Vesti

Okrugli sto u Ambasadi SR u Beogradu

Opširnije: Okrugli sto u  Ambasadi SR u Beogradu

U petak 10. februara 2023. godine u prostorijama  Ambasade Slovačke Republike u Beogradu  Kancelarija za Slovake u dijaspori  organizovao je okrugli sto na temu  investicionih  projekata Slovaka u Srbiji.

Delegacija Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine posetila opštinu Bački Petrovac

Opširnije: Delegacija Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine posetila opštinu Bački Petrovac

Opštinu Bački Petrovac su dana 13.02.2022. posetio predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić zajedno predstavnicima Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine koju su sačinjavali: Aleksandar Radulović, predsednik Izvršnog odbora, Bajram Morina, generalni sekretar romskog nacionalnog saveta, Šeća Kolompar, predsednica odbora za službenu upotrebu jezika, Jelena Jovanović, pokrajinska poslanica u Skupštini AP Vojvodine i Ljiljana Mihajlović, direktorka Kancelarije za inkluziju Roma Novi Sad.

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja za porodice u kojima se rodi treće ili četvrto dete

Predmet konkursa je dodela bespovratnih sredstava za kupovinu nekretnine ili za dogradnju, adaptaciju, rekonstrukciju, tekuće i investiciono održavanje postojeće nekretnine u vlasništvu ili suvlasništvu, porodicama u kojima se rodi treće ili četvrto dete sa prebivalištem na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

Pravo učešća na konkursu imaju bračne i vanbračne zajednice sa decom, kao i jednoroditeljske porodice u kojima se počev od 01.01.2022. godine rodi treće ili četvrto dete.

Visina traženih sredstava ne može biti veća od 1.500.000,00 dinara.

Rok za prijavu je do 27. marta 2023. godine.

Više informacija o konkursu, uslovima učešća i dokumentaciji na:


Сектор за демографију и бригу о породици – PS za socijalnu politiku (vojvodina.gov.rs)


 

Izveštaj sa 90. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 90. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 06.02.2023. godine održana je 90. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 9,00 časova, po pozivu predsednice Opštinskog veća Jasne Šproh.

Na sednici su su bili prisutni sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh,Dragan Krčmar, Gavra Govorčin, Ondrej Bovđiš i Bojana Ilišević

Opravdano odsutan: Srđan Stojanović i Mihal Hatalјa.

Izveštaj sa 89. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 89. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 31.01.2023. godine održana je 89. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 9,00 časova, po pozivu predsednice Opštinskog veća Jasne Šproh.

Na sednici su su bili prisutni sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh, Dragan Krčmar, Srđan Stojanović, Gavra Govorčin , Mihal Hatala i Ondrej Bovđiš i Bojana Ilišević

Zapisnik je vodio: Dušan Rašeta – sekretar Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac.

Izveštaj sa XXVI sednice Skupštine Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa XXVI sednice Skupštine Opštine Bački Petrovac

Dana 20.12.2022. godine održana je XXVI sednica Skupštine Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 13,05 časova, na poziv predsednika Skupštine opštine dr Jana Jovankoviča.

Božićno – novogodišnji koncert KDP „Jednota“ Gložan

 

U sredu 28. decembra 2022. godine u Domu kulture u Gložanu Kulturno-prosvetno društvo  „Jednota“ Gložan realizovalo je božićno-novogodišnji koncert na kojem su predstavili svoj celogodišnji rad. Osim  domaćina učestvovali su i gosti Folklornog ansambla „Vila“ Novi Sad i KUD „Petrovačka družina“ Bački Petrovac.

Na početku programe predsednica Opštine Bački Petrovac Jasna Šproh se uz srdačne čestitke zahvalila na pozivu i predsedniku društva Vladimiru Bažalji uručila poklon u vidu laptopa i novčane pomoći.

Opširnije: Božićno – novogodišnji koncert KDP „Jednota“ Gložan

„Štefanovski“ program 2022

U ponedeljak 26. decembra 2022. godine održan je tradicionalni „Štefanovski“ program 2022 u organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Zvolen“ Kulpin na kojem su takođe obeležili 50 godina od obnavljanja svog rada. Ovim povodom je predsednica Opštine Bački Petrovac Jasna Šproch predsedniku društva uz srdačne čestitke uručila poklon u vidu laptopa i novčane pomoći.

Opširnije: „Štefanovski“ program 2022

Uručena dečija auto sedišta

 

Dana 27. decembra 2022. godine u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac sa početkom u 11:00 časova Savet za bezbednost saobraćaja na čelu sa predsednicom opštine Jasnom Šproh, organizovao je kampanju namenjenu upotrebi dečijih zaštitnih sistema odnosno dečijih auto sedišta.

Cilј ove obuke bio je da se putem interaktivne edukacije, prvenstveno roditelјa ukaže na pravilnu upotrebu i montažu dečijih auto sedišta. Gosti ove kampanje bili su i predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja. Na kraju predavanja podelјeno je oko 40 homologovanih dečijih auto sedišta, kao i edukativni priručnik za roditelјe.

Opširnije: Uručena dečija auto sedišta

88. sednica ( telefonska/elektronska) Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: 88. sednica ( telefonska/elektronska) Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Dana 27.12.2022. godine održana je 88. (telefonska/elektronska) sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac. 

Kontaktirani su sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh, Dragan Krčmar, Srđan Stojanović, Ondrej Bovđiš, Bojana Ilišević, Mihal Hatalјa i Gavra Govorčin.

Zapisnik je sačinio  Sekretar Opštinskog veća Dušan Rašeta,dipl.prav.

Izveštaj sa 87. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 87. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 12.12.2022. godine održana je 87. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 14,00 časova, po pozivu predsednice Opštinskog veća Jasne Šproh.
Na sednici su su bili prisutni sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh, , Srđan Stojanović i Gavra Govorčin , Mihal Hatala i Ondrej Bovđiš i Bojana Ilišević
Zapisnik je vodiio: Dušan Rašeta – sekretar Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac.

Poseta pokrajinske poslanice i podela novogodišnjih paketića deci romske nacionalnosti

Opširnije: Poseta pokrajinske poslanice i podela novogodišnjih paketića deci romske nacionalnosti

Dana 23.12.2022 opštinu Bački Petrovac je posetila pokrajinska poslanica Jelena Jovanović, koja je izvršila podelu 55 novogodišnjih paketića za decu romske nacionalnosti u saradnji sa zamenikom predsednice opštine Draganom Krčmarom, koordinatorkom  Kancelarije za romska pitanja Danijelom Bogdanović i predsednikom Udruženja Roma Bački Petrovac Miroslavom Necićem.

Pokrajinskoj poslanici je predočen i Godišnji izveštaj za 2022 godinu u okviru LAP Obrazovanje Roma 2021-2025

ODRŽANA XXVI SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE

Opširnije: ODRŽANA XXVI SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE

Dana 20.12.2022. godine održana je 26. sednica Skupštine Opštine Bački Petrovac na kojoj je predloženo i odlučeno o 12 tačaka dnevnog reda, među kojima se našla tačka o donošenju Odluke o budžetu Opštine Bački Petrovac za 2023 koji je i ovom prilikom usvojen.

Izveštaj sa XXV sednice Skupštine Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa XXV sednice Skupštine Opštine Bački PetrovacDana 01.12.2022. godine održana je XXV sednica Skupštine Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 17,05 časova, na poziv predsednika Skupštine opštine dr Jana Jovankoviča.

Sednici su pored dr Jana Jovankoviča prisustvovali sledeći odbornici Skupštine opštine:  Tatiana Vujačić, Dragica Pejković, Veroslava Slјuka Cerovski, Jan Čanji, Ana Stojanović, Darko Stojanović, Martina Martinko Sabolčki, Tatiana Nosalј, Branislav Huđan, Samuel Valo, Branislav Kozarov, Lazar Popadić, Jarmila Balažova, Momčilo Gagić, Karolina Halupka, Dragan Krčmar, Jelena Ninković, Nemanja Pojužina, Želјko Bosančić i Jan Pavlis.

Odsutni: Miroslav Čeman i Rajko Perić su opravdali svoj izostanak, Miroslav Stupavski i Srđan Ilijevski – nisu opravdali svoj izostanak. 

Čestitka

Opširnije: Čestitka

Opširnije: Čestitka

Otkrivena bista grofa Andreja Hadika

Opširnije: Otkrivena bista grofa Andreja Hadika

Dana 21. decembra 2022. godine u porti katoličke crkve u Bačkom Petrovcu realizovano je svečano otkrivanje biste u čast grofa Andreja Hadika.

Grof Andrej Hadik je veoma značajna ličnost za savremenu istoriju i razvoj ne samo Futoga i ovog dela nekadašnje velike i moćne monarhije, već i kao značajna ličnost u evropskim krugovima. Hadik je na područje južne Bačke došao sa visokim titulama stečenim u ratnim pohodima na evropskim ratištima, pre svega u borbama protiv Turaka, i kao predsednik Dvorskog ratnog saveta i „čovek od poverenja“ carice Marije Terezije.

Božićni bazar 2022

Opširnije: Božićni bazar 2022

U nedelju 18. decembra 2022. godine u Bačkom Petrovcu na Trgu slobode održan je dvanaesti po redu Božićni bazar. Ova već tradicionalna manifestacija je u našoj sredini postala više nego uspešna čiji je cilj da pokrene božićno raspoloženje i duh ne samo tokom Božića, već tokom celog adventnog perioda i svim građanima ponudi program i sadržaj po ugledu na božićne bazare u drugim evropskim državama.

Božićni bazar Gložan 2022

Opširnije: Božićni bazar Gložan 2022

U subotu 17. decembra 2022. godine u centru naselja Gložan održan je Božićni bazar. Manifestacija je otpočela svečanim otvaranjem i kulturno umetničkim programom  u 13.00 časova prigodnim prigovorom predsednice opštine Jasne Šproh i predsednikom Saveta MZ Gložan Stanislavom Srnkom. Na bazaru su građani mogli da kupe i probaju razne božićne đakonije koje su za njih pripremili udruženja građana, samostalni izlagači i poljoprivredni proizvođači sa teritorije naše opštine. Glavni organizator ove manifestacije je Mesna zajednica Gložan.

Savet za bezbednost saobraćaja u poseti osnovnim školama i vrtiću

Opširnije: Savet za bezbednost saobraćaja u poseti osnovnim školama i vrtiću

Dana 14. decembra 2022. godine predstavnici Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Bački Petrovac posetili su osnovne škole  u Magliću, Gložanu, Kulpinu i Bačkom Petrovcu kao i vrtić u Bačkom Petrovcu. Tom prilikom đacima prvacima podeljen je edukativni materijal „Pažljivkova pravila u saobraćaju a predškolarcima u vrtiću Pažljivkove bojanke. U okviru posete osnovnih škola osim članova pomenutog Saveta, đake prvake su posetili i predsednica opštine Jasna Šproh , zamenik predsednice opštine Dragan Krčmar, rukovodilac opšte uprave Predrag Bojanić, kao i predstavnici Policijske stanice Bački Petrovac.

Popis

baner2022

kupci 1

sdsadas

JAVNO DOSTAVLJANJE

kulen3

sns baner

vakcina19

izbori2022

JAZAVAC2

za sajt

Preuzimanje dokumenata

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

baner sajt srpski latinica

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика