Вести

Дан Општине Бачки Петровац

Опширније: Дан Општине Бачки Петровац

Дан Општине Бачки Петровац се традиционално прославља 15. октобра, изузев ове године, када је исти уз свечану прославу обележен у петак 14.10.2016. године. Петнаести октобар је уједно и датум који се у Општини Бачки Петровац обележава као Дан ослобођења од окупатора у Другом светском рату.

Тим поводом у 10. 00 часова положени су венци код споменика палим борцима на Тргу слободе у Бачком Петровцу. Венце су положили представници општине на челу са председником Општине Бачки Петровац Срђаном Симићем и представник СУБНОР-а Павел Кања.

Засађено дрво генерације поводом прославе Дана школе

Опширније: Засађено дрво генерације поводом прославе Дана школе

Гимназија „Јан Колар“ са домом ученика Бачки Петровац  дана  07.10.2016. године свечано обележава 97. годишњицу  од оснивања школе. Тим поводом су у дворишту гимназије засађена три дрвета магнолије која симболизују нову  генерацију  ученика ове   образовне установе, у чијој садњи су учествовали ђаци првих разреда са својим разредним старешинама. Присутан је био  и председник Општине Бачки Петровац Срђан Симић са својом помоћницом за комуналне делатности Јасном Шпрох и Ана Медвеђова, директорка  гимназије.    

Пријем делегације партнерског града Полицијске станице Нитра код председника општине

Опширније: Пријем делегације партнерског града Полицијске станице Нитра код председника општине

Дана 06.10.2016. године у малој сали Скупштине општине председник општине Срђан Симић је угостио и примио делегацију Полицијске станице из партнерског града Нитра из Републике Словачке, начелника Полицијске станице Нитра Мгр. Ерика Духоња, заменика начелника Полицијске станице Нитра Мгр. Павела Сабу као и њихове сараднике. Овај свечани пријем је уприличен поводом сусрета двеју делегација, партнерског града Полицијске станице Нитра и Полицијске станице Бачки Петровац који се сваке године одржава код нас у Бачком Петровцу или у Нитри. Пријему су присуствовали заједно са председником општине и његови сарадници, заменик председника Општине Бачки Петровац Јан Брна и помоћници председника општине Јасна Шпрох и Срђан Стојановић. 

Делегација председника општине са гостима из Нитре у посети првацима

Опширније: Делегација председника општине са гостима из Нитре у посети првацима

Дана 05. и 06. октобра 2016. године представници Савета за безбедност саобраћаја Општине Бачки Петровац у оквиру Дечије недеље посетили су основне школе у Маглићу, Гложану, Кулпину и Бачком Петровцу. Том приликом ђацима првацима приказан је цртани филм „Пажљивко“, подељен едукативни материјал „Пажљивкова правила у саобраћају“, звонца за бицикле и пешачке дозволе. У оквиру посете ОШ у Петровцу осим чланова поменутог Савета, ђаке прваке су посетили и председник општине Срђан Симић, његов заменик Јан Брна, помоћници председника општине Јасна Шпрох и Срђан Стојановић, начелник Полицијске станице Вукашин Иванишевић са гостима из Нитре, начелником полиције Ериком Духоњом и његовим замеником Павелом Сабом. 

Пријем ученика код председника поводом Дечије недеље

Опширније: Пријем ученика код председника поводом Дечије недеље

Дана 04. октобра 2016. године су зграду Општине Бачки Петровац посетили ученици седмог разреда Основне школе „Јан Чајак“ из Бачког Петровца.  Посета је уприличена поводом обележавања Дечије недеље. Седмаке је примио председник Општине Бачки Петровац Срђан Симић заједно са својим сарадницима, замеником председника Општине Бачки Петровац Јаном Брном и начелницом Општинске управе Милином Лабат. Овом приликом су ученицима приближили начин рада  Општинске управе односно објаснили сам рад локалне самоуправе и спровели их у кратак обилазак  општинске зграде. 

Извештај са 6. седнице Скупштине општине Бачки Петровац (29.09.2016.)

Опширније: Извештај са 6. седнице Скупштине општине Бачки Петровац (29.09.2016.)

 Шеста седница Скупштине општине Бачки Петровац одржана је дана 29.09.2016. године, са почетком у 17,05 часова, на позив председника Скупштине Јана Шуљана.

 Седници је присуствовало 28 одборника Скупштине општине Бачки Петровац, 

Пријем пара репрезентативца у пливању Стевана Накића код председника општине

Опширније: Пријем пара репрезентативца у пливању Стевана Накића код председника општине

У четвртак 29. септембра 2016. године у малој сали Скупштине општине Бачки Петровац са почетком у 9.00 часова председник општине Срђан Симић заједно са својим сарадницима, замеником председника општине Јаном Брном и помоћницима председника општине Јасном Шпрох и Срђаном Стојановићем примио је нашег успешног спортисту, парарепрезентативца у пливању  Стевана Накића. Пријем је реализован поводом Стевановог учешћа прошлог викенда на београдском митингу где је освојио прво место у категорији С8 и уочи најаве за такмичење у државном првенству које ће се одржати овог викенда. 

28. Петровачки маратон

Опширније: 28. Петровачки маратон

Дана 25. септембра 2016. године, одржан је 28. Петровачки маратом са стартом на школском игралишту  ОШ „ Јан Чајак“ у Бачком Петровцу у  9.00 часова и Тргу слободе са почеток у 10.00 часова. Ову традиционалну спортску манифестацију и њено свечано отварање на Тргу слободе је уприличио председник Општине Бачки Петровац Срђан Симић који је у свом говору истакао да је маратон прави начин да промовишемо спорт и здрав начин живота.

Свечано отворена спортска хала у Гложану

Опширније: Свечано отворена спортска хала у Гложану

У петак 23. септембра  2016. године поводом отварања спортске хале у Гложану Општину Бачки Петровац званично су  посетили председник покрајинске Владе АП Војводине  Игор Мировић, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић и покрајински посланик Павел Сурови. Цењене госте је  примио председник Општине Бачки Петровац Срђан Симић заједно са својим сарадницима, замеником председника општине Бачки Петровац Јаном Брном, председником Скупштине општине Јаном Шуљаном и  члановима Општинског већа. Овом приликом одржан је радни састанак на коме су разматрани приоритети Општине Бачки Петровац, могућности за капитална улагања, развој привреде и пољопривреде.

Делегација Општине Бачки Петровац у посети Словенији

Опширније: Делегација Општине Бачки Петровац у посети Словенији

Дана 15. и 16. септембра 2016. године председник Општине Бачки Петровац Срђан Симић са својим сарадницима, члановима Општинског већа - Радомиром Зотовићем, задуженим за локални развој, Миланом Анушјаком, задуженим за привреду и Татианом Забунов, задуженом за област пољопривреде посетили су  Општину Словенска Бистрица у Словенији. Председника Срђана Симића и његове сараднике је примио  градоначелник  ове општине др Иван Жагар. У разговору са њим су размењена  мишљења о могућностима сарадње на пројектима ЕУ који ће бити отворени за Србију, о привредној и културној сарадњи две општине, реформи локалне самоуправе и  искуствима Словеније у тој области. Након ових разговора за очекивати је  интензивнији контакт и сарадња општина Бачки Петровац и Словенске Бистрице. 

Информација Комисије за признања Скупштине општине Бачки Петровац

Опширније: Информација Комисије за признања Скупштине општине Бачки Петровац

У складу са чланом 17. став 3. Одлуке о Награди општине и осталим јавним признањима Општине Бачки Петровац (пречишћени текст), Комисија за признања Скупштине општине Бачки Петровац, са своје I конститутивне а уједно и радне седнице одржане 15.09.2016. године, јавност општине информише о следећем:

Извештај са 5. седнице Скупштине општине Бачки Петровац (08.09.2016)

Опширније: Извештај са 5. седнице Скупштине општине Бачки Петровац (08.09.2016)Пета седница Скупштине општине Бачки Петровац одржана је дана 08.09.2016. године са почетком у 10,05 часова, на позив председника Скупштине Јана Шуљана.

Покрајински секретар у посети Општини Бачки Петровац

Опширније: Покрајински секретар у посети Општини Бачки Петровац

Дана 09. септембра 2016. године је Општину Бачки Петровац званично посетио Огњен Бјелић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу. Поводом те посете у малој сали Скупштине општине Бачки Петровац са почетком у 12.00 часова је председник општине Срђан Симић са председником Скупштине општине Бачки Петровац Јаном Шуљаном, замеником председника општине Јаном Брном, помоћницом председника општине за комуналне делатности Јасном Шпрох, помоћником председника општине за спорт и друштвене делатности Срђаном Стојановићем и чланом Општинског већа задуженим за локални развој Радомиром Зотовићем одржао први радни састанак са покрајинским секретаром за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњеном Бјелићем.

Поклон пакети за безбедности ђака првака у саобраћају

Опширније: Поклон пакети за безбедности ђака првака у саобраћају

Председник општине Срђаном Симићем који је уједно и председник Савета за безбедност саобраћаја Општине Бачки Петровац, заменик председника општине Јан Брна, помоћници председника Јасна Шпрох и Срђан Стојановић,  представници Полицијске станице Бачки Петровац  и истоименог Савета  дана 09. септембра 2016. године су посетили основне школе на територији наше општине. 

Радни састанак са покрајинским секретаром за урбанизам и заштиту животне средине Владимиром Галићем

Опширније: Радни састанак са покрајинским секретаром за урбанизам и заштиту животне средине Владимиром Галићем

Дана 02.09.2016. године председник Општине Бачки Петровац Срђан Симић је одржао радни састанак са покрајинским секретаром за урбанизам и заштиту животне средине Владимиром Галићем и његовим сарадником у присуству помоћнице председника општине за комуналне делатности Јасне Шпрох, комуналног инспектора Лукач Душка и инспектора за заштиту животне средине Татиане Милине Туран. 

Председник Општине заједно са својим сарадницима поделили поклон-пакете ђацима првацима

Опширније: Председник Општине заједно са својим сарадницима поделили поклон-пакете ђацима првацима

У четвртак 01.09.2016. године поводом почетка нове школске године и пријема ђака првака у школске клупе, председник Општине Бачки Петровац Срђан Симић заједно са својим сарадницима, председником Скупштине општине Бачки Петровац Јаном Шуљаном, замеником председника Општине Бачки Петровац Јаном Брном и чланом Општинског већа задуженим за образовање Предрагом Бојанићем, обишли су све основне школе на територији наше општине и том приликом ђацима првацима поделили поклон-пакете у виду школског прибора. По први пут је Општина Бачки Петровац издвојила средства из локалне самоуправе и припремила поклоне за сву децу на територији општине која крећу у први разред и на тај начин олакшала родитељима у припреми њиховог детета за полазак у школу.

IN MEMORIAM - Проф. др сц. мед. Ружица Бељански-Чонкић

Опширније: IN MEMORIAM - Проф. др сц. мед. Ружица Бељански-Чонкић

Са жаљењем обавештавамо све грађане Општине Бачки Петровац да је после кратке болести преминула проф. др сц. мед. Ружица Бељански-Чонкић,  спец. пнеумофизиолог (1932-2016) која је у Дому здравља „Бачки Петровац“ радила 50 година, од 1964. до 2014. године и самостално водила антитуберкулозни диспанзер.

У име Општине Бачки Петровац  породици изјављујемо дубоко и  искрено саучешће.

Поводом почетка нове школске године...

Опширније: Поводом почетка нове школске године...

Поводом почетка нове школске године у петак 26.08.2016. године са почетком у 14,00 часова у малој сали Скупштине општине председник Општине Бачки Петровац Срђан Симић са својим сарадницима, замеником председника општине Јаном Брном и чланом Општинског већа задуженим за образовање Предрагом Бојанићем, одржао је први радни састанак са свим директоркама основних школа и гимназије на територији наше општине. 

Поводом обележавања 150 година Словачког војвођанског одржана је премијера позоришне представе „Испод балдахина“

Опширније: Поводом обележавања 150 година Словачког војвођанског одржана је премијера позоришне представе...

Поводом обележавања 150 година Словачког војвођанског позоришта 27.08.2016. године у великој сали Словачког војвођанског позоришта у Бачком Петровцу са почетком у 20.00 часова одржана је премијера позоришне представе „Испод балдахина“ у режији Љубослава Мајере, чији организатор је било истоимено позориште. Премијери су присуствовали председник Скупштине општине Бачки Петровац Јан Шуљан и заменик председника Општине Бачки Петровац Јан Брна, са супругама.

Поводом обележавања 150 година Словачког војвођанског позоришта одржан је стручан колоквијум

Опширније: Поводом обележавања 150 година Словачког војвођанског позоришта одржан је стручан колоквијум

Дана 27.08.2016. године поводом обележавања 150 година Словачког војвођанског позоришта у великој сали Скупштине општине са почетком у 10.00 часова одржан је стручан колоквијум са панел дискусијом под називом „Пут између традиционалног и модерног“. Главни организатори су били Позоришни музеј Војводине и Позоришни институт Братислава. Догађају је присуствовао заменик председника Општине Бачки Петровац Јан Брна који се присутнима обратио срдачном добродошлицом.

Popis

baner2022

blue-christmas-2-1348885-Recovered.jpg

sdsadas

JAVNO DOSTAVLJANJE

kulen3

sns baner

vakcina19

izbori2022

JAZAVAC2

za sajt

Преузимање докумената

SREDNJOROCNI PLAN2

PLAN RAZVOJA3

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

банер сајт српски ћирилица

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac

Izbor jezika • Výber jazyka • Избор језика