Obeležen Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi

Dana 14. juna 2023. godine u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac Opštinska organizacija Crvenog krsta Bački Petrovac je svečano obeležila 14. jun Svetski dan dobrovoljnih davaoca krvi, koji se ove godine obeležavao pod sloganom „Bez davalaca krvi, životu su ruke vezane“.

Opštini Bački Petrovac dodeljena sredstva za uređenje atarskih puteva

Opširnije: Opštini Bački Petrovac dodeljena sredstva za uređenje atarskih puteva

Dana 09.06.2023. godine pomoćnik predsednice opštine Zoran Bjekić prisustvovao je svečanom uručenju ugovora povodom učešća naše lokalne samouprave na Konkursu za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta u AP Vojvodini u 2023.godini. Odlukom o opredeljivanju sredstava po konkursu Opštini Bački Petrovac dodeljena su sredstva u iznosu od 6.500.560,00 dinara za uređenje atarskih puteva. U zgradi Vlade AP Vojvodine ugovore je uručio pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vladimir Galić.

Izveštaj sa 98. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 98. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Dana 09.06.2023. godine održana je 98. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 09,00 časova, po pozivu predsednice Opštinskog veća Jasne Šproh.

Na sednici su su bili prisutni sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh, Mihal Hatalјa, Ondrej Bovđiš i Gavra Govorčin.

Opravdano odsutni: Srđan Stojanović, Dragan Krčmar i Bojana Ilišević.

Dodeljeni ugovori građanima za subvencije za kupovinu bicikla

Opširnije: Dodeljeni ugovori građanima za subvencije za kupovinu bicikla

Na osnovu javnog poziva koji je raspisala Opština Bački Petrovac za dodelu subvencija za kupovinu bicikla, predsednica opštine Jasna Šproh uručila je ugovore građanima koji su ostvarili pravo na subvencije. U budžetu Opštine je izdvojeno 2.500.000,00 dinara za ove namene i potpisano je 250 ugovora.

Potpisan Sporazum o saradnji sa Republičkim fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje

Opširnije: Potpisan Sporazum o saradnji sa Republičkim fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje

Dana 30.05.2023. godine direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje filijale Novi Sad potpisao je Sporazum o saradnji sa lokalnim privrednim subjektima i javnim ustanovama na teritoriji opštine Bački Petrovac u cilju realizacije davanja pogodnosti korisnicima penzionerskih kartica. Nakon potpisivanja sporazuma, predstavnici fonda i rukovodstvo opštine su posetili Udruženje penzionera u Bačkom Petrovcu i tim povodom realizovali promociju penzionerskih kartica.

Izveštaj sa 97. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 97. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Dana 30.05.2023. godine održana je 97. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 10,00 časova, po pozivu predsednice Opštinskog veća Jasne Šproh.

Na sednici su su bili prisutni sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh, Dragan Krčmar, Mihal Hatalja, Bojana Ilišević, Ondrej Bovđiš i Gavra Govorčin.  

Opravdano odsutan: Srđan Stojanović.

O B A V E Š T E Nј E

O B A V E Š T E Nј E

o proveri ispravnosti i oglašavanju sirena za javno uzbunjivanje

DANA 31.05.2023. GODINE, TAČNO U 12:00 ČASOVA JE PREDVIĐENO OGLAŠAVANјE SIRENA ZA JAVNO UZBUNјIVANјE NA PODRUČJU OPŠTINE BAČKI PETROVAC - EMITOVANјEM SIGNALA JEDNOLIČNOG TONA U TRAJANјU OD 60 SEKUNDI (ZNAK ZA PRESTANAK OPASNOSTI).

 

 

O Z N Á M E N I E

o kontrole správnosti a zaznenia sirén na varovanie obyvateľstva

DŇA 31.05.2023 PRESNE O 12:00 HODINE ZAZNIE SIRÉNA NA VAROVANIE OBYVATEĽSTVA NA ÚZEMÍ OBCE BÁČSKY PETROVEC – VYDANÍM JEDNOTVÁRNEHO STÁLEHO TÓNU SIRÉNY POČAS 60 SEKÚND (SIGNÁL PRE KONIEC OHROZENIA).

Dodeljena sredstva od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice

Opširnije: Dodeljena sredstva od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i...

Dana 24.05.2023. godine zamenik predsednice opštine Dragan Krčmar u holu Pokrajinske vlade potpisao je ugovor o dodeli sredstava za projekat krečenja prostorija Predškolske ustanove ''Včielka'' u Magliću.

96. sednica ( telefonska/elektronska) Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: 96. sednica ( telefonska/elektronska) Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Dana 24.05.2023. godine održana je 96. (telefonska) sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac.

Kontaktirani su sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh, Dragan Krčmar, Srđan Stojanović, Ondrej Bovđiš, Mihal Hatalјa, Gavra Govorčin i Bojana Ilišević.

Zapisnik je sačinila Kristina Benka Stojisavlјević, sekretar Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac.

Dodeljena sredstva od Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama

 

Dana 22.05.2023. godine predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore u ukupnoj vrednosti od 500 miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata obnove i opremanja kulturnih ustanova i centara u javnoj svojini AP Vojvodine. Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama podržani su projekti u 11 gradova i opština.

Događaju je prisustvovala i Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Opština Bački Petrovac je dobila sredstva za adaptaciju Slovačkog vojvođanskog pozorišta u Bačkom Petrovcu, odnosno adaptaciju dela podruma prema bini.

 

Opširnije: Dodeljena sredstva od Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s...

Izveštaj sa XXVIII sednice Skupštine Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa XXVIII sednice Skupštine Opštine Bački PetrovacDana 15.05.2023. godine održana je XXVIII sednica Skupštine Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 18,00 časova, na poziv predsednika Skupštine opštine dr Jana Jovankoviča.

Dan Gložana

Dan Gložana obeležen je 12. i 13. maja. Svečana sednica Saveta Mesne zajednice i kulturno-umetnički program bili su koncipirani tako da se sagledaju dešavanja, aktivnosti i pojedinačni događaji na nivou Mesne zajednice Gložan. Među mnogobrojna tradicionalna dešavanja, naročito ona koja su tokom godine obogatila život u Gložanu, možemo navesti: 225. godišnjicu osvećenja slovačkog evangelističkog crkvenog hrama u Gložanu, Božićni bazar, Izložbu uskršnjih jaja i uskršnjih aranžmana, 20 godina rada komunalnog preduzeća „Gloakvalis“, proslavu Dana Dunava, Festival cveća i Dan povrća, Fudbalski turnir ulica, sećanje na 13. april 1941, sto godina Lovačkog društva Gložan, 90 godina vatrogasnog društva u Gložanu i 50. Folklorni festival „Tancuj, tancuj…“.

 Programu, priređenom povodom ove proslave, su prisustvovali predsednica Opština Bački Petrovac Jasna Šproh, potpredsednik Kancelarije za Slovake u dijaspori Peter Prohacka, narodni poslanik u parlamentu Republike Srbije Srđan Simić, zamenica gradonačelnika partnerskog grada Holič Lenka Latalova sa delegacijom i drugi.

Opširnije: Dan Gložana

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика