Centar za socijalni rad

Pomoć deci iz materijalno ugroženih porodica

Opširnije: Pomoć deci iz materijalno ugroženih porodica

Centar za socijalni rad   u saradnji sa lokalnom samoupravom, opštinom Bački Petrovac relizovao je  u okviru Dečije nedelje dana, 01.10.2018.g. tradicionalnu akciju podele jednokratne novčane pomoći porodicama  sa decom školskog uzrasta koje su ostvarile pravo na novčanu socijalnu pomoć u sistemu socijalne zaštite. Jednokratna novčana pomoć po detetu je iznosila 4.000 dinara a dobilo ju je 46 dece. Za ovu akciju izdvojeno je 184.000 dinara iz budžeta opštine. Kolektiv centra za socijalni rad i opština Bački Petrovac učenicima  želi uspešnu školsku godinu.

Igračke, knjige, oprema za bebe – za porodice materijalno ugrožene

Opširnije: Igračke, knjige, oprema za bebe – za porodice materijalno ugrožene

Dana, 15.09.2018. godine fejsbuk grupa Mamy Petrovčanky - Mame Petrovčanke je obezbedila poklone deci iz materijalno ugroženih porodica, igračke, knjige, slikovnice, opremu za bebe, koje će porodicama biti dodeljene posredstvom Centra za socijalni rad opštine Bački Petrovac. Mame - članice fejs grupe u toku cele godine sarađuju sa centrom za socijalni rad i obezbedjuju garderobu i obuću, kao i opremu za bebe za materijalno ugrožene porodice iz naše opštine. Verujemo da će se saradnja u narednom periodu nastaviti i unaprediti.

„Prava i usluge starih u socijalnoj zaštiti“ – Tribina u organizaciji penzionera u saradnji sa Centrom za socijalni rad

Opširnije: „Prava i usluge starih u socijalnoj zaštiti“ – Tribina u organizaciji penzionera  u saradnji sa...

Dana, 11.09.2018. godine održana je tribina pod nazivom „Prava i usluge starih u socijalnoj zaštiti“ u prostorijama penzionera u Bačkom Petrovcu. Penzioneri su imali priliku da se upoznaju sa mogućnostima ostvarivanja prava na materijalnu podršku ,novčanu socijalnu pomoć, prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, jednokratnu novčanu pomoć, subvencije na plaćanje komunalnih usluga i usluge socijalne zaštite, smeštaj  u  Dom za penzionere i stare, lokalne usluge  Kućna nega i pomoć u kući, Savetovalište za brak i porodicu „Rodinka“.

Stručni skup „Kad nevidlјivi postanu vidlјivi – saradnja CSR i ustanova za smeštaj duševno/ mentalno obolelih lica“ – susret korisnika i srodnika

Opširnije: Stručni skup „Kad nevidlјivi postanu vidlјivi – saradnja CSR i ustanova za smeštaj duševno/...

Dana, 29.05.2018. godine Centar za socijalni rad opštine Bački Petrovac organizaovao je i realizovao stručni skup pod nazivom „Kad nevidlјivi postanu vidlјivi – saradnja CSR i ustanova za smeštaj duševno/ mentalno obolelih lica“ u BačkomPetrovcu, u Lovačkom domu „Lesik“. Stručni skup je okupio  stručne radnike CSR opštine Bački Petrovac, Bačka Palanka i Bač, stručne radnike Doma za duševno obolela lica Čurug, „1. Oktobar“ iz StarogLeca, Dom za odrasle „Sveti Vasilije Čudotvorac“ iz Novog Bečeja, Doma Veternik, Dоma zа licа оmеtеnа u mеntаlnоm rаzvојu „Otthоn“ i Doma za stare i penzionere Apatin, korisnike/ stanare navedenih domova i članove njihovih porodica. Stručni skup je  pozdravio pomoćnik pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, gospodin predrag Radović, savetnice za socijalnu zaštitu  Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu, Maja Dumnić i Anđelija Đolović. Stručni skup je prijavljen Komori socijalne zaštite.

Informator o radu Centra za socijalni rad Opštine Bački Petrovac za 2017. godinu

Informator o radu Centra za socijalni rad Opštine Bački Petrovac za 2017. godinu preuzmite ovde.

Potkategorije

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика