Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

Centar za socijalni rad

Topliji domovi materijalno ugroženih porodica u opštini Bački Petrovac

U cilјu zadovolјenja egzistencijalnih potreba kao podrška i pomoć porodicama za prevazilaženje predstojećeg zimskog perioda Centar za socijalni rad opštine Bački Petrovac je 18. i 19. decembra realizovao dodelu jednokratne novčane pomoći.
Cilјne grupe korisnika i ove godine su bile porodice sa decom, staračka samačka domaćinstva bez porodične podrške, jednočlane porodice kojima je utvrđena radna nesposobnost usled bolesti, a nemaju podrške od strane nekog drugog člana domaćinstva. Porodice koje su obuhvaćene akcijom nalaze se u sistemu socijalne zaštite kroz ostvareno pravo na novčanu socijalnu pomoć. Akcijom je obuhvaćeno 59 porodica, 30 porodica sa decom, 21 porodica samačkih, staračkih domaćinstava bez porodične podrške, 8 jednočlanih porodica sa utvrđenom radnom nesposobnošću a koje nemaju podršku nekog drugog člana domaćinstva. Po porodici opredelјen je iznos sredstava od 5.000 dinara. Novčana sredstva za ovu akciju u iznosu od 295.000,00 planirana su i obezbeđena iz budžeta opštine Bački Petrovac.

 

 

Opširnije: Ne zatvaraj oči, do mene je, do tebe je, do nas je- zaustavimo nasilјe.

Nasilјe u porodici čini svako „ko primenom nasilјa, pretnjom da će napasti na život ili telo, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava spokojstvo, telesnii ntegritet ili duševno stanje člana svoje porodice...“(Krivičnizakonik).

Nasilјe u porodici se razlikuje od drugih oblika nasilјa zbog činjenice da su nasilnik i žrtva u emocionalno bliskom odnosu. Tu je i problem moći i kontrole koju nasilnik oseća i takav odnos sa žrtvom ne želi da prekine. Nasilnici neretko kontrolišu žrtvino kretanje, njene kontakte, novac, nastoje da je izoluju od ostatka porodice i prijatelјa i to čini mehanizme nasilјa. Neprestano stavlјaju žrtvi do znanja da je sama, okrivlјuju da je njeno ponašanje razlog za nasilјe, prete na najrazličitije načine pri pokušaju žrtve da napusti nasilnika...Reč je o perfidnim mehanizmima kontrole nasilnika nad žrtvom. Nasilnici često umanjuju nasilјe koje su počinili, pokušavaju da se opravdaju i prebacuju krivicu na žrtvu, nasilnik želi da dominira nad žrtvom i to je njegov modus delovanja.

Opširnije: Ne zatvaraj oči, do mene je, do tebe je, do nas je- zaustavimo nasilјe.

Opširnije: Saradnja Saveta za bezbednost saobraćaja i Centra za socijalni rad

Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Bački Petrovac u svojoj akciji  podizanja stepena bezbednosti dece kroz podelu dečijih auto sedišta  obezbedio je auto sedište  za potrebe Centra za socijalni rad.

Opširnije: Saradnja Saveta za bezbednost saobraćaja i Centra za socijalni rad

Opširnije: Pomoć deci iz materijalno ugroženih porodica

Centar za socijalni rad   u saradnji sa lokalnom samoupravom, opštinom Bački Petrovac relizovao je  u okviru Dečije nedelje dana, 01.10.2018.g. tradicionalnu akciju podele jednokratne novčane pomoći porodicama  sa decom školskog uzrasta koje su ostvarile pravo na novčanu socijalnu pomoć u sistemu socijalne zaštite. Jednokratna novčana pomoć po detetu je iznosila 4.000 dinara a dobilo ju je 46 dece. Za ovu akciju izdvojeno je 184.000 dinara iz budžeta opštine. Kolektiv centra za socijalni rad i opština Bački Petrovac učenicima  želi uspešnu školsku godinu.

Opširnije: Pomoć deci iz materijalno ugroženih porodica

Opširnije: Igračke, knjige, oprema za bebe – za porodice materijalno ugrožene

Dana, 15.09.2018. godine fejsbuk grupa Mamy Petrovčanky - Mame Petrovčanke je obezbedila poklone deci iz materijalno ugroženih porodica, igračke, knjige, slikovnice, opremu za bebe, koje će porodicama biti dodeljene posredstvom Centra za socijalni rad opštine Bački Petrovac. Mame - članice fejs grupe u toku cele godine sarađuju sa centrom za socijalni rad i obezbedjuju garderobu i obuću, kao i opremu za bebe za materijalno ugrožene porodice iz naše opštine. Verujemo da će se saradnja u narednom periodu nastaviti i unaprediti.

Opširnije: Igračke, knjige, oprema za bebe – za porodice materijalno ugrožene

Strana 10 od 19

Potkategorije