Vesti

Javni poziv za sufinansiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije na porodičnim kućama

Opština Bački Petrovac je raspisala javni konkurs za sufinansiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije na porodičnim kućama i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih  ventila i delitelјa toplote na teritoriji opštine Bački Petrovac za 2022. godinu

Konkurs je otvoren zaklјučno sa danom 16.11.2022. godine.

Neophodnu dokumentaciju građani mogu preuzeti na zvaničnoj stranici Opštine www.backipetrovac.rs ili u uslužnom centru Opštine.

Za sve dodatne informacije i obaveštenja u vezi Javnog poziva možete se obratiti na kontakt telefon 021/2280378, lokal 111 i elektronsku adresu predsednika Komisije e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izveštaj sa XXIII sednice Skupštine Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa XXIII sednice Skupštine Opštine Bački PetrovacDana 22.09.2022. godine održana je XXIII sednica Skupštine Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 18,05 časova, na poziv predsednika Skupštine opštine dr Jana Jovankoviča.

Sednici su pored dr Jana Jovankoviča prisustvovali sledeći odbornici Skupštine opštine:  Jan Šulјan, Tatiana Vujačić, Dragica Pejković, Veroslava Slјuka Cerovski, Jan Jovankovič, Jan Čanji, Darko Stojanović, Martina Martinko Sabolčki, Tatiana Nosalј, Branislav Huđan, Branislav Kozarov, Lazar Popadić, Momčilo Gagić, Karolina Halupka, Dragan Krčmar, Jelena Ninković, Rajko Perić, Nemanja Pojužina, Želјko Bosančić.

Odsutni: Anna Stojanović, Miroslav Čeman, Jarmila Balažova, Miroslav Stupavski i Srđan Ilijevski.

Edukativna predstava „Pažlјivkova pravila u saobraćaju“ za đake prvake i starija lica

Opširnije: Edukativna predstava „Pažlјivkova pravila u saobraćaju“ za đake prvake i starija lica
Dana 18.10.2022. godine u našoj opštini održana je predstava Pažlјivka sa predstavnicima Agencije za bezbednost saobraćaja.
Naime, Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Bački Petrovac na čelu sa predsednicom opštine Jasnom Šproh, ugostili su predstavnike Agencije za bezbednost saobraćaja.

Dan Opštine 2022.

 Opširnije: Dan Opštine 2022.

U ponedeljak 17. oktobra 2022. godine obeležen je Dan Opštine Bački Petrovac. Ovim datumom su zvaničnici iz opštine ujedno obeležili i  petnaesti oktobar, datum koji se u Opštini Bački Petrovac obeležava kao Dan oslobođenja od okupatora u Drugom svetskom ratu.

Izveštaj sa 83. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 83. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 05.10.2022. godine održana je 83. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 09,00 časova, po pozivu predsednice Opštinskog veća Jasne Šproh.

Na sednici su su bili prisutni sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh, Srđan Simić, Srđan Stojanović i Gavra Govorčin , Mihal Hatala i Ondrej Bovđiš.

Opravdano odstni: Bojana Ilišević.

O B A V E Š T E NJ E

Obaveštavaju se građani o izvođenju radova na državnom putu II A reda broj 111 deonica-stacionaža od km 26+970 (čarda Maglić) do km 30+690 (raskrsnica ulica Đetvanska-Ciglanska u Bačkom Petrovcu). Ukupna dužina radova je L=3.720 km.

Najavljena potpuna obustava ove deonice za 15.10. 2022. godine se ODLAŽE DO DALJNJEG.

O tačnom datumu potpune obustave građani će biti obavešteni blagovremeno.

Izveštaj sa XXII sednice Skupštine Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa XXII sednice Skupštine Opštine Bački PetrovacDana 24. juna  2022. godine održana je XXII sednica Skupštine Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 18,10 časova, na poziv predsednika Skupštine opštine dr Jana Jovankoviča.

Sednici su pored dr Jana Jovankoviča prisustvovali sledeći odbornici Skupštine opštine:  Jan Šulјan, Tatiana Vujačić, Dragica Pejković, Veroslava Slјuka Cerovski, Jan Čanji, Martina Martinko Sabolčki, Tatiana Nosalј, Branislav Huđan, Branislav Kozarov, Lazar Popadić, Jarmila Balažova, Momčilo Gagić, Karolina Halupka, Dragan Krčmar, Jelena Ninković, Rajko Perić, Srđan Ilijevski i Nemanja Pojužina.

Bački Petrovac nas upoznaje sa bogatom tradicijom vojvođanskih Slovaka

Pokrajina koja se nalazi na severu naše zemlje - Vojvodina, ima nadasve jedinstvenu i zanimljivu istoriju, kulturu, tradiciju ali i arhitekturu. Dobro je poznata činjenica da je ovo multinacionalno područje koje su kroz vekove naseljavali brojni narodi, a svaki od njih je dao svoj doprinos obrazovanju, kulturi, gradskom uređenju, a naravno i gastronomiji, a samim tim i turističkoj ponudi. Jedna od opština koja oslikava bogatu tradiciju Slovaka na ovom području jeste Bački Petrovac, koji se nalazi u delu južne Bačke, na vrlo plodnom zemljištu između teritorija opština Novi Sad, Vrbas i Bačka Palanka i opštine Beočin u Sremu, čiju granicu čini reka Dunav.

Opširnije: Bački Petrovac nas upoznaje sa bogatom tradicijom vojvođanskih Slovaka

Slovačke narodne svečanosti 2022

Opširnije: Slovačke narodne svečanosti 2022
Vernisaž „Veliki ljudi iz malih sredina“ (jubilanti u 2022. godini)
Slovenské národné slávnosti 2022
Vernisáž Veľkí ľudia z malých prostredí (jubilanti v roku 2022)

Uručeni ugovori za nabavku bicikla

Ministarstvo zaštite životne sredine je odobrilo korišćenje sredstava iz budžetskog fonda za zaštitu životne sredine Opštine Bački Petrovac u delu Nabavka ekološki prihvatljivih sredstava u iznosu od 2.700.000,00 dinara i navedena sredstva je opština opredelila za subvencionisanje nabavke bicikala, čime su stvoreni uslovi da se i preostale podnete prijave na raspisani Javni poziv za građane za kupovinu bicikala subvencionišu.

 Opširnije: Uručeni ugovori za nabavku bicikla

Tim povodom je u četvrtak 06. oktobra i u petak 07. oktobra 2022. godine realizovan drugi krug podele ugovora građanima Opštine Bački Petrovac za nabavku bicikla. Iznos subvencije po građaninu je iznosio 50% od ukupne vrednosti investicije (za bicikle vrednosti do 20.000,00 dinara) ili 10.000,00 dinara (za bicikle čija je vrednost 20.000,00 dinara i više). Ovom prilikom je uručeno je 166 ugovora.

Dečija nedelja- prijem đaka OŠ „Jan Čajak“ i dece iz vrtića „Včielka“

Opširnije: Dečija nedelja- prijem đaka OŠ „Jan Čajak“ i dece iz vrtića „Včielka“

U okviru Dečije nedelje,  kao i svake godine,  dana 05. oktobra 2022. godine zgradu Opštine Bački Petrovac su posetili učenici Osnovne škole „Jan Čajak“  iz Bačkog Petrovca i deca iz vrtića „Včielka“. Decu je primila predsednica opštine Jasna Šproh sa načelnicom Opštinske uprave Jaroslavom Čanji Jević. Ovom prilikom su deci bliže objasnili način rada lokalne samouprave, predstavili glavne organe lokalne samouprave i sproveli ih u kratak obilazak zgrade opštine.

Izveštaj sa XXI sednice Skupštine Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa XXI sednice Skupštine Opštine Bački PetrovacDana 18. maja 2022. godine održana je XXI sednica Skupštine Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 17,05 časova, na poziv predsednika Skupštine opštine dr Jana Jovankoviča.

82. sednica ( telefonska/elektronska) Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: 82. sednica ( telefonska/elektronska) Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 27.09.2022. godine održana je 82. (telefonska/elektronska) sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac. 
Kontaktirani su sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh, Srđan Simić, Srđan Stojanović, Ondrej Bovđiš, Bojana Ilošević, Mihal Hatalјa i Gavra Govorčin.
Zapisnik je sačinio  Sekretar Opštinskog veća Dušan Rašeta,dipl.prav.

Radovi u Osnovnoj školi „Jan Amos Komenski“ u Kulpinu

U Osnovnoj školi „Jan Amos Komenski“ u Kulpinu izvršeni su radovi na adaptaciji sanitarnog čvora za učenike.  Izvršene radove je obišla predsednica Opštine Bački Petrovac Jasna Šproh sa saradnicima. Adaptacijom su obuhvaćeni postojeći sanitarni čvorovi u prizemlju i na spratu. Raspoloživi prostor se adaptacijom racionalnije koristi tako da se u prizemlju pored muškog i ženskog sanitarnog čvora za učenike formirao i sanitarni čvor za invalide i prostor za održavanje higijene. Na spratu se pored sanitarnih čvorova formirao i prostor za održavanje higijene i centralnu pripremu tople potrošne vode. U sanitarnim čvorovima je predviđen određen broj wc šolja, pisoara i umivaonika. Tokom radova se vršila određena rušenja postojećih zidova prema hodniku, u cilju proširenja prolaza.

Iz budžeta opštine je za ovaj projekat izdvojeno 8.754.578,40 dinara.

81 . sednica ( telefonska/elektronska) Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

 

Dana 19.09.2022. godine održana je 81. (telefonska/elektronska) sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac.
Kontaktirani su sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh, Srđan Simić, Srđan Stojanović, Ondrej Bovđiš, Bojana Ilišević, Mihal Hatalja i Gavra Govorčin.
Zapisnik je sačinio Sekretar Opštinskog veća Dušan Rašeta,dipl.prav.
Sednicu je po hitnom postupku sazvala predsednica Opštinskog veća, tako što je svim članovima Opštinskog veća elektronskim putem poslat predlog dnevnog reda sa materijalom, radi razmatranja, a sekretar Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac je kontaktirao članove Veća koji su se izjašnjavali povodom tačaka dnevnog reda.

Obilazak radova na adaptaciji Predškolske ustanove ’’Včielka’’ u Gložanu

Dana 22.09.2022. godine predsednica Opštine Bački Petrovac Jasna Šproh sa saradnicima je obišla radove na adaptaciji Predškolske ustanove ’’Včielka’’ u Gložanu, koja se izvodi radi otvaranja jaslenog odeljenja. Uvođenjem jaslene grupe stvoriće se uslovi za upis dece u uzrastu 1-3 godine.

Radovi koji se sprovode su: izvođenje nove instalacije kanalizacije, spuštanje plafona, uvođenje posebnog sanitarnog čvora, obezbeđivanje dela za presvlačenja beba, izrađivanje novog poda sa adekvatnim slojem termo i hidroizolacije.

Iznos koji je Opština Bački Petrovac izdvojila za adaptaciju iznosi 2.500.000,00 dinara.

Opširnije: Obilazak radova na adaptaciji Predškolske ustanove ’’Včielka’’ u Gložanu

Podela poklon paketa đacima prvacima

Povodom početka nove školske godine u četvrtak i petak realizovana je već ustaljena podela poklon paketa u vidu školskog pribora đacima prvacima. Na ovaj način je Opština Bački Petrovac i ove godine izašla u susret roditeljima dece koja su krenula u prvi razred osnovne škole na teritoriji naše opštine izdvojivši određena sredstva iz budžeta opštine i pripremila za njih 97 poklon pakete u vidu školskog pribora.

Pakete je đacima prvacima podelila predsednica Opštine Bački Petrovac Jasna Šproh sa svojim saradnicima, poželevši im puno uspeha i truda u školovanju, jer bez sumnje je ovaj početak škole za njih pun emocija kao i početak novog perioda života, zbog čega ostaje u sećanju za ceo život.

 

Opširnije: Podela poklon paketa đacima prvacima

Popis

baner2022

blue-christmas-2-1348885-Recovered.jpg

sdsadas

JAVNO DOSTAVLJANJE

kulen3

sns baner

vakcina19

izbori2022

JAZAVAC2

za sajt

Preuzimanje dokumenata

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

baner sajt srpski latinica

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика