Pejzazi opstine

Izbor jezika / Výber jazyka

A- A A+

bajkerke

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane motocikliste koji poseduju svoj motocikl sa teritorije naše opštine da se prijave na trening bezbedne vožnje koji zajednički organizuju Agencija za bezbednost saobraćaja, Centar za stručno obrazovanje „Koncept 192“  i Savet za bezbednost saobraćaja opštine Bački Petrovac a koji će se održati 30.05.2019. godine (četvrtak) u Bačkom Petrovcu.

Naime, u prethodnom petogodišnjem periodu (od 2013. do 2017. godine) motociklisti čine 6% do 8% ukupnog broja poginulih lica u saobraćajnim nezgodama  i 8% do 10% ukupnog broja lica koja su u saobraćajnim nezgodama zadobila teške telesne povrede. U skoro 98% slučajeva vozači motocikla su imali samoobuku, što je jedan od klјučnih faktora rizika stradanja ove kategorije učesnika u saobraćaju.

Trening bezbedne vožnje sastoji se iz dva dela: teorijske i praktične obuke na poligonu. Teorijski deo traje 45 minuta odnosno jedan školski čas dok praktični deo traje  oko 6 sati i održava se na poligonu.

Neophodni uslovi za učestvovanje:

  • kopija lične karte kojom se dokazuje prebivalište na teritoriji opštine Bački Petrovac,
  • kopija saobraćajne dozvole vlasnika motocikla,
  • da je motocikl registrovan i tehnički ispravan-važeća registraciona nalepnica,
  • kopiju važeće vozačke dozvole sa položenom A kategorijom,
  • posedovanje neophodne opreme (homologovana zaštitna kaciga i ostala oprema).

Broj mesta je ograničen a prednost prilikom odabira kandidata imaju mlađi motociklisti.

Nakon obuke biće podelјene bogate nagrade i to: homologavane zaštitne kacige (fullface), zaštitne rukavice i pojas za motocikliste, osveženje tokom treninga kao i edukativni materijal.

Svu potrebnu dokumentaciju potrebno je predati u kancelariji broj 8, opštinske uprave opštine Bački Petrovac radnim danima od 07:30 do 15:30 časova, kontakt osoba: Nebojša Stojisavlјević, član Saveta za bezbednost saobraćaja.

 Prilikom prijavlјivanja popunjavaju se: izjava o prihvatanju ličnog rizika od neželјenih događaja na treningu bezbedne vožnje i lični podaci o vozačkom stažu kao i ostali kontakt podaci.

 

NAPOMENA:

Bez obzira na vremenske uslove trening bezbedne vožnje će se održati s toga je potrebno poneti kišno odelo i ostalu opremu.

 

 

 

DNEVNI RED 30.05.2019. (ČETVRTAK) BAČKI PETROVAC

 

  • 09:00-09:10 uvodna reč: predsednik opštine-predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja (mesto održavanja: velika sala skupštine opštine Bački Petrovac),
  • 09:10-09:55 čas teorijske obuke (mesto održavanja: velika sala skupštine opštine Bački Petrovac),
  • 10:30-16:30 praktični deo-obuka na poligonu (mesto održavanja: parking prostor kod akavaparka u Bačkom Petrovcu)
  • 16:30-17:00 podela nagrada i završna reč

ZAIZBORE2020

Преузимање докумената

BANER RAZVOJ

Virtuelni matičar

objedinjena procedura

Katastar nepokretnosti - RGZ

Lista javnih nabavki

pravna pomoc

Zaštita životne sredine

informator o radu

Pregled javne imovine

registar stambenih baner

Komasacija Bački Petrovac