Centar za socijalni rad

Održani treći susreti korisnika ustanova socijalne zaštite sa srodnicima i prijateljima u Bačkom Petrovcu u organizaciji Centra za socijalni rad

Opširnije: Održani treći susreti korisnika  ustanova socijalne zaštite sa srodnicima i prijateljima u Bačkom...

U organizaciji Centra za socijalni rad opštineBački Petrovac održan je po treći put susret korisnika ustanova socijalne zaštite za duševno obolela lica sa srodnicima i prijateljima u Bačkom Petrovcu, dana 09.06.2017.g. Susretu su prisustvovali korisnici ustanova za smeštaj iz Starog Leca, Čuruga, Veternika i Stare Moravice koji su pre smeštaja živeli u opštini Bački Petrovac kao i predstavnici Pokrajinskog Zavoda za socijalnu zaštitu. Susret je obogćen sadržajima koji je korisnicima omogućio da steknu nova iskustva i da ožive uspomene na svoje mesto porekla, rođake, komšiju, kulturu i tradiciju. Posetili smo Muzejski kompleks u Kulpinu, Dvorac Dunđerski i Poljoprivredni muzej.

Predstavljanje usluge porodični saradnik u opštini Bački Petrovac na stručnom skupu „Razvoj usluga u sistemu socijalne zaštite za osnaživanje biološke porodice deteta“

Opširnije: Predstavljanje  usluge porodični saradnik u opštini Bački Petrovac na stručnom skupu „Razvoj...

Dana, 05.07.2017. godine na završnom stručnom skupu pod nazivom „Razvoj usluga u sistemu socijalne zaštite za osnaživanje biološke porodice deteta“ koji je održan u Beogradu, v.d.direktorka Centra za socijalni rad opštine Bački Petrovac, Biljana Drakulić,  je predstavila korišćenje regionalne usluge Porodični saradnik u opštini Bački Petrovac, u kojoj se  se usluga projektno relaizuje unazad dve godine u saradnji sa Dečijim selom iz Sremske Kamenice.  Uslugom je obuhvaćeno do danas sedam porodica sa  decom u smetnjama u razvoju.

Odobrena novčana sredstva po konkursu AP Vojvodine za Projekat Centra za socijalni rad pod nazivom „Pokazi mi, podrži me pa ću moći i znati“

Opširnije: Odobrena novčana sredstva po konkursu AP Vojvodine za Projekat Centra za socijalni rad pod nazivom...

Centar za socijalni rad opštine Bački Petrovac je dana, 03.07.2017. godine u svečanoj sali Skupštine AP Vojvodine, potpisao Ugovor o dodeli novčanih sredstava iz budžeta AP Vojvodine, u iznosu od 450.000,00 dinara, po javnom konkursu za finansiranje programa „Pokaži mi, podrži me pa ći moći i znati“.

Obeležen Međunarodni dan porodice, 15. maj

Opširnije: Obeležen Međunarodni dan porodice, 15. maj

Centar za socijalni rad opštine Bački Petrovac je u okviru obeležavanja Međunarodnog dana porodice, 15. maja, organizovao tribinu pod nazivm „Porodica u krizi – sistemi u funkciji očuvanja porodice“ koja je održana u velikoj sali Skupštine opštine Bakči Petrovac na dan porodice.

Cilj održavanja tribine je bio informisanje i podizanje svesti građana i lokalne zajednice o značaju porodice, izazovima sa kojima se porodica susreće u ličnim razvojnim ciklusima kao i izazivima koji su determinisani društvenim kretanjima, ostvrenoj intersektornoj saradnji u lokalnoj zajednici kao i mogućnostima za njeno unapredjenje , upoznavanjima sa postupcima CSR i školi u tretmanu porodice (ne nužno teškoća).

Informator o radu Centra za socijalni rad Opštine Bački Petrovac za 2016. godinu

Informator o radu Centra za socijalni rad Opštine Bački Petrovac za 2016. godinu preuzmite ovde.

Potkategorije

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика