Vesti

Kampanja za gimnazijalce „UM na DRUM - Upozori pa pomozi“

Opširnije: Kampanja za gimnazijalce „UM na DRUM - Upozori pa pomozi“

Оpština Bački Petrovac, odnosno Savet za bezbednost saobraćaja је dana 14. decembra 2021. godine  u prostorijama Slovačkog vojvođanskog pozorišta u Bačkom Petrovcu učestvovala u zajedničkoj edukaciji za mlade (učenici trećih i četvrtih razreda Gimnazije „Jan Kolar“ sa domom učenika,  Bački Petrovac) pod nazivom „Upozori pa pomozi“ u okviru kampanje „UM na DRUM“.

U okviru tribine, koja se po prvi put realizovala u našoj opštini, Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Crvenim krstom Srbije i našim

Savet za bezbednost saobraćaja u poseti osnovnim školama i vrtiću

Opširnije: Savet za bezbednost saobraćaja u poseti osnovnim školama i vrtiću

Dana 09. i 13. decembra 2021. godine predstavnici Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Bački Petrovac posetili su osnovne škole  u Magliću, Gložanu, Kulpinu i Bačkom Petrovcu kao i vrtić u Bačkom Petrovcu. Tom prilikom đacima prvacima podeljen je edukativni materijal „Pažljivkova pravila u saobraćaju“, deset lekcija koje život znače sa bojankama, reflektujući prsluci I trake kao i led trake a predškolarcima u vrtiću Pažljivkove bojanke.

Održana tribina pod nazivom “ Ljudska prava” aktivnost LAP Obrazovanje Roma 2021-2025

Opširnije: Održana tribina pod nazivom “ Ljudska prava” aktivnost LAP Obrazovanje Roma 2021-2025

Dana 07.12.2021 povodom planirane aktivnosti održavanja tribine iz Lokalnog akcionog plana za obrazovanje Roma 2021-2025 OŠ „Jan Amos Komenski” u Kulpinu posetili su: Jelena Jovanović, pokrajinska poslanica, Ljiljana Mihajlović, direktorka Kancelarije za inkluziju Roma Novi Sad, Romeo Mihajlović, radioničar na tribini, Danijela Bogdanović, koordinator za romska pitanja Opštine Bački Petrovac i Miroslav Necić, predsednika Udruženja Roma Bački Petrovac.

PARTNERSTVOM DO RAZVOJA JEDINICA LOKALNE SAMOUPRAVE U AP VOJVODINI KROZ IPARD III PROGRAM EVROPSKE UNIJE

Opširnije: PARTNERSTVOM DO RAZVOJA JEDINICA LOKALNE SAMOUPRAVE U AP VOJVODINI KROZ IPARD III PROGRAM EVROPSKE...

Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine i Razvojni fond Vojvodine su 7. decembra 2021. godine formalizovali svoju dosadašnju saradnju zaklјučivanjem Protokola o saradnji, koji je osnov za udruživanje kapaciteta i napora ove dve pokrajinske institucije u cilјu  unapređenja institucionalnih kapaciteta saglasno potrebama evropskih integracija, kao i kreiranja podsticajnih mehanizama za podršku učešća korisnika sa teritorije AP Vojvodine u razvojnim programima Evropske unije.

Izveštaj sa 50. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 50. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Dana 02.12.2021. godine održana je 50. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 09,00 časova, po pozivu predsednice Opštinskog veća Jasne Šproh.
Na sednici su bili prisutni sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh, Srđan Simić, Mihal Hatalja ,Ondrej Bovđiš.
Opravdano odsutni: Jana Zabunov i Srđan Stojanović.
Zapisnik je vodio: Dušan Rašeta – sekretar Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac.

Izveštaj sa 49. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 49. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Dana 29.11.2021. godine održana je 49. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 12,00 časova, po pozivu predsednice Opštinskog veća Jasne Šproh.

Na sednici su bili prisutni sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh, Srđan Simić,Mihal Hatalja ,Ondrej Bovđiš Gavra Govorčin.

Opravdano odsutni: Jana Zabunov i Srđan Stojanović.

Božićni bazar

Opširnije: Božićni bazar

Poštovani izlagači,

Organizatori manifestacije Božićni bazar u Bačkom Petrovcu obaveštavaju zainteresovane izlagače, koji planiraju da se prijave, o sledećim uslovima i smernicama vezanim za manifestaciju:

Izveštaj sa 48. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 48. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 18.11.2021. godine održana je 48. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 10,00 časova, po pozivu predsednice Opštinskog veća Jasne Šproh.
Na sednici su bili prisutni sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh, Srđan Simić, Srđan Stojanović ,Ondrej Bovđiš i Gavra Govorčin.

Opravdano odsutni: Jana Zabunov i Aleksandar Nakić.

Izveštaj sa 47. sednice Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: Izveštaj sa 47. sednice Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 15.11.2021. godine održana je 47. sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac, sa početkom u 10,00 časova, po pozivu predsednice Opštinskog veća Jasne Šproh.
Na sednici su bili prisutni sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh, Srđan Simić, Srđan Stojanović i Ondrej Bovđiš.
Opravdano odsutni: Jana Zabunov i Aleksandar Nakić.

Potpisano 22 ugovora o sufinasiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća

Opširnije: Potpisano 22 ugovora o sufinasiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća

Po Konkursu o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća/stanova raspisanog od strane Ministarstva rudarstva i energetike Opštini Bački Petrovac su dodeljena sredstva u iznosu od 1.000.000,00 dinara. Iz budžeta opštine za ovu namenu izdvojeno je takođe 1.000.000,00 dinara.

46. sednica ( telefonska/elektronska) Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: 46. sednica ( telefonska/elektronska) Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Dana 25.10.2021. godine održana je 46. (telefonska) sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac.

Kontaktirani su sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh, Srđan Simić, Srđan Stojanović, Ondrej Bovđiš, Jana Zabunov, Aleksandar Nakić i Gavra Govorčin.

 Zapisnik je sačinio Dušan Rašeta,dipl.prav.

Poseta državne sekretarke Ministarstva za brigu o porodici i demografiju Opštini Bački Petrovac

Opširnije:  Poseta državne sekretarke Ministarstva za brigu o porodici i demografiju Opštini Bački Petrovac

U utorak 09. novembra 2021.godine  Opštinu Bački  Petrovac je zvanično posetila državna sekretarka Ministarstva za brigu o porodici i demografiju Milka Milovanović Minić u okviru svojih redovnih aktivnosti.

Festival „Spievajže, si spievaj...“

Opširnije: Festival „Spievajže, si spievaj...“

U nedelјu 7. novembra 2021. godine u organizaciji MOMS Petrovac u sali Slovačkog vojvođanskog pozorišta u Petrovcu održan je 29. Festival mladih pevača slovačkih narodnih pesama pod nazivom „Spievajže, si spievaj…“ uz finansijsku podršku Kancelarije za Slovake u dijaspori i Opštine Bački Petrovac.

OBAVEŠTENJE o objavljivanju zahteva za davanje saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama cenovnika JKP „Komunalac“ Bački Petrovac

U skladu sa članom 28. stav 4. Zakona o komunalnim delatnostima („Sl. glasnik RS“, br. 88/2011 ,104/2016 i 95/2018) o b j a v lj u j e  s e zahtev za davanje saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama cenovnika JKP „Komunalac“ Bački Petrovac.

45. sednica ( telefonska/elektronska) Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: 45. sednica ( telefonska/elektronska) Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 04.11.2021. godine održana je 45. (telefonska) sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac.
Kontaktirani su sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh, Srđan Simić, Srđan Stojanović, Ondrej Bovđiš, Jana Zabunov, Aleksandar Nakić i Gavra Govorčin.
Zapisnik je sačinio Dušan Rašeta,dipl.prav.

44. sednica ( telefonska/elektronska) Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac

Opširnije: 44. sednica ( telefonska/elektronska) Opštinskog veća Opštine Bački PetrovacDana 25.10.2021. godine održana je 44. (telefonska) sednica Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac.
Kontaktirani su sledeći članovi Opštinskog veća: Jasna Šproh, Srđan Simić, Srđan Stojanović, Ondrej Bovđiš, Jana Zabunov, Aleksandar Nakić i Gavra Govorčin.
Zapisnik je sačinila Kristina Benka Stojisavlјević, sekretar Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac.

Trening bezbedne vožnje za bicikliste

Opširnije: Trening bezbedne vožnje za bicikliste

U petak 29. oktobra 2021. godine u Osnovnoj školi „Jan Čajak“ u Bačkom Petrovcu realizovan je projekta pod nazivom “Trening bezbedne vožnje za bicikliste” koji je namenjen deci petog razreda osnovnih škola. Ovim projektom su bile obuhvaćene sve osnove škole na teritoriji naše opštine gde je učestvovalo oko 112 dece.

Obeležen 28. oktobar

Opširnije: Obeležen 28. oktobar

Već 80. godina Opština Bački Petrovac kao i njeni građani brižljivo neguju uspomenu na žrtve okupatora i pale borce u NOR-u. Tim povodom je u četvrtak 28. oktobra 2021. godine u 10.00 časova u dvorištu Slovačkog vojvođanskog pozorišta obeleženo sećanje na iste polaganjem venaca i prigodnim programom. Vence su položili predsednica opštine Jasna Šproh i predsednik Skupštine opštine Jan Jovankovič kao i predsednik MSS Branislav Kulik zajedno sa članom Opštinskog veća Aleksandrom Nakićem.

Ministar Nedimović u poseti polјoprivrednom gazdinstvu u Gložanu

Opširnije: Ministar Nedimović u poseti polјoprivrednom gazdinstvu u Gložanu

Ministar polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović u pratnji sa predsednicom Opštine Bački Petrovac Jasnom Šproh i njenim saradnicima, obišli su danas polјoprivredno gazdinstvo Ivana Zahorcu u Gložanu koji se bavi ratarskom proizvodnjom.

Popis

baner2022

blue-christmas-2-1348885-Recovered.jpg

sdsadas

JAVNO DOSTAVLJANJE

kulen3

sns baner

vakcina19

izbori2022

JAZAVAC2

za sajt

Preuzimanje dokumenata

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

baner sajt srpski latinica

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика