Vesti

Božićni bazar Gložan 2022

Opširnije: Božićni bazar Gložan 2022

U subotu 17. decembra 2022. godine u centru naselja Gložan održan je Božićni bazar. Manifestacija je otpočela svečanim otvaranjem i kulturno umetničkim programom  u 13.00 časova prigodnim prigovorom predsednice opštine Jasne Šproh i predsednikom Saveta MZ Gložan Stanislavom Srnkom. Na bazaru su građani mogli da kupe i probaju razne božićne đakonije koje su za njih pripremili udruženja građana, samostalni izlagači i poljoprivredni proizvođači sa teritorije naše opštine. Glavni organizator ove manifestacije je Mesna zajednica Gložan.

Savet za bezbednost saobraćaja u poseti osnovnim školama i vrtiću

Opširnije: Savet za bezbednost saobraćaja u poseti osnovnim školama i vrtiću

Dana 14. decembra 2022. godine predstavnici Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Bački Petrovac posetili su osnovne škole  u Magliću, Gložanu, Kulpinu i Bačkom Petrovcu kao i vrtić u Bačkom Petrovcu. Tom prilikom đacima prvacima podeljen je edukativni materijal „Pažljivkova pravila u saobraćaju a predškolarcima u vrtiću Pažljivkove bojanke. U okviru posete osnovnih škola osim članova pomenutog Saveta, đake prvake su posetili i predsednica opštine Jasna Šproh , zamenik predsednice opštine Dragan Krčmar, rukovodilac opšte uprave Predrag Bojanić, kao i predstavnici Policijske stanice Bački Petrovac.

Donacija opreme za sakupljanje i reciklažu otpada

Opširnije: Donacija opreme za sakupljanje i reciklažu otpada

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine je dana 08.12.2022. godine donirao opštini Bački Petrovac opremu za sakupljanje i reciklažu otpada u vidu kanti i kontejnera za komunalni otpad i to 230 komada kanti (120 litara) i 6 kontejnera (1100 litara). Ova donacija je uručena i drugim lokalnim samoupravama u Vojvodini u cilju unapređenja upravljanja otpadom i na taj način će se podići kvalitet života stanovništva. Građani opštine Bački Petrovac će kante moći da dobiju ukoliko su njihove kante oštećene i napukle a deljenje istih se vrši u nadležnom komunalnom preduzeću.

Realizovani projekti finansirani od strane Ministarstva kulture i informisanja

Opširnije: Realizovani projekti finansirani od strane Ministarstva kulture i informisanja

U toku 2022. godine realizovani su projekti koji su finansirani od strane Ministarstva kulture i informisanja u okviru Javnog poziva „Gradovi u fokusu“. Opštini Bački Petrovac su dodeljena sredstva za projekat adaptacije galerijskog prostora Galerije „Zuske Medveđove“ u iznosu od 2.876.726,40 i za projekat krečenja fasade kulturnog centra u iznosu od 1.604.400,00 dinara.

Radionica na temu ”Upoznavanje različitosti i tolerancije” povodom Međunarodnog dana ljudskih prava LAP Obrazovanje Roma 2021-2025

Opširnije: Radionica na temu ”Upoznavanje različitosti i tolerancije”   povodom Međunarodnog dana ljudskih...

 

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava članovi LAP tima za obrazovanje Roma 2021-2025  sa koordinatorkom Kancelarije za romska pitanja opštine Bački Petrovac Danijelom Bogdanović i predstavnikom Kancelarije za inkluziju Roma Novi Sad Romeom Mihajlovićem su obišli PU “Včielka” u Magliću, gde su uz zajedničku saradnju sa vaspitačicama Bogomirkom Žagrić i Zorom Sokolović održali  radionicu na temu “Upoznavanje različitosti i tolerancije”.

Realizovani projekti sanacije postrojenja za dezinfekciju pijaće vode

 

U prethodnom periodu su realizovani projekti sanacije postrojenja za dezinfekciju pijaće vode u Gložanu i Magliću. Realizaciju je finansirala Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne Pokrajine Vojvodine u ukupnom iznosu od 60.000.000,00 dinara.

Predmet projekta je bila zamena postojeće tehnologije za dezinfekciju pijaće vode. Nakon implementacije projekta svi građani Gložana i Maglića imaće mogućnost da konzumiraju kvalitetnu vodu koja je fizičko - hemijski ispravna i koja nije štetna po zdravlјe.

Nakon implementacije održavanje postrojenja će vršiti JKP ''Komunalac'' iz Bačkog Petrovca i ''Gloakvalis doo'' iz Gložana, a koje će biti finansirano od strane njih i Opštine Bački Petrovac.

Opširnije: Realizovani projekti sanacije postrojenja za dezinfekciju pijaće vode

Predbožićni prijem u Ambasadi Slovačke Republike u Beogradu

 

Dana 8. decembra 2022. godine predsednica Opštine Bački Petrovac prisustvovala je predbožićnom prijemu u Ambasadi Slovačke Republike u Beogradu, gde je sve prisutne ugostio NJ.E. Fedor Rosoha.

Prijemu održanom u božićnoj atmosferi prisustvovali su brojni gosti iz raznih sredina, među kojima su bili i direktorka nedeljnika „Hlas ljudu“ Milana Arnjaš Radić, predsednica Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine Tatiana Vujačić, predsednik Opštine Kovačica Jaroslav Hrubik, član Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac Mihal Hatalja, te novinarka nedeljnika „Hlas ljudu“ Ana Horvatova i drugi.

Dodeljeni ugovori udruženjima u opštini Bački Petrovac

 

U petak 9. decembra 2022. godine predsednica Opštine Bački Petrovac Jasna Šproh svečano je uručila ugovore udruženjima za realizaciju programa od javnog interesa za opštinu Bački Petrovac za 2022. godinu.  Na ovaj način podržana su 24 udruženja.

Ukupan iznos dodeljenih sredstava je 1.600.000,00 dinara.

Opširnije: Dodeljeni ugovori udruženjima u opštini Bački Petrovac

Smotra zimske službe za 2022/2023. godinu

 

Pred nastupajuću zimsku sezonu predsednica opštine Jasna Šproh sa svojim saradnicima, održala je smotru zimske službe sa JKP „KOMUNALAC“ Bački Petrovac dana 05. decembra 2022. godine, na kojoj je proverena spremnost mehanizacije i utvrđena količina soli i agregata neophodne za održavanje saobraćajnica u Opštini Bački Petrovac u zimskim mesecima. Kako se moglo i videti, današnja smotra je pokazala potpunu opremljenost mehanizacijom i po tvrdnjama rukovodioca službe, spremni su za sve zadatke koje im predstoje ove zime.

Opširnije: Smotra zimske službe za 2022/2023. godinu

„Spievajže si, spievaj“ 2022

 

U nedelju 04. decembra 2022. godine održan je 30 Festival mladih pevača slovačke narodne muzike „Spievajže si, spievaj“ u Slovačkom vojvođanskom pozorištu. Ovogodišnji festival je svečano otvorila predsednica Opštine Bački Petrovac Jasna Šproh.

Opširnije: „Spievajže si, spievaj“ 2022

OTVOREN 7. FESTIVAL NARODNE NOŠNJE  SLOVAKA U SRBIJI

 

Sedmi po redu Festival  narodne nošnje Slovaka u Srbiji  otvoren je u Kisaču 3. decembra. Na otvaranju je bila i predsednica Opštine Bački Petrovac  Jasna Šproh. Cilj ovog lepog festivala je ukazati na  našu tradiciju, šarenu raznolikost običaja Slovaka iz naših opština i gradova,   narodnu umetnost, lepotu nošnji, te mladim generacijama približiti  slovačko narodno stvaralaštvo, da bi bile ponosne na  svoje pretke i njihovo kulturno nasleđe.   Jedan od ciljeva festivala je  podstaći  interesovanje mladih za svoju prošlost i tradiciju u slovačkim naseljima, otkriti semantičko značenje nošnje kao nosioca tradicije i slovačkog identiteta u istoriji Slovak u Srbiji. Festival na svoj način spaja tradiciju, kulturu, mitove, legende sa modernim umetničkim izrazom a na njemu mladi umetnici, fotografi, pevači, igrači, pozorišni glumci, koreografi, kompozitori, folkloristi, modni kreatori, krojači i vezilje imaju priliku da se izraze, da pokažu svoju kreativnost i tako otkriju nove pravce i podstaknu razvoj savremenog etno-stvaralaštva.

Tekst: Pavel Surovi

Foto: Valid Cifrić

Opširnije: OTVOREN 7. FESTIVAL NARODNE NOŠNJE  SLOVAKA U SRBIJI

Sto godina osnivanja LD „Gložan“

 

U subotu 03. decembra 2022. godine održana je svečana Skupština Lovačkog društva „GLOŽAN“ iz Gložana kao i proslave 100 godina od osnivanja tamošnjeg Lovačkog društva.

Tim povodom lovci su organizovali celodnevne aktivnosti koje su se završile svečanom večerom, dodelo priznanja i plaketa. Takođe je u čast ovog jubileja izdata i knjiga.

Opširnije: Sto godina osnivanja LD „Gložan“

Podela sadnica ukrasnog drveća

 

Opština Bački Petrovac dana 02.12.2022 organizuje podelu sadnica ukrasnog drveća koje mogu građani preuzeti u 10 časova u parku pored pijace u Bačkom Petrovcu. Svaki građanin može dobiti jednu sadnicu i može da je posadi na javnoj površini. Sadnice su obezbeđene iz sredstava fonda za zaštitu životne sredine opštine Bački Petrovac.

Dodeljeni ugovori sportskim organizacijama u opštini Bački Petrovac

 

U sredu 30. novembra 2022. godine predsednica Opštine Bački Petrovac Jasna Šproh svečano je uručila  ugovore organizacijama u oblasti sporta za sufinansiranje realizacije posebnog programa kojim se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta za 2022. godinu. Na ovaj način podržano je  11 sportskih organizacija a Odlukom o budžetu Opštine Bački Petrovac za 2022. godinu za ovu namenu izdvojen je iznosi od 2.000.000,00 dinara.

Opširnije: Dodeljeni ugovori sportskim organizacijama u opštini Bački Petrovac

Srbija u ritmu Evrope 2022

 

Povodom najvećeg dečijeg muzičkog takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“ koje se ove godine održao u oktobru mesecu u gradu Srbobran, predsednica Opštine Bački Petrovac Jasna Šproh zajedno sa predsednikom Skupštine opštine Janom Jovankovičem su danas primili decu iz naše opštine koja su učestvovala na ovogodišnjoj manifestaciji u pratnji sa direktorom televizijskog programa i takmičenja “Srbija u ritmu Evrope” gospodinom Igorom Karadarevićem i izvršnim direktorom manifestacije “Srbija u ritmu Evrope” gospodinom Davidom Makević.

 

Opširnije: Srbija u ritmu Evrope 2022

Izveštaj sa 86. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 86. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 24.11.2022. godine održana je 86. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 10,00 časova, po pozivu predsednice Opštinskog veća Jasne Šproh.
Na sednici su su bili prisutni sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh, , Srđan Stojanović i Gavra Govorčin , Mihal Hatala i Ondrej Bovđiš.
Opravdano odstni: Bojana Ilišević.

Budi popisivac

sdsadas

JAVNO DOSTAVLJANJE

kulen3

vakcina19

izbori2022

bilbord izmena baner

baner2022

kupci 1

Popis

JAZAVAC2

za sajt

Preuzimanje dokumenata

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

baner sajt srpski latinica

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика